«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί σε Αγρίνιο και Αμφιλοχία για μεταφορά κοκαΐνης και κάνναβης

Κατασχέθηκαν περισσότερα από (120) γραμμάρια κοκαΐνης και (150) γραμμάρια κάνναβης

Οι δράστες μετέφεραν τις ναρκωτικές ουσίες με αυτοκίνητο και τις είχαν αποκρύψει σε κρύπτες κάτω από τα καθίσματα
Συνελήφθησαν, χθες (23-12-2017) αργά το βράδυ, στο Αγρίνιο και στην Αμφιλοχία, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 25 και 29 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μεταφοράς και κατοχής ναρκωτικών, της απείθειας και της διάπραξης φθορών.

Σημειώνεται ότι....
για την σύλληψη του 25χρονου, κινητοποιήθηκαν και συγκρότησαν  ομάδα ελέγχου (μπλόκο), οι αστυνομικοί των Αστυνομικών Τμημάτων Αμφιλοχίας, και Κατούνας, καθώς και του Σταθμού Τροχαίας Αμφιλοχίας.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες το βράδυ στην Ιόνια Οδό, στο ύψος της Ρίγανης, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας σταμάτησαν για έλεγχο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν  οι δύο δράστες, κατά τον οποίο βρήκαν στην κατοχή του 29χρονου και κατέσχεσαν μια συσκευασία με (4,4) γραμμάρια κάνναβης.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο 25χρονος δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών και τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα, στην Αμφιλοχία, επιχειρώντας να αποφύγει το μπλόκο των αστυνομικών, πρόσεκρουσε με το όχημά του και προκαλέσε φθορές σε τέσσερα σταθμευμένα οχήματα, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο του 25χρονου, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, βρήκαν και κατέσχεσαν σε κρύπτες, κάτω από τα πίσω καθίσματα, (124,4) γραμμάρια κοκαΐνης και ακόμη (150) γραμμάρια κάνναβης, καθώς και ένα τρίφτη κάνναβης, ενώ σε σωματική έρευνα που έγινε στον δράστη βρέθηκαν στην κατοχή του (160) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Τονίζεται ότι, για την σύλληψη των δραστών συνεργάστηκαν συντονισμένα και μεθοδικά, πέντε Αστυνομικές Υπηρεσίες, με την άμεση καθοδήγηση του Κέντρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν επτά ναρκωτικά δισκία μία συσκευασία με ηρωίνη συνολικού βάρους δύο γραμμαρίων, μία σύριγγα με άγνωστη ουσία σε υγρή μορφή,  μία γυάλινη πίπα με υπολείμματα της ναρκωτικής ουσίας «sisa» και  ένας σουγιάς.

Επιπλέον, βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη ένα  ραδιόφωνο αυτοκινήτου, και ένας  πλοηγός οδήγησης, για τα οποία δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την κατοχή τους και φυλάσσονται στο Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας,  μέχρι να εξακριβωθεί η προέλευσή τους.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ 

Σύλληψη δύο ημεδαπών για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, παράβαση του νόμου για τα όπλα και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
   
Συνελήφθησαν, χθες αργά το βράδυ, στην Αμαλιάδα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 19 και 17 ετών, διότι ο τελευταίος οδηγώντας αυτοκίνητο με συνοδηγό τον 19χρονο, δεν συμμορφώθηκε σε υποδείξεις των αστυνομικών για έλεγχο του οχήματος, αποπειράθηκε να εμβολίσει το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και οδηγούσε στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.
Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο,  βρήκαν και κατέσχεσαν ένα μαχαίρι, το οποίο έφεραν παράνομα οι δράστες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, μια 25χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε  καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς  Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (15) μηνών για υπόθεση κλοπής.


Εξιχνίαση κλοπής – Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ενός ημεδαπού
   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας εξιχνιάστηκε κλοπή, που είχε διαπραχθεί στις 23-8-2017, σε οικία ημεδαπού ,στο Παλούκι Αμαλιάδας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 21χρονου ημεδαπού, ο οποίος ενεργώντας από κοινού με συνεργούς του, είχαν αφαιρέσει διάφορα κοσμήματα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ανηλίκου για κλοπή   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός, 13χρονου ημεδαπού, ο οποίος χθες το πρωί, στη Νάυπακτο, αφαίρεσε με την μέθοδο της απασχόλησης, από ηλικιωμένο ημεδαπό, το χρηματικό ποσό των (1500) ευρώ.
Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, οι γονείς του 13χρονου, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν.


***
Η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε εορταστικές εκδηλώσεις στη Δυτική Ελλάδα για τα παιδιά του προσωπικού της

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας μαζί με τις συνδικαλιστικές ενώσεις

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν προσφορά συμβολικών δώρων στα παιδιά, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις και επισκέψεις σε θεματικό πάρκο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα παιδιά του προσωπικού των αστυνομικών Υπηρεσιών της Δυτικής Ελλάδας, οι οποίες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας και τις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, Ηλείας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας, την Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τον Σύλλογο Πολιτικών Υπαλλήλων Νοτιοδυτικής Ελλάδας και τις τοπικές Διοικήσεις της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών της Ακαρνανίας και της Ηλείας.

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν προσφορά συμβολικών δώρων στα παιδιά, παρακολούθηση θεατρικών και μουσικών παραστάσεων, καθώς και επισκέψεις σε θεματικό πάρκο με βιωματικές δραστηριότητες.


***
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Πάτρα, η έκθεση ζωγραφικής "η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών", που διοργάνωσε η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τη "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

Η έκθεση φιλοξενήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών (Νέα Εθνική οδό Πατρών – Αθηνών 38-40) και την επισκέφθηκαν πλήθος παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών

Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής από αστυνομικούς της Τροχαίας, αλλά και να ζωγραφίσουν τις δικές τους δημιουργίες για την οδική ασφάλεια


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες, Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017, η έκθεση ζωγραφικής με θέμα «η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών», που διοργάνωσε η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» και φιλοξενήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.

Την έκθεση επισκέφθηκαν, με ελεύθερη είσοδο, συνολικά 2.000 παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις 214 παιδικές δημιουργίες, με συμβουλές παιδιών για την ασφαλή οδήγηση.

Παράλληλα, όλοι οι μικροί επισκέπτες ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν από αστυνομικούς της Τροχαίας σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, ενώ δημιούργησαν τις δικές τους ζωγραφιές για την οδική ασφάλεια.


Υπενθυμίζεται, ότι η έκθεση στην Πάτρα υλοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών-επιχειρήσεων:
ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε., Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΝΣΕΡΒΩΝ ΑΕ ΚΥΚΝΟΣ, ΝΕΑ ΟΔΟΣ, ΙΟΛΗ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ, FRIESLANDCAMPINA – ΝΟΥΝΟΥ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΩΝ Α.Ε., SKODA KOSMOCAR, ACS ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε.Ε., HERTZ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., ΚΤΕΛ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. ΠΟΔΗΛΑΤΑ IDEAL, ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΠΑΤΡΩΝ Α.Ε., ACHAIA BEACH MEMBER OF AIROTEL GROUP OF HOTELS και FISIKO.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αιτωλίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, την ερχόμενη εβδομάδα (25-12-2017 έως 31-12-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Τετάρτη 27-12-2017 και κατά τις ώρες 17:00 - 24:00, στις περιοχές του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παλαιομάνινα – Στρογγυλοβούνι – Αγράμπελα – Πρόδρομος – Χρυσοβίτσα – Μαχαιρά – Μπαμπίνη – Σκουρτού.
•    Την Πέμπτη 28-12-2017 και κατά τις ώρες 9:00 - 15:00, στην περιοχή του του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κάτω Κεράσοβο – Ζευγαράκι – Φραγκουλέικα – Κλεισορρεύματα – Λυσιμαχία – Αγγελόκαστρο.
•    Την Παρασκευή 29-12-2017 και κατά τις ώρες 09:00 - 16:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παλαιόπυργος - Στύλια – Φαμήλα – Στράνωμα – Δορβιτσά – Ποκίστα – Ελευθέριανη - Πόδος.
•    Το Σάββατο 30-12-2017 και κατά τις ώρες 08:00 - 14:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κάτω Κεράσοβο – Ζευγαράκι – Φραγκουλέικα – Κλεισορρεύματα – Λυσιμαχία – Αγγελόκαστρο.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας 

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, την ερχόμενη εβδομάδα (25-12-2017 έως 31-12-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Τέταρτη 27-12-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ήλιδας, Ανδραβίδας - Κυλλήνης και  Πηνειού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι – ‘Ολγα – Ρουπάκι – Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.
•    Την Πέμπτη 28-12-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πηνειού, Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Βουπρασίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γαστούνη – Λυγιά – Κάστρο – Κυλλήνη – Αρετή – Κουρτέσι – Νέα Μανωλάδα – Μανωλάδα – Κουνουπέλι – Ψάρι – Αετοράχη – Μπόρσι – Άγιος Δημήτριος – Κόροιβος – Γαστούνη.
•    Την Παρασκευή 29-12-2017 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Διασταύρωση Θολού - Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Λυνίσταινα – Ανδρίτσαινα - Ναός Επικούρειου Απόλλωνα –  Μάτεσι – Ροβιά – Θησόα -  Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω. 
•    Το Σάββατο 30-12-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο – Καρυά – Αγία Άννα – Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό – Αμπελώνας – Πύργος.
•    Την Κυριακή 31-12-2017 και κατά τις ώρες 8:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Διασταύρωση Θολού - Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Λυνίσταινα – Ανδρίτσαινα - Ναός Επικούρειου Απόλλωνα –  Μάτεσι – Ροβιά – Θησόα -  Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (25-12-2017 έως 31-12-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Τετάρτη 27-12-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ερύμανθου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κριθαράκια – Κυπαρίσσι – Άγιος Δημήτριος – Αλεποχώρι – Σπαρτιά – Βελιμάχι – Ερυμάνθεια - Χιόνα.
•    Την Πέμπτη 28-12-2017 και κατά τις ώρες 9:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Τριπόταμα – Άγιος Βασίλειος  - Πάος – Βεσίνι – Χόβολη – Πεύκο – Αμυγδαλιά  - Σκοτάνη – Φίλια - Λευκάσιο.
•    Την Παρασκευή 29-12-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμπελόκηποί – Βελλά – Όαση – Εξοχή – Περιθώρι - Σελιάνα – Μοναστήρι - Αιγές.  
•    Το Σάββατο 30-12-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άλσος – Μάγειρας – Αράχωβα – Αρραβωνίτσα – Μυρόβρυση – Βερίνο – Γρηγόρη- Λάκκα – Μερτίδι – Άγιος Κωνσταντίνος.                 
•    Την Κυριακή 31-12-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Βλασία – Κάτω Βλασία – Μετόχι – Μάνεσι – Λάπατα – Νεοχώρι  - Μεγάλος Ποντιάς – Μικρός Ποντιάς - Καρούσι.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (25-12-2017 έως 31-12-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Τετάρτη 27-12-2017 και κατά τις ώρες 15:00 έως 22:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πατιόπουλο – Χρυσοπηγή – Φλωριάδα – Θεριακήσιo– Αμοριανοί - Μαλεσιάδα. 
•    Την Πέμπτη 28-12-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο,  Τρυφός – Κομποτή -Αρχοντοχώρι – Αετός – Κονοπίνα – Παπαδάτος – Φυτείες.
•    Την Παρασκευή 29-12-2017 και κατά τις ώρες 15:00 έως 22:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παναγούλα – Βάρνακα  - Κανδύλα – Μύτικα – Πάλαιρο.
•    Το Σάββατο 30-12-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ελαιοχώρι - Καστριώτισσα - Μαρλέσιο – Οικισμοί Συκούλας – Μενίδι.