«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Εκδήλωση του ΚΚΕ στο Αγρίνιο με θέμα: «Ο σοσιαλισμός και η πείρα της ΕΣΣΔ»

Με ιδιαίτερα ενδιαφέρων ολοκληρώθηκε η μονοήμερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο στο κλειστό γυμναστήριο του Παπαστράτειου Γυμνασίου το Σάββατο 16 Δεκέμβρη από την Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Η εκδήλωση ξεκίνησε από το πρωί, καθώς στο χώρο υπήρχε έκθεση με θέμα: «Ο σοσιαλισμός και η πείρα της ΕΣΣΔ» όπου γίνονταν οργανωμένες ξεναγήσεις και κορυφώθηκε το απόγευμα με ομιλία από το Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε η Αλεξάνδρα Λαμπροκωστοπούλου, Γραμματέας της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας και μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων: «με τη σημερινή εκδήλωση ολοκληρώνεται με επιτυχία για την Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας η δραστηριότητα για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, καθώς οι πολλές, μικρότερες ή μεγαλύτερες, εκδηλώσεις που έγιναν στο νομό όλο το προηγούμενο διάστημα, συνέβαλλαν ώστε να γνωρίσουν οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες την αλήθεια για το σοσιαλισμό κάτι που έχει αξία όχι μόνο για το παρελθόν αλλά κυρίως για το παρόν και το μέλλον».

Στη συνέχεια ο Δ. Αρβανιτάκης στην ομιλία του επικεντρώθηκε σε μια σειρά πλευρές που έχουν να κάνουν με τις αιτίες που οδήγησαν στη νίκη τους μπολσεβίκους και γιατί ο καπιταλισμός δεν είναι αιώνιος. Επίσης επικεντρώθηκε στο πως αξιοποιείται η πείρα της Οκτωβριανής Επανάστασης στους αγώνες 100 χρόνια μετά, στο πως αξιοποιείται η θετική και αρνητική πείρα από το σοσιαλισμό του 20ου αιώνα στην πολιτική του ΚΚΕ αλλά και του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος σήμερα.
Έδωσε απαντήσεις σε μια σειρά επιθέσεις και συκοφαντίες για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση και επεσήμανε ότι ο αντικομμουνισμός, μεταξύ άλλων, δείχνει και το φόβο της αστικής τάξης της χώρας μας και διεθνώς.
Ακόμα αναφέρθηκε στα επιτεύγματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και του λαού στην ΕΣΣΔ, επιτεύγματα που σήμερα ακόμα και τα πιο αναπτυγμένα καπιταλιστικά κράτη δεν μπορούν να προσφέρουν, όπως η εξάλειψη της ανεργίας, οι συνθήκες δουλειάς με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της παραγωγής, η μείωση του εργάσιμου χρόνου, η ανάπτυξη της έρευνας και της επιστήμης προς όφελος του λαού, η Υγεία με έμφαση στην πρόληψη για όλους, η δωρεάν Παιδεία, η λαϊκή κατοικία, ο Πολιτισμός κ.ά..
Μετά την ομιλία ακολούθησε αφιέρωμα στο Μεγάλο Οκτώβρη από τους μουσικούς Σπύρο Νικολάου (φωνή), Νεκτάριο Αποστολιώτη (πιάνο), Αντρέα Φούκα (πνευστά), Αλέξανδρο Απέργη (κιθάρα) και τον Παντελή Σαμσώνα (φωνή).