«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Κυκλοφόρησε η καινούργια ποιητική συλλογή του Λ. Τηλιγάδα, με τίτλο «Ημερολόγιο ποδηλάτου»

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ

του Λευτέρη Τηλιγάδα


Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση του Αγρινίου red line, η οποία δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της κοινωνικής οικονομίας στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, κυκλοφόρησε την καινούργια ποιητική συλλογή του Λ. Τηλιγάδα, με τίτλο «Ημερολόγιο ποδηλάτου».
«Ο Τηλιγάδας, χρόνια στη δούλεψη του λόγου, τόσο του γραπτού, όσο και του προφορικού», σημειώνει στον πρόλογο της έκδοσης ο Μήτσος Κασόλας,  «γνωρίζει τις αρετές του ορθού λόγου (πανάρχαια κληρονομιά μας), γνωρίζει ότι πρέπει να γράφει περισσότερο με τη σβηστήρα. Γνωρίζει και την αφαιρετική δύναμη της ποίησης, αλλά και...
πόσο τα «ψιμίθια» την αποδυναμώνουν. Γι' αυτό, ο Τηλιγάδας, όσο μπορεί τα αποφεύγει.
Κι αυτό που γνωρίζει επίσης, είναι πως η γλώσσα, είναι κι αυτή σαν την Ελευθερία. Δεν χαρίζεται, κατακτιέται. Και ο αγώνας του αυτός, για την κατάκτησή της, μαζί και για την κατάκτηση της ελευθερίας του ποιητή, είναι φανερός και επώδυνος στην ποιητική του συλλογή».
Ο Λευτέρης Τηλιγάδας γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1961.
Εργάστηκε στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση ως ραδιοφωνικός παραγωγός και κειμενογράφος αντίστοιχα και για αρκετά χρόνια έχει αρθρογραφήσει σε έντυπα εθνικής και τοπικής εμβέλειας.
Το 1982 το λογοτεχνικό περιοδικό «Κανάλι 15» εκδίδει την πρώτη του ποιητική συλλογή «Πομπή σκιών», ενώ από το 1990 μέχρι και σήμερα έχει συνεργαστεί, ως στιχουργός, με αξιόλογους συνθέτες και τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού (Αντώνης Βαρδής, Γιάννης Γιοκαρίνης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Νίκος Δανίκας, Γιάννης Πάριος, Στέλιος Μπικάκης και Γιάννης Κούτρας).
Το 1991 εκδίδεται από τη δισκογραφική εταιρεία «Σείριος» του Μάνου Χατζιδάκι η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική του συλλογή με το γενικό τίτλο «Δρομέας» σε μουσική του Νίκου Δανίκα και ερμηνεία του  Βασίλη Γισδάκη.
Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στο «ΓΕΩ» της Ελευθεροτυπίας και έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες «Αναγγελία», «Συνείδηση» και «Εβδομάδα», ενώ παράλληλα έχει εκδώσει σειρά εντύπων τοπικού ενδιαφέροντος.
Πρόσφατα συνεργάστηκε με το Σπύρο Νικολάου στην πρώτη δισκογραφική του δουλειά  με τίτλο «Πώς βρεθήκαμε εδώ!».
Το «Ημερολόγιο Ποδηλάτου» μπορείτε να το βρείτε στα βιβλιοπωλεία της πόλης του Αγρινίου, «Αφοί Χριστοδουλόπουλοι» (Παπαστράτου 10), «Βιβλιοτρόπιο» (Καζαντζή 25), «Επίκουρος» (Πλατεία Σουλίου), «Λέσχη του Βιβλίου - Αλεξάνδρα Μοσχονά» (Αναστασιάδη 2) και «Ξενόγλωσσο» (Καζαντζή 25), καθώς και σε επιλεγμένους χώρους.
Κεντρική διάθεση Κοιν.Σ.Επ. Red Line. Τηλέφωνο επικοινωνίας:  6907 188950.

Δείτε το βίντεο στο youtube https://www.youtube.com/watch?v=GQlKV_wYQCE&feature=youtu.be