«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Ενημέρωση από τον δήμο Αγρινίου

Με  σημαντικές συμμετοχές πραγματοποιείται η ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. με θέμα: «Ανακύκλωση και Προστασία του Περιβάλλοντος    Θεσμική Υποχρέωση, Κοινωνική Στάση».  

Ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Γκούντας αναφέρθηκε στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην διαχείριση της ανακύκλωσης και καλωσόρισε τον  Δ. Πολιτόπουλο, πρόεδρο του  Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης  ο οποίος επισήμανε την ανάγκη μείωσης της  χρήσης της λεπτής πλαστικής σακούλας τονίζοντας ότι...
είναι  ζήτημα επιβίωσης: «Οι πλαστικές σακούλες δημιουργούν ανεπανόρθωτες βλάβες και μπορούν να σκοτώσουν ψάρια, θαλάσσιους οργανισμούς και πουλιά, μπορούν να αποδομηθούν και να μολύνουν το πόσιμο νερό και εν τέλει να βλάψουν όλους εμάς. Η καταστροφική τους δύναμη είναι μακράς διάρκειας και κρατά για δεκάδες ή και εκατοντάδες χρόνια. Μόνο το 2015 στην Ελλάδα,  η ετήσια κατανάλωση πλαστικών σακουλών ήταν μεταξύ 242 και 363 τεμάχια ανά άτομο, ενώ το 2010 σε ολόκληρη την Ευρώπη χρησιμοποιήθηκαν 98,6 δις πλαστικές σακούλες».
Ο  Δ. Παπασωτηρίου, Υπεύθυνος Τμήματος Marketing & Επικοινωνίας με ΟΤΑ της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης  ανέφερε: «Σήμερα πάνω από 7.200 μπλε κώδωνες είναι τοποθετημένοι σε ιδιωτικό και δημόσιο χώρο, σε συνεργασία με 213 ΟΤΑ εξυπηρετώντας 16.000 επιχειρήσεις.  Σε μία εποχή που οι φυσικοί πόροι μειώνονται, το κλίμα αλλάζει και η κατάσταση του πλανήτη κρίνεται κρίσιμη, η περιβαλλοντική μας εκπαίδευση και δράση μετατρέπεται σε βασική αξία.H Ανακύκλωση Συσκευασιών είναι ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος να επηρεάσουμε θετικά τον κόσμο που ζούμε».                      
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ  Λ. Μπλέτσας, αναφέρθηκε στην ανακύκλωση ως δείκτη πολιτισμού και εργαλείο ανάπτυξης ενώ ο Χ. Νταλιάνης, Δ/ντης καθαριότητας & ανακύκλωσης  του Δ. Αγρινίου  αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Δήμου για την  δημιουργία  Βιώσιμου  Περιβάλλοντος.   
 Ο Δήμαρχος Αγρίνιου Γιώργος Παπαναστασίου σε σύντομο χαιρετισμό τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος Αγρινίου είναι σταθερά προσανατολισμένος στην δημιουργία  βιώσιμης πόλης, με υποδομές και υπηρεσίες που συνεισφέρουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών και τη βελτίωση του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό, και με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος που αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη μιας περιοχής, δημιουργούμε τις βάσεις για αποτελεσματικότερη οργάνωση και διαχείριση των αποβλήτων συσκευασίας. Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι διεθνώς ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα. Η σύγχρονη αντίληψη για την περιβαλλοντικά φιλική διαχείριση τους στηρίζεται στην ανακύκλωση με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. Στον Δήμο Αγρινίου, στο επίκεντρο όλων των πρωτοβουλιών και των προγραμματικών στόχων μας είναι  ο τομέας της καθαριότητας και η προστασία του περιβάλλοντος. Πρόκειται για μια δύσκολη μάχη αλλά είμαστε αποφασισμένοι να την κερδίσουμε. Και μέχρι στιγμής έχουμε κάνει αρκετά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Στον Δήμο μας έχουν αναπτυχθεί 1300 κάδοι ανακύκλωσης. Σε πανελλαδικό επίπεδο έχουμε ξεπεράσει το μέσο όρο σε ποσοστό ανακυκλώσιμων απορριμμάτων. Δεν εφησυχάζουμε και γνωρίζουμε ότι πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες εξοικονόμησης και ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων. Η προστασία τους αποτελεί εθνικό στοίχημα».
                                                             ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

***

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών από Δημοτικά  Σχολεία του Αγρινίου   πραγματοποιείται η  ψυχαγωγική – εκπαιδευτική δράση «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» στον αύλειο χώρο των Καπναποθηκών Παπαστράτου με σύνθημα: «Ανακύκλωσε στους Μπλε Κάδους».
Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο ημερίδας που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. με θέμα: «Ανακύκλωση και Προστασία του Περιβάλλοντος    Θεσμική Υποχρέωση, Κοινωνική Στάση».
Ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Χρήστος Γκούντας αναφέρθηκε στην σημασία της εκδήλωσης: «Σήμερα εκπαιδεύουμε τα παιδιά του Δημοτικού στην Ανακύκλωση. Πολλές λάθος συσκευασίες καταλήγουν στους κάδους ανακύκλωσης. Αυτό δεν είναι μόνο η σημαντικότερη μορφή ρύπανσης αλλά πρόκειται και για σημαντική κατασπατάληση φυσικών πόρων. Ο Δήμος Αγρινίου κάνει μεγάλη προσπάθεια στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης. Μαθαίνουμε σήμερα στα παιδιά μας πως ανακυκλώνουμε, δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία στα σκουπίδια. Εξοικονομούμε φυσικούς πόρους προσφέροντας στην οικονομία. Όλοι μαθαίνουμε την χρήση των μπλε κάδων».

Το πρόγραμμα συνεχίζεται το απόγευμα με  ημερίδα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, επί της οδού Πάνου Σούλου  11, στον 1ο όροφο (δίπλα στο κτήριο του Ο.Τ.Ε. Αγρινίου)

17:30μ.μ. – 20:00μ.μ ( Αίθουσα εκδηλώσεων Τ.Ε.Ε.- Πάνου Σούλου 11, 1ος όροφος)
- Καλωσόρισμα – Χαιρετισμοί
- Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην διαχείριση της ανακύκλωσης.                                                                          Ομιλητής: Δ. Πολιτόπουλος, πρόεδρος Ε.Ο.ΑΝ.
- Ανακύκλωση Αποβλήτων Συσκευασίας.                        Ομιλητής: Δ. Παπασωτηρίου, Υπεύθυνος Τμήματος Marketing & Επικοινωνίας με ΟΤΑ της ΕΕΑΑ.
 - Ανακύκλωση – Δείκτης Πολιτισμού, Εργαλείο Ανάπτυξης.          Ομιλητής: Λ. Μπλέτσας, Πρόεδρος ΤΕΕ.
- Ανακύκλωση στον Δήμο Αγρινίου και Βιώσιμο Περιβάλλον.  Ομιλητής: Χ. Νταλιάνης, Δ/ντης καθαριότητας & ανακύκλωσης Δ. Αγρινίου.
- Ανοιχτή Συζήτηση                             
- Βραβεύσεις μαθητών


                              ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

***

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΕ ΜΟΣΧΟΛΙΟ

«Χείμαρρος ανακριβειών»

Δήλωση του Δήμαρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου  σχετικά  με την ανακοίνωση του Παύλου Μοσχολιού για τις πρόσφατες πλημμύρες.

«Ως αντιπολίτευση ο κ. Μοσχολιός  εμφανίζεται υπέρμαχος του έργου και της δράσης. Η αλήθεια είναι ότι  παρέδωσε δημοπρατημένα έργα του «ποδαριού», με  τεχνικά, νομικά και περιβαλλοντικά κενά.
Επί ημερών του, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, το 2008,  2009 και 2013  οι υπηρεσίες κατέγραψαν πλημμυρισμένα σπίτια, επιχειρήσεις και υπόγεια σε φυσιολογικά επίπεδα βροχοπτώσεων. Φαίνεται ότι, το «οργανωμένο πρόγραμμα καθαρισμού των ρεμάτων» που επικαλείται στην ανακοίνωσή του, δεν απέδωσε. Προφανώς γιατί δεν υπήρχε. 
Εν κατακλείδι, η  πρόσφατη ιστορία απέδειξε ποιος έχει παρασυρθεί από το ρέμα».


                              ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

***
«Πακέτα Αγάπης» από ΚΑΠΗ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ


Δράση: «Πακέτα Αγάπης».

Το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δ. Αγρινίου σε συνεργασία με τα Μέλη του Κ.Α.Π.Η. Δ.Ε. Καινούργιου ενόψει Χριστουγέννων θα υλοποιήσουν τη Δράση :
«Πακέτα Αγάπης».
Η Δράση κατά τον σχεδιασμό της είχε προγραμματιστεί να υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης γιορτής, η οποία, κατ’ απόφαση των Μελών του Κ.Α.Π.Η. Δ.Ε. Καινούργιου, δεν θα διεξαχθεί σε ένδειξη σεβασμού στους πλημμυροπαθείς συνδημότες μας.
Τα «Πακέτα Αγάπης» περιέχουν είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα μεγάλης διάρκειας, είδη ατομικής και οικιακής υγιεινής), θα παραδοθούν   στον Υπεύθυνο του ΚΔΑΠ μεΑ σε μια λιτή τελετή την Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 17:00 μ.μ. .


Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α. Δ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Βασιλείου Ιωάννης


***

 Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 11.30  το θεατρικό τμήμα Ενηλίκων  της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου θα αφηγηθεί  το κλασικό αγαπημένο παραμύθι ΄΄Τα Χριστούγεννα του κ.Σκρουτζ΄΄ στην Παλαιά Δημοτική Αγορά .

Στις 12.00μ. επίσης στην Παλαιά Δημοτική Αγορά θα ακολουθήσουν Χριστουγεννιάτικες παιχνιδοδράσεις με το ΄΄Δεντράκι της Αγάπης΄΄. Υπεύθυνη κ.Κωνσταντάρα Σπυριδούλα).

Το απόγευμα στις 4.00  τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου ΄΄στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Δοκιμίου΄΄ με δικές τους δημιουργίες και ψάλλουν τα κάλαντα.(Υπεύθυνη κ.Βαγγέλη Ελένη ).Θα ακολουθήσουν Χορευτικά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δοκιμίου ΄΄Η ΠΡΟΟΔΟΣ΄΄.

Το ίδιο απόγευμα στις 6,00 θα δοθεί  Παράσταση Χορευτικών τμημάτων στην Πλατεία Αγίου Κων/νου. 
Συμμετέχουν: Δήμος Αγρινίου (Υπεύθυνος κ. Τσιάμης Φάνης ) Σύλλογος Ποντίων Αιτ/νίας ΄΄Δημήτρης Ψαθάς ΄΄ (Υπεύθυνος κ.Κοταρίδης Απόστολος ), Σύλλογος Σπολαϊτας ΄΄Η Αγία Παρασκευή (Υπεύθυνος κ. Φλώτσιος Μήτσος ), Σύλλογος Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων Αιτ/νίας ( Υπεύθυνη κ. Νικολοπούλου Αργυρώ ) ΄΄Τα Μανουσάκια΄΄ ( Υπεύθυνη κ.Παππά Αφροδίτη), Πολιτιστικός Σύλλογος Δοκιμίου ΄΄Η Πρόοδος΄΄ ( Υπεύθυνη κ. Καμμένου Κων/να).

***

Δωρεάν αγγειοχειρουργική κλινική εξέταση από τον Δήμο Αγρινίου


Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο  Αγρινίου και τον Αναπληρωτή  Καθηγητή  Πανεπιστήμιου  Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Λάζαρη Ανδρέα,  αγγειοχειρουργό στο Αττικό Νοσοκομείο Αθηνών, θα πραγματοποιήσει στο Κοινωνικό Ιατρείο, δράση η οποία θα περιλαμβάνει  δωρεάν αγγειοχειρουργική κλινική εξέταση και υπέρηχο  των κάτω άκρων.
Η  δράση  θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο  16/12/2017 και ώρες 9:30 έως14:30μμ,  στους δικαιού-χους κάρτας  Κοινωνικού  Ιατρείου.
Οι παθήσεις των αγγείων είναι συχνές, αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει η δέουσα προβολή της αξίας της πρόληψης και της έγκαιρης θεραπείας τους. Αυτό σημαίνει ότι πολλές φορές δεν αντιμετωπίζονται  παρά  μόνο όταν οι συνέπειές τους έχουν γίνει μη αναστρέψιμες.
Στις δυτικές κοινωνίες, υπολογίζεται ότι οι αγγειακές παθήσεις έχουν την ίδια εξάπλωση με τους καρ-κίνους και τις καρδιοπάθειες και ευθύνονται για το 40% των θανάτων, πολλοί από τους οποίους μπορούν  να αποφευχθούν. Επίσης ευθύνονται για πολλές αναπηρίες, υποβάθμιση του βιοτικού επίπεδου και απώλεια χρόνου εργασίας παραγωγικών  ατόμων.  Αυτό οφείλεται στη μειωμένη σωματική δραστηριότητα η οποία  οδηγεί στην αδρανοποίηση της μυϊκής αντλίας, της γαστροκνημίας με αποτέλεσμα τη στάση του αίματος στα κάτω άκρα. Το καθημερινό πρόγραμμα του σύγχρονου ανθρώπου (καθιστική εργασία, πολλή τηλεόραση, ελάχιστο βάδισμα) οδηγεί σε θρομβώσεις.
Στόχοι της παρούσας Κλινικής Εξέτασης είναι η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για την αναγκαιότη-τα της πρώιμης ανίχνευσης πιθανών κλινικών συμπτωμάτων και της έγκαιρης διάγνωσης  η οποία συμβάλλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση και θεραπεία.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αγρι-νίου και στο τηλέφωνο: 26 41033582  email:iatreiok@gmail.com

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  

***


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ.ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ


 

Ο Δήμαρχος Αγρινίου  συναντήθηκε με εκπροσώπους των φοιτητικών συλλόγων των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Αγρινίου  προκειμένου να αναζητηθεί λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με την αναστολή λειτουργίας της φοιτητικής λέσχης.
Με παρέμβαση του Γιώργου Παπαναστασίου εξασφαλίστηκε από τον Δήμο Αγρινίου  η επαναλειτουργία της λέσχης προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα με την σίτιση των φοιτητών. 

                                            ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


***

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ



Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας που επλήγησαν από την σφοδρή κακοκαιρία παρέδωσε  η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. στον Δήμο Αγρινίου.
Την αποστολή παρέλαβε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου από τον  υπεύθυνο Επικοινωνίας της εταιρείας Γιάννη Φρέρη . Τα τρόφιμα,  που προορίζονται για τους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες, συγκεντρώνονται σε αποθήκη στην οδό Κ. Παλαμά που  παραχώρησε για το σκοπό αυτό η Ένωση Αγρινίου.
Ο χώρος λειτουργεί  καθημερινά από τις  9.00 – 14.00 για όσους ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στην ανακούφιση των  συμπολιτών μας.

                              ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ