«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Προωθείται υπουργική απόφαση για διευκολύνσεις στις φορολογικές υποχρεώσεις των πλημμυροπαθών της Αιτωλοακαρνανίας

 Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, καθώς  με σχετική εντολή που έδωσε στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει ζητήσει να υπάρξει σχέδιο Υπουργικής Απόφασης για  διευκολύνσεις προς επαγγελματίες και επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στις πληγείσες από τις καταστροφικές πλημμύρες, περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, επικαλούμενη την...
πρόσφατη επιστολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, με την οποία υπέβαλε σχετικό αίτημα.   
Για τις ενέργειές της η κ. Παπανάτσιου ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη και αναμένει  την  ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι  και την έκδοση της υπουργικής απόφασης.
Ειδικότερα, ο κ. Κατσιφάρας, δήλωσε: «Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων και συνεχίζουμε τις  διεκδικήσεις μέχρι την τελική υλοποίηση τους. Είμαστε παρόντες με κάθε τρόπο,  μέχρι  να  επιστρέψει η κανονικότητα στην καθημερινή ζωή των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας και να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε  να αποκατασταθούν εγκαίρως τα προβλήματα». 

***

Καμπάνια Ενημέρωσης στους σπουδαστές ΤΕΙ

για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

            Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Έιτζ (AIDS) γιορτάζεται την 1η Δεκεμβρίου εκάστου χρόνου.  ‘’Όλοι μετράνε (Everybody counts)’’ είναι το φετινό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.).
            Τόσο ο ΟΗΕ, όσο και ο Π.Ο.Υ. έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία για το Έιτζ (AIDS), σε μία προσπάθεια να καταγραφούν τα περιστατικά, οι ελλείψεις και τα προβλήματα παγκοσμίως.
            Σύμφωνα με αυτά, περίπου 1,8 εκατομμύριο άνθρωποι μολύνθηκαν από τον ιό HIV, που προκαλεί τη νόσο AIDS, σε όλο τον κόσμο, το 2016. Μέχρι τα μέσα του 2017, 21 εκατομμύρια περίπου ασθενείς σε όλο τον κόσμο λάμβαναν την ανάλογη αντι-ρετροϊκή φαρμακευτική αγωγή. Έπαιρναν δηλαδή τρείς φορές περισσότερη από όσους ασθενείς ελάμβαναν το έτος 2010.
            Σημειωτέον ότι η αντι-ρετροϊκή θεραπεία όταν λαμβάνεται τακτικά εμποδίζει την εμφάνιση της επικίνδυνης ασθένειας (AIDS),  εμποδίζει επίσης και τον κίνδυνο της εξάπλωσής της.
            Οι νέες μολύνσεις στα παιδιά, αλλά και στους ενήλικες μειώθηκαν σημαντικά στις ημέρες μας. Στα παιδιά συγκεκριμένα από τις 300.000 το 2010 υποδιπλασιάστηκαν το 2016 στις 160.000! Αυτό βασικά οφείλεται στον έλεγχο των εγκύων και στην αντι-ρετροϊκή φαρμακευτική αγωγή, την οποία λαμβάνουν οι μολυσμένες μητέρες για να μην μεταδίδουν τον ιό στα παιδιά.
            Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας κατά του AIDS, αλλά και με την αύξηση γενικά που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στα υπόλοιπα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (Σ.Μ.Ν.) προγραμματίστηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, με υπεύθυνο το βοηθό Περιφερειάρχη σε θέματα υγείας Αντώνη Χαροκόπο, από τα ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος με την αρμόδια νοσηλεύτρια κα. Ι. Αναστασοπούλου, αλλά και από το Σύλλογο Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος περιοχής Κ.Υ. Χαλανδρίτσας, καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των σπουδαστών των ΤΕΙ. Στην καμπάνια από πλευράς Συλλόγου συμμετείχαν οι κκ. Ι. Δετοράκης (Υγιεινολόγος) & Π. Θεοδωρόπουλος (Παθολόγος).
            Στους σπουδαστές εκτός από την αναφορά για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, για τις ευπρόσβλητες ηλικιακές ομάδες (15-25 ετών), διενεμήθη σχετικό κατατοπιστικό έντυπο, το οποίο επιμελήθηκε ο κ. Δετοράκης και εξέδωσε η Περιφέρεια και ο Σύλλογος.
            Η ενημέρωση για τα Σ.Μ.Ν. ξεκίνησε στις 29/11 από τα ΤΕΙ Αιγίου και από τα ΤΕΙ Πατρών 1/12. Το υπόλοιπο πρόγραμμα των επισκέψεων-ενημέρωσης θα συνεχιστεί στα ΤΕΙ Πύργου και στα ΤΕΙ Αμαλιάδος 12/12  και θα ολοκληρωθεί στα ΤΕΙ Μεσολογγίου και ΤΕΙ Αντιρρίου 14/12.

Ανάρτηση καταστάσεων πληρωμής μετά ενστάσεων για τη Δράση 1.2 "Βιολογική Κτηνοτροφία" έτους εφαρμογής 2015 στην Π.Ε. Αχαΐας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία πληρωμής μετά ενστάσεων για τη Δράση 1.2 "Βιολογική Κτηνοτροφία" και το έτος εφαρμογής 2015....