«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Σήμερα, το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης Αγρινίου, άγνωστοι δράστες τηλεφωνικά, μέσω του προσχήματος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος με εμπλοκή συγγενικού προσώπου, αποπειράθηκαν να αποσπάσουν χρήματα από πολίτες.

Ως Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, με αφορμή τα ανωτέρω μεμονωμένα περιστατικά που συνέβησαν τις τελευταίες ώρες, συνιστούμε στους πολίτες:
•    Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με οποιοδήποτε πρόσχημα και να μην ενδίδετε ποτέ σε προτροπές για συνάντηση μαζί τους.
•    Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό - συγγενικό σας πρόσωπο, ενώ η επικοινωνία σας να γίνεται αποκλειστικά με δικό σας τηλέφωνο.
•    Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι...
δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
•    Επισημαίνεται ότι από δημόσιους υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική, υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
•    Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
•    Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
•    Παρακαλούμε τους πολίτες να ενημερώσουν τους ηλικιωμένους γονείς, συγγενείς και γνωστούς τους, σχετικά με τις παραπάνω συστάσεις και συμβουλές.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στη Ναύπακτο,  από αστυνομικούς του  Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ένας 56χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άμφισσας, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών και χρηματική ποινή χιλίων (1000) ευρώ, για παράβαση του Δασικού Κώδικα.

Θανατηφόρο Τροχαίο Ατύχημα   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου, σχηματίστηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, το οποίο έγινε χθες το απόγευμα στην Επαρχιακή Οδό Μεσολογγίου – Τουρλίδας, όπου ένας 30χρονος ημεδαπός οδηγώντας αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και παρέσυρε έναν 40χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, που βρίσκονταν στο πρανές της οδού,  ενώ στη συνέχεια ο 30χρονος κατέπεσε με το αυτοκίνητο στη θάλασσα.

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίστηκε θανάσιμα ο 30χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, ενώ ο 40χρονος αλλοδαπός είχε τραυματιστεί σοβαρά και αφού διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου και στο Π.Γ.Ν. Πατρών,  απεβίωσε χθες αργά το βράδυ.

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου διενεργείται προανάκριση για την διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις του  Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, με τις οποίες του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης εννέα μηνών για παραβίαση  υγειονομικών διατάξεων.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 21χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 2,2 γραμμάρια κάνναβης.
 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ 

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κλοπή ελαιοκάρπου και παράνομη διαμονή στη Χώρα
   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στα Λινάρια Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 34 ετών, οι οποίοι είχαν αφαιρέσει καρπό ελιάς, από ελαιοστάσιο ημεδαπού.

Οι δράστες συνελήφθησαν μέσα σε ελαιοτριβείο, στο οποίο είχαν μεταφέρει τον κλεμμένο ελαιοκαρπό για να παράγουν ελαιόλαδο, ενώ σε ορεινή δασική περιοχή στο Λιβαδάκι Αρκαδίας, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν γεωργικά μηχανήματα που είχαν αφαιρέσει από το ελαιοστάσιο .

Από τον έλεγχο των στοιχείων των δραστών προέκυψε ότι συλληφθέντες είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη Χώρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών οι οποίοι από τις 14-12-2017 το βράδυ μέχρι και τις 15-12-2017 το πρωί αφαίρεσαν (300) λίτρα πετρέλαιο από δεξαμενή δημοτικού σχολείου.

***
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με κείμενο που αναρτήθηκε χθες (18 Δεκεμβρίου 2017), σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο και αφορά σε επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων, ανακοινώνεται, ότι η προανάκριση ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).
Από τις αστυνομικές Αρχές, ενημερώθηκε αμέσως ο Ε.Φ.Ε.Τ.  και οι εταιρείες που αναφέρονται στο κείμενο.

***
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 40χρονου ημεδαπού, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCCEC (National Child Exploitation Coordination Centre),που εδρεύει στον Καναδά, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκε ηλεκτρονικό ίχνος χρήστη του διαδικτύου, που προέβη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, στην αποστολή φωτογραφίας με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Ακολούθως, εκδόθηκε σχετικό Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το επίμαχο ηλεκτρονικό ίχνος αντιστοιχεί στην οικιακή σύνδεση του 40χρονου, σε νησί των Ιονίων Νήσων.
Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε την 12 Δεκεμβρίου 2017, στην οικία του 40χρονου, από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη συνδρομή αστυνομικών των τοπικών Υπηρεσιών Ασφαλείας, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπό διερεύνηση υπόθεση, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευή κινητής τηλεφωνίας.
Το κατασχεθέν πειστήριο απεστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ η  δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.


Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
•    Τηλεφωνικά: 11188
•    Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
•    Μέσω twitter: @CyberAlertGR

***
Συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας ο υπεύθυνος καταστήματος όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια και τρεις θαμώνες - παίκτες


Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο ελέγχων για τη βεβαίωση παραβάσεων που αφορούν στη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων, εντοπίστηκε προχθές ( 15 Δεκεμβρίου 2017) σε περιοχή της Αττικής, κατάστημα όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν ο υπεύθυνος του καταστήματος, 48χρονος ημεδαπός και (3) θαμώνες – παίκτες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση - κατά περίπτωση - της νομοθεσίας για τα παίγνια και τα προσωπικά δεδομένα.

Από την έρευνα που έγινε στο κατάστημα, διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκατασταθεί (19) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με λογισμικό τυχερού παίγνιου ενώ βρέθηκαν και συνδεδεμένες (4) μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών (server), που αποτελούσαν και τα κέντρα ελέγχου και διαχείρισης των τυχερών παιγνίων.

Επισημαίνεται στο κατάστημα είχε τοποθετηθεί και τεθεί σε λειτουργία σύστημα παρακολούθησης και επιτήρησης, αποτελούμενο από (7) κάμερες και καταγραφικό προκειμένου να πραγματοποιείται ελεγχόμενη είσοδος, ενώ επιπλέον υπήρχε μπουτόν για να απενεργοποιεί του ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε ενδεχόμενο έλεγχο των διωκτικών αρχών.


Αναλυτικότερα, εντός του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    (19) ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
•    (4) μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών (server),
•    (7) κάμερες και καταγραφικό, καθώς και
•    (1050) ευρώ.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ επιπρόσθετα θα ενημερωθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την εφαρμογή της διοικητικής διαδικασίας.