«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ο Απ. Κατσιφάρας στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Στο Συντονιστικό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, στην Πάτρα, βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 23 Δεκεμβρίου 2017 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αχαΐας, Νίκο Γυφτάκη.
Ο Περιφερειάρχης μαζί με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αχαΐας, Νίκο Ρουμελιώτη, συντόνισαν τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον απεγκλωβισμό συμπολιτών σε ορεινές και δύσβατες περιοχές της Αχαΐας, όπου λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων , έχουν αποκλειστεί.   
Συγκεκριμένα...

 προσπάθειες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις γίνονται για να προσεγγίσουν αποκλεισμένους στην περιοχή Άνω Ποταμιά και Λαπαναγούς.
Ενώ συνεχείς είναι οι προσπάθειες να φθάσουν δυνάμεις μέχρι το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στην Άνω Βλασία , όπου επίσης παραμένει αποκλεισμένο.
Επίσης ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας είναι σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον Περιφερειακό Διευθυντή της ΔΕΗ, Γιώργο Ρέγκλη, για τα προβλήματα στις διακοπές ηλεκτροδότησης που παρατηρήθηκαν στα ορεινές περιοχές των Καλαβρύτων.
 Όπως ενημερώθηκε ο κ. Κατσιφάρας, τα συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση του προβλήματος και συνεχώς δίνουν ρεύμα σε τμήματα όπου έχουν παρουσιαστεί εκτεταμένες διακοπές λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.
«Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε με κατάλληλο συντονισμό να υπερβούμε τα προβλήματα που συνεχώς ανακύπτουν, λόγω του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να φθάσουμε και στα πιο απομακρυσμένα σημεία του νομού και να απεγκλωβίσουμε τους συμπολίτες μας, αλλά να ηλεκτροδοτηθούν και περιοχές που έχουν μείνει στο σκοτάδι», τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.