«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τεσσάρων  δραστών για απάτη
  
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος τριών ημεδαπών (δυο άνδρες – μια γυναίκα) ηλικίας 53, 76 και 59 ετών αντίστοιχα, διότι ενεργώντας από κοινού, με ακόμα μια άγνωστη δράστιδα, τα πλήρη στοιχεία της οποίας δεν έχουν ταυτοποιηθεί, με το πρόσχημα ένταξης τους σε νόμο για ρύθμιση οφειλών, έπεισαν ζευγάρι ημεδαπών να καταβάλλουν τμηματικά τους τελευταίους έξι μήνες το χρηματικό ποσό των  8.750 ευρώ, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ολοκληρωθεί οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά με την ρύθμιση των οφειλών.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή
    
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ένας 64χρονος ημεδαπός, διότι...
σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε,  διαπιστώθηκε ότι κατείχε παράνομα ένα κυνηγετικό όπλο τύπου καραμπίνα.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Αστακό Ξηρομέρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια νάιλον συσκευασία, με κάνναβη συνολικού βάρους 4,8 γραμμαρίων και δυο ναρκωτικά δισκία.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
  
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του  Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 21χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το πρωί, στο Αίγιο, ενεργώντας από κοινού, έσπασαν υαλοπίνακα πόρτας σταθμευμένου φορτηγού αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας ταχυδρομικής πράκτορα και  αφαίρεσαν μια τσάντα, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 23.500 ευρώ.


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
  
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας 53χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, για έκτιση ποινής τριών ετών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράνομη απομίμηση προϊόντων και λαθρεμπορία.


Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράβαση του Νόμου για τους αλλοδαπούς
  
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 20 και 24 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι διαμένουν παράνομα στη Χώρα.

***

Συνελήφθη ακόμη ένας ημεδαπός που σκηνοθέτησε ληστεία σε βάρος του στην Πάτρα



Πρόκειται για έναν 20χρονο διανομέα, ο οποίος πριν τέσσερις μήνες είχε ισχυριστεί ότι άγνωστοι δράστες του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (450) ευρώ



Από την διεξοδική έρευνα των αστυνομικών πρόεκυψε ότι ο συλληφθείς είχε υπεξαιρέσει τα χρήματα από κατάστημα, στο οποίο εργαζόταν





Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 20χρονος ημεδαπός, διανομέας φαγητού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαίρεση και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.



Ο δράστης πριν τέσσερις μήνες περίπου υπεξαίρεσε το χρηματικό ποσό των (450) ευρώ από κατάστημα που εργαζόταν και προκειμένου δικαιολογήσει την απώλεια των χρημάτων, κατήγγειλε ψευδώς ληστεία σε βάρος του.



Ειδικότερα, ο 20χρονος διανομέας φαγητού, ανέφερε ότι κινούμενος με δίκυκλο μοτοποδήλατο, δυο άγνωστοι δράστες οδηγώντας μοτοσικλέτα, του ανέκοψαν την πορεία του και με την άσκηση σωματικής βίας του αφαίρεσαν τα χρήματα.



Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την εξιχνίαση της ληστείας από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών ενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη έρευνα, ενώ υπό το βάρος των αποδεικτικών στοιχείων που προέκυψαν, ο 20χρονος ομολόγησε ότι σκηνοθέτησε τη ληστεία σε βάρος του, προκειμένου να δικαιολογήσει την υπεξαίρεση των χρημάτων.



Ουσιαστικά πρόκειται για την τρίτη περίπτωση σκηνοθετημένης ληστείας που εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών τους τελευταίους μήνες. 




Επισημαίνεται, ότι οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διερεύνηση καταγγελιών, διενεργούν πάντοτε με σοβαρότητα και εχεμύθεια, ενδελεχείς και εμπεριστατωμένες έρευνες, συλλέγοντας αντικειμενικά στοιχεία και δεδομένα και δεν δέχονται αβίαστα τις  υποκειμενικές μαρτυρίες, που κατατίθονται από τους παθόντες.



Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.



Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.