«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Ενημέρωση από τον Δήμο Αγρινίου

ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ


Εγκρίθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης 2018 και ο Προϋπολογισμός Εσόδων - Δαπανών Δήμου Αγρινίου οικονομικού έτους 2018.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ανέφερε  μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο  που εκφράζει την πολιτική της Δημοτικής Αρχής και έχει ως γνώμονα τον πολίτη και την εξυπηρέτησή του μέσα σε έναν σύγχρονο πλαίσιο που σέβεται και προασπίζει τα δημόσια αγαθά. Είναι μία δύσκολη οικονομική περίοδος, η οποία συνδέεται με την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και...
τις περικοπές των πόρων της Αυτοδιοίκησης. Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον επικεντρώσαμε στην κοινωνική πολιτική και τα τεχνικά έργα, αποσκοπώντας στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Φροντίζουμε να εκτελούμε προϋπολογισμό με απόλυτη σύνεση και σοβαρότητα. Μακάρι να είχαμε τα χρήματα του παρελθόντος.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις οικονομικές υπηρεσίες για το έργο που παράγουν σε ένα δύσκολο περιβάλλον. Καταφέρνουμε  για μια ακόμη χρονιά και καταθέτουμε  έναν νοικοκυρεμένο προϋπολογισμό. Με σταθερά βήματα καλύπτουμε την απόσταση προς την επίτευξη των στόχων μας».

1
ΕΚΤΑΚΤΑ ΕΣΟΔΑ
14.735.679,79
7
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
15.506.516,57
2
ΕΣΟΔΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΤΩΝ (Π.Ο.Ε.)
2.952.952,28
8
ΠΛΗΡΩΜΕΣ Π.Ο.Ε. ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
17.360.662,18
3
ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ Π.Ο.Ε.
8.597.594,42
9
ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ
664.203,43
4
ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ
6.475.462,72



5
ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ
5.970.314,15




ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
64.839.060,00

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ
64.839.060,00

                              ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

***
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ
Υπεγράφη  από τον Δήμο Αγρινίου και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού  το Πρωτόκολλο Παραλαβής και Χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου  στην Αερογέφυρα.
Σύμφωνα με την γενική περιγραφή του έργου περιλαμβάνει αίθουσες αθλοπαιδιών( καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης), γυμναστικής,  κερκίδες χωρητικότητας  380 θεατών, βοηθητικούς χώρους εξυπηρέτησης αθλουμένων, προπονητών , διαιτητών, αποθήκη οργάνων ,  μηχανοστάσιο, wc το κοινό και ένα κυλικείο.

Ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης ανέφερε σχετικά: «Παραλάβαμε το  κλειστό στάδιο  μετά  από 20  και πλέον χρόνια και  μπορούμε να το δώσουμε  προς χρήση στους δημότες του Αγρινίου  και τους συλλόγους.  Η παράδοση θα γίνει αμέσως μετά τις εορτές των Χριστουγέννων καθώς πρέπει να καλυφθούν  οι ελλείψεις σε εξοπλισμό κυρίως στους πάγκους  των ομάδων, τα ιατρεία και τα όργανα γυμναστικής.  Μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες, και μετά από συνεννόηση με τους συλλόγους, θα δοθεί λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα. Αυτό της απρόσκοπτης  προπόνησης των αθλητικών σωματείων αλλά και των πολιτών».

                                                     ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ