«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας    
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί και το μεσημέρι, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, στο Αγρίνιο και στο 1ο  χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Αγρινίου – Αγγελοκάστρου, από αστυνομικούς των ομάδας ΔΙ.ΑΣ., Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, τέσσερις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 18, 19, 24 και 30 ετών, διότι...
σε τροχονομικούς έλεγχους, που τους διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν τα οχήματα τους, χωρίς να κατέχουν την απαιτούμενη, άδεια ικανότητας οδήγησης.

Σύλληψη δυο αλλοδαπών για παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς
   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο και στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, δυο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 43 και 46 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στη Χώρα μας.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 

Σύλληψη ημεδαπού για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στο Μεσολόγγι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τέσσερα ναρκωτικά δισκία.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, προέκυψε ότι ο 40χρονος ξημερώματα της 27-12-2017, εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο, σε κατάστημα πώλησης ζωοτροφών στο Μεσολόγγι και αφαίρεσε μία οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή, ένα πληκτρολόγιο, το χρηματικό ποσό των (40) ευρώ και ένα ζευγάρι υποδήματα, ενώ από 24-12-2017 έως 25-12-2017 παραβίασε πόρτα σταθμευμένου αυτοκινήτου ημεδαπού στο Μεσολόγγι και αφαίρεσε από το εσωτερικό του το χρηματικό ποσό των (70) ευρώ.

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών
     
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο Νεοχώρι Αιτωλικού, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 48 και 38 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε κάνναβη, συνολικού βάρους (5,6) γραμμαρίων, καθώς και μικροποσότητα ηρωίνης. 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη αλλοδαπού για απόπειρα κλοπής

 Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλγερίας, διότι αποπειράθηκε να διαρρήξει οικία  57χρονης ημεδαπής, ωστόσο δεν ολοκλήρωσε την πράξη του, διότι έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από τους αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή.

Σύλληψη δυο ημεδαπών για κλοπή κατά συναυτουργία

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στα Στεναίτικα Δυτικής Αχαΐας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 25 και 14 ετών, διότι ενεργώντας από κοινού αφαίρεσαν από όχημα 55χρονου, υπηκόου Αλβανίας ένα αλυσοπρίονο, το χρηματικό πόσο των τριάντα ευρώ, και προσωπικά του έγγραφα.
Οι αστυνομικοί  βρήκαν τα κλοπιμαία και αποδόθηκαν στον παθόντα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ 

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Αρετής, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 26χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (2,6) γραμμάρια κάνναβης.

***
Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου
Βεβαιώθηκαν παραβάσεις της ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας σε συνολικά (9) καταστήματα, ενώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος διαπιστώθηκαν παραβάσεις, για τις οποίες προβλέπεται 48ωρη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε επιχειρήσεις και καταστήματα, στο πλαίσιο ειδικότερων δράσεων για την διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.
Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησε κατά το χρονικό διάστημα από 18 έως 24 Δεκεμβρίου 2017, ελέγχους σε συνολικά (19) καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Στο πλαίσιο των ελέγχων,  βεβαιώθηκαν παραβάσεις της ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας σε συνολικά (9) καταστήματα, ενώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος διαπιστώθηκαν παραβάσεις, για τις οποίες προβλέπεται 48ωρη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης.
Πιο αναλυτικά ως προς τα αποτελέσματα των ελέγχων διαπιστώθηκαν:
•    σε εστιατόριο, η μη έκδοση (7) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών συνολικής αξίας άνω των (500) ευρώ, φορολογική παράβαση για την οποία ενημερώθηκε η αρμόδια Δ.Ο.Υ. και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε)., καθώς προβλέπεται 48ωρη αναστολή λειτουργία της επιχείρησης,
•    σε χώρο στάθμευσης οχημάτων,  η μη έκδοση (4) αποδείξεων,
•    σε ψητοπωλείο, να απασχολούνται (11) εργαζόμενοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας, κατά παράβαση της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας,
•    σε καφέ μπαρ – εστιατόριο, να εργάζονται (2) υπάλληλοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας, κατά παράβαση της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας,
•    σε καφέ – σνακ μπαρ, η μη έκδοση (5) αποδείξεων καθώς επίσης βρέθηκε να απασχολείται και εργαζόμενος, που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας,
•    σε εστιατόριο – καφέ, η μη έκδοση (7) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών,
•    σε κέντρο διασκέδασης, να απασχολείται εργαζόμενος,  ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας. Επιπλέον, σε βάρος του  εργαζομένου εφαρμόσθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για το αδίκημα της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης καθώς  κατά τον αστυνομικό έλεγχο δήλωσε ψευδή στοιχεία,
•    σε ψητοπωλείο, δεν επεδείχθησαν οι προβλεπόμενοι πίνακες προσωπικού για (5) εργαζόμενους, που απασχολούνταν στην επιχείρηση, κατά παράβαση της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας,
•    σε μπαρ, βρέθηκε να εργάζεται υπάλληλος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας.
Για τα αποτελέσματα των ελέγχων ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.