«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

ΑΓΡΟΤΕΣ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ των ΜΠΛΟΚΩΝ απευθύνει κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους για μαζική και μαχητική συμμετοχή στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού εργατικού κινήματος την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.

Μαζί με το εργατικό κίνημα και τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, ορθώνουμε αγωνιστικό ανάστημα απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό που φέρνει προς συζήτηση στην βουλή, για μια ακόμη φορά παίρνει από τους πολλούς για να τα δώσει στους λίγους αυξάνοντας την κερδοφορία τους σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. 

Ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός προβλέπει παραπέρα μείωση του εισοδήματος και νέα επίθεση σε αγρότες και κτηνοτρόφους οξύνοντας τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που ζούμε, οδηγώντας χιλιάδες μικρομεσαίους στον αφανισμό και το ξεκλήρισμα, την φτώχεια και την εξαθλίωση...


Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ κατά 2% φτάνοντας έτσι να πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές στο 23.20% του εισοδήματος για το 2018 ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές πλέον δεν θα εκπίπτουν της φορολογίας όπως ίσχυε φέτος αλλά θα υπολογίζονται ως εισόδημα και θα φορολογούνται. (Φέτος το 15% και από του χρόνου στο 100%).

Αύξηση του ΕΝΦΙΑ σε χωράφια, αποθήκες και στάβλους πληρώνοντας ακόμη ένα χαράτσι στον βωμό των μνημονιακών υποχρεώσεων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ το 2015.

Περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες που αφορούν και τις αγροτικές οικογένειες όπως για την δημόσια υγεία και το πετρέλαιο θέρμανσης. Ιδιαίτερα στην υγεία η κατάσταση είναι δραματική, οι τεράστιες ελλείψεις σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας σε προσωπικό, ειδικότητες, μηχανήματα όχι μόνο δεν θα βελτιωθούν αλλά θα οξυνθούν ακόμη περισσότερο.

Για όλα αυτά αλλά και για την άγρια φοροληστεία που συνεχίζεται, τα κάθε είδους χαράτσια, τις εξευτελιστικές και ανοιχτές τιμές των προϊόντων μας που όμως φτάνουν πανάκριβα στην λαϊκή κατανάλωση, το κλέψιμο του μόχθου μας με το υπέρογκο κόστος παραγωγής και τις ζημιές που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, αγρότες και κτηνοτρόφοι δίνουμε αγωνιστική απάντηση σε όλη την χώρα με κάθε πρόσφορο τρόπο. Με την συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις, κατά τόπους με αγροτικά μηχανήματα αλλά και με κινητοποιήσεις με τρακτέρ.

Ο συντονισμός με το εργατικό κίνημα και τους αυτοαπασχολούμενους, οι κοινές συγκεντρώσεις και πρωτοβουλίες δίνει δύναμη και προοπτική στους αγώνες μας ώστε να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική και στην πορεία να την ανατρέψουμε ανοίγοντας τον δρόμο για ουσιαστική ανάπτυξη και αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας προς όφελος του λαού που παράγει τον πλούτο.

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στην Πανελλαδική Σύσκεψη των Μπλόκων στην Λάρισα στην αίθουσα της ΔΕΥΑΛ στις 12 το μεσημέρι θα αποφασιστεί το πλαίσιο αιτημάτων και ο πανελλαδικός συντονισμός των αγωνιστικών διεκδικήσεων μας.


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ