«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Ενημέρωση του Ε.Σ. Αγρινίου για τις πλαστικές σακούλες μεταφοράς

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ


1.ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
 
Συνάδελφοι

Σας ενημερώνουμε ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2018 δεν θα διατίθενται δωρεάν στους καταναλωτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς.
Αντιθέτως αυτές θα χρεώνονται στον καταναλωτή, ενώ μία ακόμη πινακίδα θα προστεθεί στο κατάστημα και σε εμφανές σημείο.
Εκεί, θα αναγράφεται το κείμενο: «Οι λεπτές σακούλες μεταφοράς υπόκεινται στο περιβαλλοντικό τέλος (με αναγραφή ουσιαστικά της τιμής της σακούλας) με σκοπό τη μείωση χρήση τους».
Πόσο θα κοστίζει η κάθε πλαστική σακούλα

α) Από την 1η Ιανουαρίου 2018 το περιβαλλοντικό τέλος για τις λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς προσδιορίζεται στην τιμή των 3 λεπτών.
β) Από την 1η Ιανουαρίου 2019 το περιβαλλοντικό τέλος για τις λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς προσδιορίζεται στην τιμή των 7 λεπτών.

Τι πρέπει να κάνουν οι έμποροι
Κάθε έμπορος, υποχρεούται ανά τρίμηνο, να υποβάλλει στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δήλωση απόδοσης του περιβαλλοντικού τέλους. Αυτό θα γίνεται την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα και για πρώτη φορά στις 30 Απριλίου 2018.
Το τέλος αναγράφεται στα παραστατικά πώλησης εμπορευμάτων ή προϊόντων και αποτυπώνεται στα λογιστικά αρχεία που τηρεί η επιχείρηση.
Να τονιστεί ότι τα ανωτέρω ποσά του τέλους πρέπει να αναγράφονται με τρόπο διακριτό στα παραστατικά πώλησης προ ΦΠΑ.
Πρόστιμα για τους εμπόρους
Για τον έμπορο που παραβαίνει τις υποχρεώσεις του, προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο από 200 μέχρι 5.000 ευρώ, ανάλογα με την βαρύτητα της παράβασης.
Σε περίπτωση μη καταβολής του περιβαλλοντικού τέλους, η παράβαση βεβαιώνεται στη Δ.Ο.Υ. φορολογίας του υπόχρεου
Υ.Γ.: Νέα ήθη – νέες πρακτικές. Η οικολογική ευαισθησία αποτυπώνεται με νέα χαράτσια!!!


2. ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΕΚΠΤΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Σύμφωνα με την απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλ/νίας στον Νομό μας οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι για το έτος 2018 θα διεξαχθούν:
       α) Από 1 ως 15 Μαΐου 2018 και
       β) Από 1 ως 15 Νοεμβρίου 2018 



                                                                                      ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

                                                               ***

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου θεωρεί ανάγκη να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τους συναδέλφους εμπόρους της πόλης μας αλλά και ΚΥΡΙΩΣ προς τους συμπολίτες και φίλους καταναλωτές, για την στήριξή τους στο εορταστικό ωράριο του Συλλόγου μας, χθες Κυριακή 17-12-2017.
Οι συνάδελφοι έμποροι στην συντριπτική τους πλειοψηφία (95% και πλέον) τήρησαν και τίμησαν το ωράριό μας διατηρώντας τα μαγαζιά τους ΚΛΕΙΣΤΑ.
Οι φίλοι συμπολίτες καταναλωτές, απέχοντας ουσιαστικά χθες Κυριακή 17-12-2017 από τις αγορές και τις καταναλωτικές τους ανάγκες, στήριξαν τα τοπικά καταστήματα αλλά και την επιλογή μας για ανθρώπινα ωράρια για όλους!!!.
ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ

Υ.Γ.1) Υπενθυμίζουμε ότι η αγορά της πόλης μας θα είναι ανοιχτή τις 2 επόμενες Κυριακές (24/12 και 31/12) παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς αντίστοιχα.

Υ.Γ. 2) Τους λίγους εμπόρους που επέλεξαν να βάλουν πλάτη για τα παραρτήματα του πολυεθνικού εμπορίου που δραστηριοποιούνται και στην πόλη μας, ανοίγοντας τα καταστήματά τους απέναντι στην πρακτική της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων , τους ζητάμε να το ξανασκεφτούν  και να αναθεωρήσουν την στάση τους για κάθε επόμενη φορά!!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α