«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Ενημέρωση από τον Δήμο Αγρινίου

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ "ΣΥΛΛΟΓΗ ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ - ΕΠΙΛΟΓΗ ''

Εγκαινιάζεται τη Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 7:00 μμ στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (Δ. Βότση 2) η έκθεση “Συλλογή Βογιατζόγλου - επιλογή”.
Η συλλογή Βογιατζόγλου συγκεντρώνει διαφορετικές τάσεις και ρεύματα που συνέβαλαν στην ιστορία και την εξέλιξη της νεοελληνικής ζωγραφικής από...
το 1870 μέχρι σήμερα. Αποτελεί μια από τις πιο αξιόλογες ιδιωτικές συλλογές στη χώρα μας, ένα όνειρο ζωής που δημιουργήθηκε μεθοδικά ύστερα από 30 χρόνια συλλεκτικής δραστηριότητας του αρχιτέκτονα Γιώργου Βογιατζόγλου, με οδηγό το προσωπικό του αισθητήριο για την τέχνη και την αγάπη του για τους καλλιτέχνες.
Στην έκθεση, την οποία θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου  παρουσία και του συλλέκτη κ. Γιώργου Βογιατζόγλου, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε 40 επιλεγμένα έργα από δημιουργούς με σημαντική διαδρομή στη σύγχρονη εικαστική σκηνή (αλφαβητικά):  Άγγελος, Γαρουφαλής, Γεωργάς, Δασκαλάκης, Δίγκα, Δρούγκας, Ηλιοπούλου, Θεοφυλακτόπουλος, Κυπραίος, Λατινοπούλου, Μακρής, Μακρουλάκης, Μανωλίδης, Μορταράκος, Μποκόρος, Μπότσογλου, Πανταλέων, Παπανελόπουλος, Πατρασκίδης, Σόρογκας, Φασιανός και Ν. Χουλιαράς.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Πινακοθήκη Βογιατζόγλου λειτουργεί από τις αρχές του 2013 και αποτελεί ήδη έναν πυρήνα πολιτισμού στη περιοχή της Νέας Ιωνίας Αττικής.
Στόχος και φιλοδοξία του ιδρυτού της είναι να δημιουργήσει σταδιακά μία ποιοτική, σταθερή και δυναμική σχέση με το φιλότεχνο κοινό.

Διάρκεια έκθεσης: έως 28 Φεβρουαρίου 2018.
Καλλιτεχνικός Διευθυντής στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ είναι ο Χρήστος Γαρουφαλής.
Ώρες επισκέψεων: Τρίτη-Σάββατο 10:00-13:30 & 18:00-20:30,  Κυριακή 11:00-13:30, Δευτέρα και αργίες κλειστά.
Για ομαδικές επισκέψεις κρίνεται απαραίτητη η έγκαιρη επικοινωνία.
Πληροφορίες:  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, Δ. Βότση 2, Αγρίνιο,
τηλ.: 26413 60316, e-mail: pinakothiki@agrinio.gr,  www.dipinag.gr

***
ΣΤΟΛΙΣΜΟΙ ΔΕΝΤΡΩΝ

Μαθητές του 2ου Παιδικού  Σταθμού  και του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου στόλισαν,  το πρωί, με δικές τους δημιουργίες το δέντρο στην πλατεία Τρία Φανάρια.Στους μικρούς μαθητές ευχήθηκε η Αντιδήμαρχος Αγρινίου Μαρία Παπαγεωργίου.
Ο στολισμός των Χριστουγεννιάτικων δένδρων ξεκίνησε το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου με την  Ένωση καθηγητών της Γαλλικής Γλώσσας Π.Ε Ν.Αιτ/νίας που στόλισε το Δέντρο της πλατείαςΠαναγοπούλου (Συντριβάνι).
Οι στολισμοί θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.
Την Τρίτη12 Δεκεμβρίου 2017ο 1ος,  6ος, 7ος Παιδικός Σταθμός  θα στολίσουν το δέντρο στην πλατεία του γηπέδου ΄΄Παναιτωλικός΄΄.Ο 3ος  Παιδικός Σταθμός το δέντρο στην Πλατεία Χαντζοπούλου.Ο Παιδικός Σταθμός  Αγίου Κων/νου το Δέντρο της πλατείας Αγίου Κων/νου.

***
ΔΩΡΕΑΝ ξεναγήσεις με το «Τρενάκι των Ξωτικών»

Το  «Τρενάκι των Ξωτικών» και φέτος χαρίζει δωρεάν ξεναγήσεις στο κέντρο του Αγρινίου σε όλα τα παιδιά.
Η διαδρομή του τρένου είναι η εξής : Ηρώων, Γληνού, Οινέως, Καλέργη ,Πλατεία Μελίνας Μερκούρη, Αν.Παπαστράτου, Παπαθανάση, Αναστασιάδη, Πλατεία Δημοκρατίας ,Μπαϊμπά, Β.Παναγοπούλου, Θεοτοκοπούλου, Προυσσιωτίσης, Ν.Καζαντζάκη, Βάρναλη, Μπότσαρη, Σουλίου, Πλατεία Χατζοπούλου, Τσαλδάρη, Παρθένη, Σκαλτοδήμου, Δημοτσελίου, Κοραή, Λουριώτου, Κύπρου, Ι.Σταϊκου, Πλατεία Δημοκρατίας, Σαλάκου, Κέντρου, Δαγκλή, Καλέργη, Ηρώων.

Πρωί: 10:00, 11:00, 12:00, 13:00.
Απόγευμα: 17:00, 18:00, 19:00, 20:00.
Τα δρομολόγια ισχύουν μόνο το απόγευμα μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2017 (από Δευτέρα έως Παρασκευή). Τα Σάββατα και τις Κυριακές, ισχύουν πρωί και απόγευμα.
Από τις 23 Δεκεμβρίου 2017 έως τις 7 Ιανουαρίου 2018, τα δρομολόγια ισχύουν πρωί και απόγευμα.

***

Δημος Αγρινίου - ΕΚΑΒ «Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης»

Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Πάτρας – Δυτ. Ελλάδος διοργανώνουν αύριο Τρίτη 12 Δεκεμβρίου  από τις 10.00 – 13.00 , στην κεντρική πλατεία Αγρινίου,  ημερίδα εκπαίδευσης και πρόληψης έκτακτων περιστατικών.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της  Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης  και είναι αφιερωμένη σε όλους τους ιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Η θεσμοθέτηση της «Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης» στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών αναφορικά με:
• την παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών
• την ανάδειξη του πολύπλευρου κοινωνικού έργου του Ε.Κ.Α.Β.

                                                              ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ