«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Ενημέρωση από τον δήμο Αγρινίου

Εκδήλωση με θέμα: ‘Ελαιοκομία-Πυλώνας Οικονομικής Ανάπτυξης’

Με  τη συμμετοχή επιστημόνων, ελαιοπαραγωγών, εμπόρων και καλλιεργητών    πραγματοποιήθηκε  εκδήλωση με θέμα: ‘Ελαιοκομία-Πυλώνας Οικονομικής Ανάπτυξης’ για την προβολή του θεσμού των εκδηλώσεων ἐλαία.
Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε η Αντιδήμαρχος Αγρινίου Μαρία Σαλμά τονίζοντας ότι ο Δήμος Αγρινίου, σε μια προσπάθεια να στηρίξει την τοπική οικονομία κυρίως, όμως, να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του εκλεκτού ελαιόλαδου και της περίφημης ελιάς μας, γίνεται ο συνεκτικός κρίκος ανάμεσα σε παραγωγούς και  επιστημονικούς φορείς...


Την στήριξη του στην εκδήλωση κατέθεσε ο Σύνδεσμος Γεωπόνων Ν. Αιτν/ιας. Η πρόεδρος Βασιλική Χατζηαγάπη ανέφερε ότι οι γεωπόνοι στηρίζουν κάθε δράση που βοηθά στην ανάπτυξη της βιώσιμης βιο-οικονομίας.
Αναδρομή στις δράσεις προβολής και προώθησης των προϊόντων ελιάς του  Δήμου Αγρινίου μέσα από συνεργασίες με επιστημονικούς φορείς και επαγγελματίες  έκανε  η   Δρ. Βασιλική Καραπαπά, Γεωπόνος, Προϊσταμένη Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής, Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου.
Η κ. Μαγδαληνή Ράππου  M.Sc Προϊσταμένη Διεύθυνσης Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων ΥπΑΑΤ, αναφέρθηκε στις ενέργειες προώθησης και προβολής των γεωργικών προϊόντων, στις προσπάθειες ανάδειξης του πρωταγωνιστικού ρόλου της καλλιέργειας της ελιάς τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Loriana Abbruzzeti, Πρόεδρος της Associazione PANDOLEA που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ιταλικού Υπουργείου Γεωργίας Τροφίμων και Εξωτερικής Πολιτικής και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας αναφέρθηκε στο Δίκτυο γυναικών ελαιολάδου στη Μεσόγειο.
Ο Δρ. Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, Ιστορικός στο  Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επισήμανε τη συμβολή του  Διομήδη Σαρακωμένου στην επιστήμη της ελαιοκομίας  και ελαιουργίας στην χώρα μας.
Ο Δρ Ιωάννης Νεραντζής, Επιτ.Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων ανέλυσε τις Τελετουργίες  της  βλάστησης  στην αρχαία Αιτωλία και Ακαρνανία ενώ η
Φιλόλογος -Ιστορικός Αναστασία Σκιαδά  έκανε αναφορά στο κλαδί ελιάς, σύμβολο ευφορίας, γονιμότητας και ζωής στην αρχαία Ελλάδα.
Στις ευεργετικές ικανότητες του φρέσκου εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου στην τοπική κουζίνα αναφέρθηκε η κ. Μαίρη Λυμπέρη Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, M.Sc τονίζοντας ότι  η μεσογειακή διατροφή έχει αποδειχθεί παγκοσμίως ως ο πιο υγιεινός τρόπος διατροφής.

***
ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΛΑΣΗ

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου , έχοντας υπόψη τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή (χιονόπτωση – παγετός),  αποφάσισε να παραμείνουν  κλειστά και αύριο,  Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου,  το Δημοτικό και το Γυμνάσιο Αγίου Βλασίου.

                              ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***
Πρόσκληση
Τα παιδιά και το προσωπικό του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δ. Αγρινίου «Το Αερόστατο» , στα πλαίσια της Χριστουγεννιάτικης γιορτής, θα παρουσιάσουν την θεατρική παράσταση με τίτλο : «Ο Αι Βασίλης στη φυλακή» σε Σκηνοθεσία – Διασκευή του Ηθοποιού – Θεατρολόγου Μέμου Μπουγέλη με τη συνεργασία όλων των εκπαιδευτών του κέντρου και τη συμμετοχή όλων των φιλοξενούμενων παιδιών.
Η παράσταση θα παρουσιαστεί στην έδρα του Κέντρου , Βαρνακιώτη & Μεσολογγίου,
την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 18:00 μ.μ.
Ο Πρόεδρος
του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α. Δ. Αγρινίου
Βασιλείου Ιωάννης

***
Το Αγρίνιο εντάσσει το δεύτερο έργο της  ΒΑΑ

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου  μετά την έγκριση από την ΠΔΕ   της ένταξης προς χρηματοδότηση της πράξης «Εκσυγχρονισμός και επέκταση υποδομών συλλογής αστικών λυμάτων περιοχής Αγίας Βαρβάρας» στο πρόγραμμα ΒΑΑ δήλωσε τα εξής:

«Ο Δήμος Αγρινίου με την κατάθεση του προγράμματος της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης πρωταγωνίστησε με ένα πραγματικά οραματικό σχέδιο. Ήδη από τα 20.980.000 ευρώ του ΒΑΑ έχουν ενταχθεί  έργα ύψους 6.000.000 ευρώ.  Μετά την  ένταξη  της αναβάθμισης του Επιχειρηματικού κέντρου στη Νοτιοανατολική είσοδο της πόλης  προϋπολογισμού 4.800.000 €, προχωρούμε στην ένταξη ενός νέου έργου προϋπολογισμού 1.200.000€.
Την κατασκευή δικτύου νέων αγωγών αστικών λυμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Βαρβάρας  που μέχρι σήμερα, σε πολλές νεόδμητες οικοδομές της περιοχής,  η διάθεση των λυμάτων γίνεται σε ιδιωτικούς χώρους με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των κατοίκων. Το νέο δίκτυο θα εκσυγχρονίσει  και θα συμπληρώσει το υφιστάμενο δίκτυο αποχέτευσης ενώ αναμένεται να συμβάλλει στην αναβάθμιση μιας μεγάλης περιοχής.
Παρεμβαίνουμε με  ένα έργο πνοής  που θα λύσει το χρόνιο αίτημα των κατοίκων  και θα αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής τους.
Πρόκειται για ένα σύνολο παρεμβάσεων που υπογραμμίζουν την αναπτυξιακή προοπτική και ενσαρκώνουν τον στρατηγικό σχεδιασμό μας για το Αγρίνιο. Συνεχίζουμε ακούραστα και σε πείσμα των  καιρών την προσπάθειά μας  έχοντας ως  μόνη φιλοδοξία το συμφέρον των δημοτών μας».    


                              ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
***
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου, το  Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στις 10:00 το πρωί μέχρι τις 14:00 « η Φαντασία πάει… στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου ».
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε Θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς και ΜουσικοΚινητικά δρώμενα , Εικαστικές δημιουργίες , Χριστουγεννιάτικο face Painting από τους καταρτιζόμενους του Δημόσιου  Ι.Ε.Κ Αγρινίου να γευτούν μικρές λιχουδιές και να χορέψουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Στις 11.00 το πρωί το τμήμα χορωδίας του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου με υπεύθυνο των  κ.Μήτσο Πάνο θα δώσουν συναυλία με κάλαντα και τραγούδια από όλη την Ελλάδα συνοδεία παραδοσιακών οργάνων στην Πλατεία Δημοκρατίας.

Στις 12,00 ελάτε να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε όλοι μαζί με χριστουγεννιάτικη διάθεση σε ρυθμούς Latin , Hip – Hop και Μοντέρνου χορού με την Ακαδημία Dance Academy. (Υπεύθυνη κ.Πίσιου Ελένη) επίσης στην Πλατεία Δημοκρατίας  .

Στις 4,00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί προβολή χριστουγεννιάτικης ταινίας στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου.
Όσοι προτιμάτε την ταινία ΄΄ PETE’S DRAGON΄΄ ελάτε στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΄΄ΑΝΕΣΙΣ΄΄ στις 5,00 .
Στις 7,00 Παιδιά από τη Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου θα μας χαρίσουν όμορφες στιγμές με τις μελωδικές τους φωνές στην κεντρική αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου.

- - -
Ο Δήμος Αγρινίου διοργανώνει την Παρουσίαση βιβλίου του κ.Σιάσου Χρήστου με τίτλο : ΄Κάστρα της ορθοδοξίας ΄΄ Οδοιπορικό στις Ιερές Μονές της Αιτ/νίας στον  Ιερό Ναό Αποστόλου Φιλίππου Γραμματικούς Δήμου Αγρινίου το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017 στις 6:30 μ.μ.Συμμετέχει η Χορωδία ΄΄Αγία Σκέπη ΄΄ υπό τη διεύθυνση της κ.Χρυσούλας Τασολάμπρου.

- - -
Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου, την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου θα δοθούν στις 12:0 μ. στην πλατεία Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθούν  οι εξής παραστάσεις :
Ρυθμική από τα Tμήματα της Kοινωφελούς Eπιχείρησης του Δήμου Αγρινίου (Υπεύθυνη κ.Διαμάντη Ντόρα)
Μοντέρνος χορός από τα Tμήματα της Kοινωφελούς Eπιχείρησης του Δήμου Αγρινίου (Υπεύθυνη κ.Κοντοσώρου Παναγιώτα )
Σύγχρονος χορός από τα Tμήματα της Kοινωφελούς Eπιχείρησης του Δήμου Αγρινίου ( Υπεύθυνη κ. Φούκα Καλλή )
Zumba από τα τμήματα της Γ.Ε.Α (Υπεύθυνη κ.Ασπασία Κρικώνη)
Την ίδια ώρα στην Παλαιά Δημοτική Αγορά το Θεατρικό Τμήμα Ενηλίκων  της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου θα μας αφηγηθεί  το κλασικό αγαπημένο παραμύθι ΄΄Το κοριτσάκι με τα σπίρτα΄΄
Στις 5,00 μ.μ στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ θα προβληθεί η ταινία ΄΄ SMURFS : THE LOST VILLAGE΄΄

***
Χριστουγεννιάτικο πάρτι με ONIRAMA

Ο Δήμος Αγρινίου σας προσκαλεί στην κεντρική πλατεία σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι με το αγαπημένο συγκρότημα ONIRAMA .
Η μπάντα  που «έκλεψε τα Χριστούγεννα»  έρχεται στο Αγρίνιο για να ζεστάνει  την ατμόσφαιρα.
 Με γιορτινή διάθεση, σε χριστουγεννιάτικο σκηνικό, οι  ONIRAMA υπόσχονται να απογειώσουν το κέφι και  να μας παρασύρουν στο ρυθμό τους.
Ελάτε  σήμερα στις 8.30 στην πλατεία Δημοκρατίας όπου  θα σας προσφέρουμε  δωρεάν ζεστό κρασί και καφέ.

***
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ - ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τον Βουλευτή Σερρών και Τομεάρχη Μεταφορών και Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Α. Καραμανλή στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή.
Ο Γ. Παπαναστασίου ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για τις επιπτώσεις της σφοδρής βροχόπτωσης:  «Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχομαι τον Κώστα Καραμανλή ο οποίος επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και είδε τις τεράστιες ζημιές που έχουμε υποστεί. Είχα την ευκαιρία να μεταφέρω τα παράπονα των Αγρινιωτών  για την απουσία του κράτους. Κανονικά θα έπρεπε να τα πω στον Υπουργό Μεταφορών, ο οποίος όφειλε να έχει επισκεφθεί την περιοχή. Δυστυχώς δεν έχει έρθει ακόμη. Αυτό το κομμάτι της Ελλάδος είναι ξεχασμένο. Οι καταστροφές είναι τεράστιες και  χρειάζεται άμεσα η συνδρομή της Πολιτείας. Οι κάτοικοι  δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί. Δεν έχουν που να ακουμπήσουν. Απευθύνονται στην Τ.Α. κι εμείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Ένα κράτος που δεν υπάρχει. Σ΄ αυτό ζούμε;»

O Κώστας Καραμανλής ανέφερε σε δήλωσή του : «Ο κ. Παπαναστασίου μου περιέγραψε μια κατάσταση η οποία δεν τιμά τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Ο νομός έχει κοπεί στα δύο, η πόλη έχει υποστεί βιβλική καταστροφή. Όπως καταλαβαίνετε η ΤΑ είναι στην πρώτη γραμμή, οι πολίτες έρχονται σε εσάς. Δυστυχώς διαπιστώνουμε την απουσία της κεντρικής διοίκησης. Το επίδομα των 500 ευρώ ακόμη δεν δοθεί και τα χρήματα που δόθηκαν από το ΥΠΕΣ δεν φθάνουν ούτε για τις πρώτες ανάγκες. Εμείς θα πιέσουμε την κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της».

                              ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΘΜ. ΣΟΧ 1/2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Α.
        Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα  21-12-2017, ημέρα Πέμπτη  αναρτήθηκαν οι Πίνακες  (Ονομαστικές Καταστάσεις, Αποκλεισθέντων, Κατάταξης και Επιλογής υποψηφίων) που αφορούν την πρόσληψη είκοσι ενός (21) ατόμων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας  οκτώ (8) μηνών, σύμφωνα με τη ΣΟΧ 1/2017 ανακοίνωση της Δ.Ε.Υ.Α.Α.,  στον Πίνακα Ανακοινώσεων της Δ.Ε.Υ.Α.Α. καθώς και στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αγρινίου.
Κατά των πινάκων αυτών επιτρέπεται στους ενδιαφερομένους η άσκηση ένστασης μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δέκα (10) ημερών (υπολογιζόμενες ημερολογιακά), η οποία αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησής τους. Η ένσταση κατατίθεται ή αποστέλλεται με συστημένη επιστολή απευθείας στο ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα, Τ.Θ. 14307, Τ.Κ. 11510) και, για να εξεταστεί, πρέπει να συνοδεύεται από αποδεικτικό καταβολής παραβόλου είκοσι  ευρώ (20 ) που έχει εκδοθεί  είτε μέσω της εφαρμογής του ηλεκτρονικού παραβόλου (e-παράβολο), βλ. λογότυπο «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ» στο διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr), είτε από Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.). Ο υποψήφιος πρέπει να αναγράψει τον κωδικό/αριθμό του παραβόλου στην ένσταση και να καταβάλει το αντίτιμο του ηλεκτρονικού παραβόλου μέχρι τη λήξη προθεσμίας υποβολής των ενστάσεων. Σε περίπτωση που η υποβληθείσα ένσταση γίνει δεκτή, το καταβληθέν ποσό επιστρέφεται στον ενιστάμενο.