«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Ενημέρωση από τον δήμο Αγρινίου

Εγκαίνια του κλειστού σταδίου στην Αερογέφυρα

Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη έγιναν τα εγκαίνια του κλειστού σταδίου στην Αερογέφυρα. Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στην σημασία της λειτουργίας του σταδίου:
«Η στιγμή είναι σημαντική για την πόλη. Μετά από πολλά χρόνια αναμονής παραδίδεται σήμερα στο Αγρίνιο το κλειστό στάδιο στην Αερογέφυρα. Η Πολιτεία οφείλει να ζητήσει συγνώμη από...
τους πολίτες του Αγρινίου γι αυτή την  αργοπορία. Γιατί γύρισε την πλάτη της, επί σειρά ετών, σε αθλητικούς συλλόγους, αθλητές, μικρούς και μεγάλους που στερήθηκαν ένα σύγχρονο στάδιο. Ευχαριστώ τον Υφυπουργό Γ. Βασιλειάδη για την συνεργασία και για την κατανόηση στα αιτήματα μας όσον αφορά τις υποδομές και τους βουλευτές που στήριξαν τις προσπάθειές μας.
Εύχομαι οι Αγρινιώτες να χαρούν και να ζήσουν σπουδαίες αθλητικές στιγμές σε αυτό το στάδιο».   

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***
Την Τετάρτη 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 στις 19:00 θα συνεδριάσει το Δημοτικό  Συμβούλιο Αγρινίου

Την Τετάρτη 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 στις 19:00 θα συνεδριάσει το Δημοτικό  Συμβούλιο Αγρινίου, επί της οδού Αναστασιάδη 1, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1.    Παπαστράτειο Πάρκο Αγρινίου – Ενημέρωση – Αξιολόγηση Διαχειριστικής Μελέτης.
(Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μοσχολιός).                                                                              
Σημ. Το θέμα εισάγεται κατόπιν σχετικού αιτήματος του 1/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

2.    Πανεπιστήμιο – Ενημέρωση.
(Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μοσχολιός). 
Σημ. Το θέμα εισάγεται κατόπιν σχετικού αιτήματος του 1/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.                                                                      
3.    Διαδημοτική συνεργασία σχετική με την επιβολή διοδίων στην Ιόνια Οδό.
(Εισηγητής: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φωτάκης).    

4.    Οικονομική ενίσχυση του συνδημότη μας πρωταθλητή TAEKWONDO Χριστόφορου Καλλιφώνη του Σωτηρίου. (Σχετ. η υπ’ αριθμ. 1/2017 απόφαση της Επιτροπής Αθλητισμού).
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκρίζης).    

5.    Παράταση του χρόνου ολοκλήρωσης της προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αγρινίου και της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας Ο.Τ.Α Π.Ε.ΤΑ. Α.Ε για την υλοποίηση του έργου  «Κατάρτισης Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος (ΣΔΑΕΚ) και Οργάνωσης και Υλοποίησης Δράσεων Προβολής & Δημοσιότητας στο Πλαίσιο της Συμμετοχής του Δήμου ΑΓΡΙΝΙΟΥ στο Σύμφωνο Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια».
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκρίζης).    

6.    Συγκρότηση  επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής συμβάσεων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και Πολεοδομικού Σχεδιασμού σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 221 του Ν.4412/2016.                                                                           
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκρίζης).    

                                                  
                              ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***
Ειδική συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου

Την Τετάρτη 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 στις 18:00  σε ειδική συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου επί της οδού Αναστασιάδη 1  θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση Προϋπολογισμού Εσόδων - Δαπανών Δήμου Αγρινίου οικονομικού έτους 2018. (Σχετ. η υπ’ αριθμ. 291/2017 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής).
(Εισηγητής: Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής κ. Φαρμάκης).

2. Έγκριση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης Δήμου Αγρινίου έτους 2018. (Σχετ. η υπ’ αριθμ. 292/2017 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής).
(Εισηγητής: Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής κ. Φαρμάκης).

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***
Γραφείο εξυπηρέτησης των πολιτών

Στην οδό Δαγκλή 25  θα λειτουργεί γραφείο εξυπηρέτησης των πολιτών, οι οποίοι  επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα,  και  αύριο Σάββατο 9 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου από τις 8.00 π.μ.  έως τις 16.00 μ.μ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλ. 2641360331 και  26413 60333.

                              ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***
 Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τον  Υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη στο Δημαρχείο Αγρινίου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τον  Υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη στο Δημαρχείο Αγρινίου. Ο κ. Βασιλειάδης, ο οποίος συνοδευόταν από τους βουλευτές Γ. Βαρεμένο και Μ. Τριανταφύλλου,  θα παραβρεθεί στα εγκαίνια του κλειστού σταδίου στην αερογέφυρα.
Αμέσως μετά  σε δηλώσεις τόνισε μεταξύ άλλων :«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα στο Αγρίνιο για τα εγκαίνια του κλειστού σταδίου η λειτουργία του οποίου είχε εξελιχθεί ως ανέκδοτο.  Συζητήσαμε με τον κ. Παπαναστασίου τα προβλήματα των υποδομών της περιοχής, έχουμε εξαιρετική συνεργασία και έχουμε πλήρη εικόνα στην Γ Γ Αθλητισμού, και από την συνεργασία με τους βουλευτές μας, όλων των ανοικτών ζητημάτων. Οι εποχές έχουν αλλάξει και είναι πεποίθηση όλων μας ότι αν δεν υπάρξει συνεργασία της Κεντρικής Κυβέρνησης με την Τ.Α. και των δύο βαθμών δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να χαράξουμε μια νέα μέρα για τον τόπο μας. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήσαμε με τον δήμαρχο σε ποιες δράσεις θα προβούμε από κοινού για να μπορέσουμε να παρέχουμε στους πολίτες εγκαταστάσεις όπου θα μπορούν να αθλούνται με ασφάλεια».
Ο Δήμαρχος Αγρινίου καλωσόρισε τον Υφυπουργό Αθλητισμού και αναφέρθηκε στα εγκαίνια του έργου: «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για το Αγρίνιο. Μετά από πολλά χρόνια ένα σημαντικό έργο που αφορά στον αθλητισμό παραδίδεται στους δημότες Αγρινίου. Ένα έργο που είχε γίνει γεφύρι της Άρτας, ένα έργο που έπρεπε να είχε παραδοθεί πριν τα ολυμπιακά έργα  και το οποίο καρκινοβατούσε για πολλά χρόνια. Θέλω ως Δήμαρχος Αγρινίου να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υφυπουργό Αθλητισμού , την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού  και τους βουλευτές που βοήθησαν στην  οριστική παραλαβή του έργου. Ένα έργο που έρχεται να λύσει τεράστια ζητήματα. Για εμάς κ. Βασιλειάδη, γι αυτήν την Δημοτική Αρχή,  ήταν μέλημα και πρώτη προτεραιότητα η ολοκλήρωση του έργου αλλά και η κατασκευή υποδομών στο ΔΑΚ, στα γήπεδα βόλεϊ , μπάσκετ και τένις, στο κολυμβητήριο αλλά και τα γήπεδα στις ενότητες. Έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια και επένδυση στον αθλητισμό. Πριν από λίγες ημέρες υπογράψαμε την σύμβαση για το γήπεδο του Αγίου Κωνσταντίνου. Σήμερα χάρηκα και για έναν επιπλέον λόγο. Κάναμε μια συζήτηση για όλα τα ζητήματα του αθλητισμού που απασχολούν την πόλη. Συμφωνήσαμε,  και θα ανακοινωθούν,  μια σειρά πρωτοβουλιών για τις αθλητικές υποδομές.  Εκτιμώ ότι έγινε μια ειλικρινής συζήτηση  και σήμερα εγκαινιάζεται μια συνεργασία.  Νιώθω ότι σήμερα πέρασε μια αχτίνα αισιοδοξίας μέσα στις δύσκολες ημέρες  που διανύουμε».


                              ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου ανακοινώνει ότι:
1.    Οι δημότες του Δήμου Αγρινίου, των οποίων οι οικίες επλήγησαν από τις πλημμύρες που έγιναν στις 1 και 2/12/2017  και για τις οποίες έχει γίνει καταγραφή από τις επιτροπές του Δήμου, να απευθύνονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας για την υποβολή αιτήσεων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στην ανωτέρω Διεύθυνση από 9:00 π.μ. έως   13:00 μ.μ. για διάστημα δυο (2) μηνών από την ημερομηνία του συμβάντος.
2.    Οι δημότες,  οι  οποίοι επλήγησαν και δεν έχει γίνει καταγραφή  από τις αρμόδιες επιτροπές να απευθύνονται:
α) στη  Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας
    Δ/νση.: Ε.Ο. Αγρινίου –Αντίρριου 1
    Πληροφορίες στο τηλέφωνο 26413-63400    ή
 β) στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών
     Δ/νση.: Δαγκλή 25
     Πληροφορίες στα τηλέφωνα 26413-60331 και 26413-60333.
     Συνημμένο Έντυπο Αίτησης.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ


ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

***
Παρέμβαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου στην έκτακτη  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος.
«Απευθύνω έκκληση στην Πολιτεία και ζητώ την  στήριξη του Δήμου Αγρινίου ώστε να μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε στην κρισιμότητα της κατάστασης. Ο Δήμος μας  υπέστη σοβαρές καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Σπίτια, υποδομές, καλλιέργειες και επιχειρήσεις χάθηκαν στη λάσπη. Οι κάτοικοι είναι άστεγοι και προσπαθούμε με ότι μέσο διαθέτουμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές για να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Το Υπουργείο Εσωτερικών αρχικά ενέκρινε 400.000 ευρώ. Μετά από πιέσεις καταφέραμε να αποσπάσουμε δέσμευση για καταβολή 650.000 ευρώ. Είναι περιττό να επισημάνω ότι  τα χρήματα αυτά δεν αρκούν ούτε για τα καύσιμα των μηχανημάτων, που δουλεύουν μέρα νύχτα, προκειμένου  να απομακρύνουν τα φερτά υλικά από τα ρέματα και τους δρόμους. Οι συνέπειες της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων τα προηγούμενα χρόνια φάνηκε τώρα και,  αν δεν γίνει άμεση λήψη μέτρων, δυστυχώς τα προβλήματα θα επαναληφθούν».

                              ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ