«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Ενημέρωση από τον Δήμο Αγρινίου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσια Υγείας  του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Μελέτης Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων Εντέρου και τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για θέματα υγείας πρόκειται να υλοποιήσει επιστημονική ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:
«Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου»
την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 6 μ.μ.
Στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου
(κτίριο πρώην Τράπεζας της Ελλάδας)
Αναστασιάδη 1, Αγρίνιο

ΟΜΙΛΗΤΈΣ:

o    Γεράσιμος Μάντζαρης, Συντονιστής Διευθυντής Γαστρεντερολογικού Τμήματος
Γ.Ν.Α. "Ο Ευαγγελισμός"
o    Ιωάννης Παπακωνσταντίνου, Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής, Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Β' Χειρουργική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου Αθηνών
o    Αριστέα Μπασχαλή, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Προϊσταμένη Τμήματος Κλινικής Διατροφής, Γ.Ν.Α. "Ο Ευαγγελισμός"


Πέντε εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με τη νόσο του Crohn και την ελκώδη κολίτιδα, παθήσεις που είναι γνωστές ως Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου (ΙΦΝΕ).
Η νόσος εμφανίζεται σε δύο διαφορετικές ηλικίες στη ζωή μας. Η συχνότερη εμφάνιση είναι στις ηλικίες 10 με 40 ετών και η δεύτερη στις ηλικίες 55 με 60 ετών. Και τα δύο φύλα προσβάλλονται ισότιμα.
Η αιτιολογία των φλεγμονωδών νόσων δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Πολλές θεωρίες έχουν διατυπωθεί αλλά καμία δεν έχει αποδειχθεί. Έχουν ενοχοποιηθεί πολλοί περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η δίαιτα, το κάπνισμα, το αλκοόλ, οι λοιμώξεις και το οικογενειακό ιστορικό.
Η νόσος δεν «κοστίζει» μόνο στο σώμα, αλλά και στην ψυχολογία του ασθενή, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις και επηρεάζει όλες τις πτυχές της ζωής του ασθενούς, ο οποίος συμβαίνει να βιώνει ποικίλα συναισθήματα από τη στιγμή κιόλας της διάγνωσης.
H ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση μας βοηθούν στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

***
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ

Ο Δήμος Αγρινίου ανακοινώνει ότι, με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου, δεν θα πραγματοποιηθούν  οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις  για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην κεντρική πλατεία Αγρινίου, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου.

                                                  ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***
Διευκρινιστικό σημείωμα

Ο Δήμαρχος Αγρινίου αποφάσισε να μην πραγματοποιηθούν συμβολικά  οι εκδηλώσεις την Παρασκευή. Ωστόσο, το δένδρο θα ανάψει.
Όπως επίσης θα πραγματοποιηθεί  κανονικά το εορταστικό πρόγραμμα των Χριστουγέννων με τις ποικίλες εκδηλώσεις για τα παιδιά.

***
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΖΕΥΓΑΡΑΚΙΟΥ

Το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Ζευγαρακίου  θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου. 

                              ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***
 Παρουσίαση του βιβλίου του Γλύπτη Βασίλη Παπασάικα με τίτλο :΄΄ΟΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΠΡΑΛΟ΄΄

Σε μια κατάμεστη , ζεστή αίθουσα , πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 η παρουσίαση του βιβλίου του Γλύπτη Βασίλη Παπασάικα με τίτλο :΄΄ΟΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΠΡΑΛΟ΄΄που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου και οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης .
Την εκδήλωση άνοιξε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Μαρία Παπαγεωργίου η οποία ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν και  δήλωσε ότι : ΄΄ το βιβλίο γράφτηκε από έναν κορυφαίο γλύπτη του τόπου μας για έναν άλλον κορυφαίο διεθνούς φήμης γλύπτη επίσης του τόπου μας! Ο Συγγραφέας δε γράφει μια βιογραφία αλλά στιγμιότυπα της ζωής του Χρήστου Καπράλου τα οποία συν-βίωσε.  Άλλωστε ο τίτλος σηματοδοτεί ευθύς εξ αρχής το περιεχόμενο του βιβλίου. Ένα βιβλίο το οποίο αποτίει κατ’ αρχάς φόρο τιμής στην ευγενέστερη και πνευματικότερη μορφή της αγάπης, τη φιλία. Το βιβλίο ξεδιπλώνει την ιστορία της σχέσης μεταξύ των δυο καλλιτεχνών η οποία ξεκίνησε από ένα τυχαίο  γεγονός. . . . ΄΄.

Στη συνέχεια ο κ. Βασίλης  Παπασάικας  συνομίλησε  με την Επιμελήτρια του βιβλίου κ.Βάσω Κυριαζάκου και περιέγραψε με γλαφυρότητα την πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών.
Στη συνέχεια ο κ.Παπασάικας περιέγραψε σκηνές από τις συναντήσεις στα εργαστήριά του Χρ.Καπράλου και τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούσε. Σε ερώτηση της κ.Κυριαζάκου αναφέρθηκε σε περιστατικά τα οποία βίωσε ο Καπράλος στην ιδιαίτερη πατρίδα του , το Παναιτώλιο, το οποίο αγαπούσε και το οποίο δεν επισκέφτηκε ποτέ.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο τ. Βουλευτής Ν.Αιτ/νίας κ.Βαϊνάς Γιάννης, ο τ. Δήμαρχος Αγρινίου κ.Σώκος Ευθύμιος, η τ. Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κατσαρή Κων/να ,η Επίτιμη Πρόεδρος του Εργαστηρίου ΄΄Παναγία Ελεούσα΄΄ κ. Τσούτσου Μαρία, ο Καλλιτεχνικός Δ/ντής της Πινακοθήκης Αγρινίου κ. Γαρουφαλής Χρήστος, η Πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Ν. Αιτ/νίας κ. Χρυσικοπούλου Μαίρη και ο τ. Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Υφαντής Λεωνίδας.