«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

ANAKOINΩΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ _ Η τρομοκρατία κυβέρνησης - αφεντικών δεν θα περάσει!
Των εργατών η πάλη θα την σπάσει


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ «Η ΕΝΩΣΗ»
Έδρα: Εργατικό Κέντρο Αγρινίου -(Ελευθερίου Βενιζέλου 13) έναντι Πάρκου
Τηλ: 26410-22325-KIN 6983795028 & 6937906749 – Email:
somidip-enosi@hotmail.gr

Αγρίνιο 15/12/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διήμερο δράσης στον κλάδο του εμπορίου
με αγωνιστικές και απεργιακές παρεμβάσεις στις 16 και 17 Δεκέμβρη

To σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Αγρινίου, «Η ΕΝΩΣΗ» θα δώσει όλες τις δυνάμεις του ώστε μετά την Πανελλαδική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη να στηριχθεί, να προπαγανδιστεί και να πετύχει η κλαδική απεργία στις 17 Δεκέμβρη, απόφαση που πήρε στις 11/12 η ΟΙΥΕ. Είναι απεργία που πρέπει να πάρουν πάνω τους οι εργαζόμενοι και οι ταξικές δυνάμεις, καθώς ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός τόσο στη ΓΣΕΕ όσο και στην ΟΙΥΕ, βρίσκονται στην απέναντι όχθη των εργατικών συμφερόντων, των αγωνιών και των διεκδικήσεων μας.

Οι μέρες που έρχονται είναι φωτιά για τους εμποροϋπαλλήλους στα καταστήματα, στις εμπορικές αλυσίδες, στα εμπορικά κέντρα και στα super market.

Τα σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων δέχεται αυτές τις μέρες καταγγελίες που αφορούν την εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, η οποία κορυφώνεται κατά την περίοδο των εορτών...
Η εντατικοποίηση στον κλάδο του εμπορίου χτυπάει κόκκινο με καθημερινές παραβιάσεις του ωραρίου, με κομμένα ρεπό, με πλήρη εφαρμογή της ελαστικοποίησης, με απλήρωτη εργασία, με ασταμάτητη εργασία χωρίς αργίες και ξεκούραση.

Με προμετωπίδα τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, αλλά και λύκους που ως σήμερα κρύβονταν πίσω από την ψεύτικη σημαία του καλού εργοδότη, επιχειρείται ενιαία το χτύπημα της Κυριακής αργίας, το συνολικό ξεζούμισμα των εργαζόμενων κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Ίδια είναι η κατάσταση σε όλη τη χώρα. Οι εμπορικές αλυσίδες σε κάθε υποκλάδο του εμπορίου, ξεσαλώνουν. Η εξάντληση και η εργοδοτική ασυδοσία κυριαρχούν.  Δίπλα στις μεγάλες αλυσίδες των super market που ανοίγουν τις Κυριακές, βρίσκεται πλέον και ο Σκλαβενίτης, στοιχείο που εκθέτει από όλες τις μπάντες τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Για την Κυριακή 17 Δεκέμβρη το σωματείο μας θα προβεί σε απεργιακές παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους, σε εμπορικές αλυσίδες.

Καλούμε τους συναδέλφους που βιώνουν στο πετσί τους την ασταμάτητη εργασία 7 μέρες την εβδομάδα, να μη φοβηθούν να καταγγείλουν στο σωματείο μας, την εργοδοτική τρομοκρατία, να μην υποκύψουν σε αυτήν. Να οργανωθούν μαζικά στο σωματείο, να μπούν και οι ίδιοι μπροστά σε ζητήματα που αφορούν τη ζωή τους.

Την ίδια στιγμή, οι συνάδελφοι μας στον Καρυπίδη που βρίσκονται σε πολύμηνες κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και το δικαίωμα στην εργασία δέχτηκαν τις προηγούμενες μέρες στα Γιάννενα, συντονισμένα την επίθεση της κρατικής καταστολής ύστερα από εντολή της διαδόχου εταιρείας «ΜΑRKET IN».




Συνάδελφοι μας εμποροϋπάλληλοι, δέχτηκαν χημικά, πήγαν στο νοσοκομείο και μέσω αυτόφωρης διαδικασίας βρέθηκαν στα αστυνομικά τμήματα και τα δικαστήρια. Αποτελεί σαφές δείγμα για το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους αγώνες των εργαζόμενων και το απεργιακό δικαίωμα, μπροστά στους σχεδιασμούς που έχει για το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης.

Η στάση της εργοδοσίας της «MARKET IN» δε θα περάσει έτσι!

Η υπεράσπιση της ζωής μας, της Κυριακής αργίας, δεν είναι αγώνας που κρίθηκε αλλά διαρκής πάλη που βρίσκεται σταθερά μπροστά μας. Είναι αγώνας που πρέπει να δοθεί συνολικά με βάση τις ανάγκες μας, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στο ωράριο. Είναι το πλαίσιο διεκδικήσεων που έβαλε συνολικά το ΠΑΜΕ στην απεργία της 14 Δεκέμβρη.

Το σωματείο μας με αυταπάρνηση και ενθουσιασμό θα μπει μπροστά στις διεκδικήσεις αλλά και στα οξυμένα προβλήματα που προκύπτουν. Θα δυναμώσουμε την παρέμβαση μας στα εμπορικά γκέτο κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Οργανώνουμε την άνοδο των εργατικών αγώνων για την αντεπίθεση!

***

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ «Η ΕΝΩΣΗ»
Έδρα: Εργατικό Κέντρο Αγρινίου -(Ελευθερίου Βενιζέλου 13) έναντι Πάρκου
Τηλ: 26410-22325-KIN 6983795028 & 6937906749 – Email:
somidip-enosi@hotmail.gr

Αγρίνιο 15/12/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η τρομοκρατία κυβέρνησης - αφεντικών δεν θα περάσει!
Των εργατών η πάλη θα την σπάσει

 Η χθεσινή επιτυχημένη απεργία ήταν μια ηχηρή απάντηση στη βάρβαρη πραγματικότητα που διαμορφώνουν για την εργατική τάξη παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα. Ήταν μια ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια κυβέρνησης - μεγαλοεργοδοσίας - ΕΕ να χτυπήσουν το απεργιακό δικαίωμα, ήταν απάντηση στον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή. Ήταν απάντηση στα παραμύθια που πλασάρει η κυβέρνηση για "δίκαιη ανάπτυξη".
To Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ»  καταγγέλλει την εργοδοσία του σούπερ μάρκετ "Market In" που με τραμπούκικες μεθόδους προσπάθησε να διαλύσει στα Γιάννενα την απεργιακή φρουρά και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, πριν από την προγραμματισμένη απεργιακή συγκέντρωση έξω από το σούπερ μάρκετ.
 Η εργοδοσία του "Market In" αυτή τη φορά δεν περιορίστηκε μόνο στην προσφιλή της τακτική εδώ και ενάμιση μήνα να κάνει μηνύσεις και να καλεί τα ΜΑΤ απέναντι στους εργαζόμενους που διατρανώνουν το αυτονόητο δικαίωμά τους στη δουλειά.
Επέλεξε να μισθώσει μπράβους, εγκληματικά στοιχεία από διάφορες περιοχές της Ελλάδας για να επιτεθούν στους συγκεντρωμένους και να χυθεί εργατικό αίμα.
 Οι απεργοί και η απεργιακή φρουρά απώθησαν τους πληρωμένους τραμπούκους και δεν επέτρεψαν να υλοποιηθεί το σχέδιο της εργοδοσίας, πραγματοποιώντας κανονικά τη συγκέντρωσή τους.
Είναι καθαρό ότι το θράσος για να προβεί σε τέτοια εγκληματικά χτυπήματα η εργοδοσία του "Market In" το βρίσκει γιατί έχει τις πλάτες της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων που υπηρετούν πιστά τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας, σαρώνοντας κάθε εργατικό δικαίωμα που έχει απομείνει, επιχειρώντας να επιβάλουν "σιγή νεκροταφείου" στους χώρους δουλειάς. Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αναλάβει την αποστολή να φέρει σε πέρας τη βρώμικη δουλειά που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι προηγούμενοι και βάζει στο στόχαστρο ακόμα και το απεργιακό δικαίωμα που έχει κατακτηθεί με αίμα και θυσίες.
Η μέθοδος της εργοδοσίας του "Market In", που επιδιώκει με το έτσι θέλω και με τσαμπουκά να αποκλείσει από τη δουλειά τους εργαζόμενους που χρόνια τώρα εργάζονταν στο κατάστημα, εργαζόμενους που ακόμη και η Επιθεώρηση Εργασίας έχει αναγνωρίσει το δικαίωμά τους να γυρίσουν στη δουλειά τους, σηματοδοτεί γενικότερες εξελίξεις στους εργασιακούς χώρους, δείχνει πού θέλουν να το πάνε συνολικά κυβέρνηση - ΕΕ - μεγαλοεργοδοσία. Γι’ αυτό θα πρέπει να πάρει την απάντηση που της αρμόζει από σύσσωμη την εργατική τάξη και το λαό.
Ενημερώνουμε τον καθένα για τις άθλιες μεθόδους που χρησιμοποιεί η εργοδοσία, αλλά και για το χέρι βοήθειας που της δίνει σταθερά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Στήριξη δίνει απλόχερα και η ΝΔ που στο προσυνέδριό της στα Γιάννενα χαρακτήρισε "τυραννία της μειοψηφίας που δρα αποτρεπτικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας" το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα "Market In".
Το δίκιο των εργατών πρέπει να αντηχήσει παντού. Οι εργάτες δεν είναι αναλώσιμοι! Οι εργάτες δεν θα πετιούνται με μια κλωτσιά στο δρόμο κάθε φορά που αλλάζει ταμπέλα μια επιχείρηση!
Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη, μέχρι οι εργάτες να γίνουν αφέντες του πλούτου που παράγουν!

Το Δ.Σ.