«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Εκδήλωση του ΚΚΕ στο Αγρίνιο για τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση

Η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, διοργανώνει εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, ώρα 07:00 μμ στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο (κλειστό γυμναστήριο), με ομιλητή το Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

            Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα για τον Μεγάλο Οκτώβρη.
            Στον χώρο, την ίδια μέρα, θα λειτουργεί έκθεση και...
θα γίνονται ξεναγήσεις με θέμα: «Ο σοσιαλισμός και η πείρα της ΕΣΣΔ». Ώρες επισκέψεων: 10 π.μ. – 1 μ.μ. και 6 μ.μ. – 9 μ.μ.
            Επίσης θα λειτουργεί έκθεση βιβλίων των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής», με νέες εκδόσεις αφιερωμένες στην Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, καθώς και πολλές άλλες για μικρούς μεγάλους.

***
 ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ : Επιπλέον 200 εκατ. ευρώ επιβάρυνση των αγροτών από τον ΕΝΦΙΑ για το 2018 (VIDEO)
Για συνέχιση της επίθεσης στα εισοδήματα της φτωχομεσαίας αγροτιάς έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραϊτης κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2018.
Τόνισε πως αυξάνεται η φορολογία των αγροτών μέσω του ΕΝΦΙΑ που από το 2018 επεκτείνεται στις αγροτικές εγκαταστάσεις και η συνολική επιβάρυνση θα είναι 200 εκατ. ευρώ. Οι μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες φορολογούνται από το πρώτο ευρώ καθώς δεν έχουν αφορολόγητο όριο. Πρόσθεσε ότι ο διατηρείται ο φόρος στο κρασί και από το 2018 οι ασφαλιστικές εισφορές αυξάνονται από 14% στο 16%.
Ανέφερε ότι το πρόγραμμα για τους νέους αγρότες είναι εμπαιγμός, καθώς είναι ελάχιστο το ποσοστό των νέων αγροτών, ενώ το ζεστό χρήμα οδεύει προς τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις στο τομέα. Σημείωσε πως ο ΕΛΓΑ έχει μετατραπεί σε φορομπηχτικό οργανισμό χαρατσώνοντας τους αγρότες και πως ο κρατικός προϋπολογισμός δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ. Πρόσθεσε ότι παρά το χαράτσωμα των αγροτών οι αποζημιώσεις δεν είναι ούτε έγκαιρες ούτε δίκαιες.
***

Συνεστίαση της Κ.Ο. Ακτίου – Βόνιτσας του ΚΚΕ

Η Κομματική οργάνωση Ακτίου – Βόνιτσας του ΚΚΕ, με αφορμή τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος και μπροστά στην πορεία εορτασμού των 100 χρόνων που συμπληρώνονται το 2018, διοργανώνει συνεστίαση την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 8:30 μ.μ. στο κέντρο «Sozos Inn Hotel» στη Βόνιτσα, συντροφιά με ζωντανή μουσική, από Λαϊκή ορχήστρα.