«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Ν. Μωραϊτης: Άμεση στελέχωση του δασαρχείου Αμφιλοχίας (VIDEO)


Την άμεση στελέχωση του δασαρχείου Αμφιλοχίας για την προστασία των δασών και την εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων της περιοχής περιμένουν πάνω από δύο χρόνια για να πάρουν μια βεβαίωση για την έκδοση άδειας σταβλικής εγκατάστασης, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραϊτης, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή.
Ανάφερε ότι...
οι ελλείψεις στο Δασαρχείο Αμφιλοχίας έχουν οδηγήσει σε απελπισία εκατοντάδες κτηνοτρόφους που δεν έχουν λάβει την βεβαίωση που χρειάζονται και η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα. Επίσης, βρίσκονται μπροστά σε πιεστικές ημερομηνίες για την πληρωμή της βιολογικής κτηνοτροφίας της περασμένης πενταετίας.
Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης απάντησε πως θα γίνει μεταφορά έργου και σε γειτονικά δασαρχεία και ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα κάνει δεκτή την κατάθεση αίτησης μέχρι να βγει η αδειοδότηση.
Αντί για προσλήψεις ο Π. Σκουρλέτης ανέφερε ότι θα επιχειρεί να καλυφθούν κάποια κενά μέσω της κινητικότητας στο Δημόσιο διότι υπάρχουν περιορισμοί στις προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων.
Ο Νίκος Μωραΐτης ανέφερε ότι δεν είναι λύση η μεταφορά έργου στα γειτονικά Δασαρχείο, διότι αυτό έχει γίνει ήδη αλλά το πρόβλημα παραμένει και πως ούτε οι προσωρινές βεβαιώσεις είναι λύση, καθώς την Άνοιξη του 2018 υπάρχουν καταληκτικές ημερομηνίες για τους κτηνοτρόφους και θα πρέπει να έχουν τα έγγραφα.
Έκανε λόγο για συνειδητή απαξίωση των δασαρχείων που αντιμετωπίζουν με γραφειοκρατία ζητήματα του λαού, αλλά με διαδικασίες φαστ τρακ όταν πρόκειται να εξυπηρετηθούν επενδυτές στην Ενέργεια.