«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Ν. Μωραΐτης: Πολύ σοβαρό το πρόβλημα στέγασης στο ΤΕΙ Άρτας (VIDEO)


To εκρηκτικό πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές του ΤΕΙ Ηπείρου ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης, με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ΤΕΙ Άρτας έχουν διατεθεί 78 δωμάτια, όπου σήμερα διαμένουν 158 σπουδαστές, τη στιγμή που στο ΤΕΙ σπουδάζουν περίπου 2.500 σπουδαστές.
«Αυτό το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σοβαρό και ιδιαίτερα χτυπάει τα παιδιά των λαϊκών νοικοκυριών», τόνισε ο Νίκος Μωραΐτης, προσθέτοντας πως...
υπάρχουν σπουδαστές που εγκαταλείπουν τις σπουδές τους. «Η Παιδεία είναι βαθιά ταξική, υψώνει φραγμούς ιδιαίτερα για τα παιδιά των ανθρώπων του μόχθου», συνέχισε.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε να βρεθούν δωμάτια για τους φοιτητές και να ξεκινήσει επιτέλους η κατασκευή εστίας στην Άρτα.
Πρόκειται για τη δεύτερη Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ για τα προβλήματα του ΤΕΙ Ηπείρου, καθώς πριν μερικούς μήνες είχε φέρει στη Βουλή τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό και εξοπλισμό.

Γενικόλογες υποσχέσεις 


Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, παραδέχθηκε ότι υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα φοιτητικής μέριμνας σε όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν άμεσα μέτρα για να αντιμετωπιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. «Δυστυχώς δεν μπορεί να λυθεί βραχυπρόθεσμα» είπε, επικαλούμενος τις «πολύ περίπλοκες διαδικασίες» που υπάρχουν.
Ο Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε πως ελπίζει μέχρι το τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς, τον Ιούνη, να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τα θέματα της φοιτητικής μέριμνας, αποφεύγοντας να δώσει τις παραμικρές λεπτομέρειες. 

Θα αποκλείσουν φοιτητές από τη σίτιση 


«Κρατάμε τη δέσμευσή σας για τον Ιούνη, αλλά εμείς δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε αυταπάτες. Μέσα σε αυτό το βάρβαρο σύστημα του καπιταλισμού δυστυχώς η Παιδεία είναι εμπόρευμα και είναι απλησίαστο για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες», απάντησε ο Νίκος Μωραΐτης.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε τις ασφυκτικές περικοπές, την εισβολή επιχειρηματιών στο ΤΕΙ Άρτας και τα προβλήματα στη σίτιση των σπουδαστών την οποία έχουν αναλάβει ιδιώτες.
Στη δευτερολογία του, ο Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε πως η «άποψη» του υπουργείου είναι πως τη σίτιση πρέπει να την έχουν τα ίδια τα ιδρύματα. Όμως τάχθηκε υπέρ μίας «λελογισμένης μείωσης» του εισοδηματικού ορίου που απαιτείται για να δικαιούται κάποιος δωρεάν σίτιση, γεγονός που θα οδηγήσει στον αποκλεισμό φοιτητών και σπουδαστών.