«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Ηλεία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών καθώς και κατοχή εκρηκτικών

Κατασχέθηκαν περισσότερα από (650) γραμμάρια κάνναβης , αυτοσχέδιοι εκρηκτικού μηχανισμοί και τέσσερις πυροκροτητές

Συνελήφθησαν, χθες (19-01-2017) το μεσημέρι στην Γαστούνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου,  ένας 38χρονος ημεδαπός και ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών, καθώς και  για παράβαση της νομοθεσίας περί εκρηκτικών μηχανισμών.

Ειδικότερα...

 στο πλαίσιο καταπολέμησης των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί  του  Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, εντόπισαν τον 38χρονο στις Θίνες Βαρθολομιού να οδηγεί αυτοκίνητο και σε έλεγχο που ενήργησαν στον ίδιο και στο όχημα του, βρήκαν και κατέσχεσαν μια συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη (17) γραμμάρια της ίδιας ουσίας, ενώ σε οικόπεδο του σε υπό κατασκευή οίκημα του 38χρονου, όπου διέμενε ο 22χρονος υπήκοος Βουλγαρίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη τρείς συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (633,3) γραμμαρίων, δύο αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί αποτελούμενοι από πυρίτιδα και πέτρες, καθώς και τέσσερις πυροκροτητές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας και κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν στον Ανακριτή Αμαλιάδας.

***
Συνελήφθη 46χρονος στην Πάτρα για βιασμό ανηλίκων και αιμομιξία

Ο δράστης είχε βιάσει δύο ανήλικα κορίτσια, από τα οποία το ένα ήταν κόρη του, ενώ είχε ασελγήσει και σε ένα ακόμα άτομο

Σε βάρος του δράστη εκδόθηκε άμεσα ένταλμα σύλληψης των δικαστικών Αρχών


Συνελήφθη, χθες (19-1-2017) το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πατρών.

Σε βάρος του 46χρονου είχε σχηματιστεί, προχθές (18-1-2017), από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για βιασμό, αποπλάνηση παιδιών, αιμομιξία, προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ειδικότερα, ο δράστης από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι και τον Δεκέμβριο του ίδιους έτους, χρησιμοποιώντας απειλές είχε εξαναγκάσει σε συνουσία κατ΄εξακολούθηση την  κόρη του και μια ακόμη ημεδαπή,  που είχαν ηλικία τότε (2015) 16 και 14 ετών, αντίστοιχα, ενώ είχε ασελγήσει και σε βάρος ενός 18χρονου (το έτος 2015)  αλλοδαπού, υπηκόου Ρουμανίας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι δράστης χρησιμοποιώντας προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης επιχείρησε να προσελκύσει με χρήση ψευδών γεγονότων ως αληθινών και άλλα ανήλικα άτομα.

Σημειώνεται ότι, ο 46χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί στον Ανακριτή Πατρών.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπής γυναίκας για κλοπή
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών μια 51χρονη ημεδαπή, η οποία αφαίρεσε από κατάστημα ενδυμάτων ρούχα, συνολικής αξία (95) ευρώ περίπου. Κατά την έξοδο της από το κατάστημα έγινε αντιληπτή από τους υπαλλήλους, οι οποίοι την ακινητοποίησαν και ενημέρωσαν τους αστυνομικούς.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη τριών ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 27 και 24 ετών και μια 24χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους (5,3) γραμμαρίων.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τριών ημεδαπών για παράβαση του νόμου περί όπλων και απειλή
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αγρινίου, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών ανδρών ηλικίας 29, 23 και 22 ετών, οι οποίοι, σύμφωνα με καταγγελία 35χρονης ημεδαπής, σήμερα τα ξημερώματα, στα Αι Βασιλιώτικα Αγρινίου, την απείλησαν με κυνηγετικό όπλο και διέφυγαν.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστων δραστών για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος άγνωστων δραστών, οι οποίοι από τις 16-01-2017 το βράδυ μέχρι και τις 17-01-2017 το πρωί, εισήλθαν  στο Δημοτικό Σχολείο Φυτειών και αφαίρεσαν εγκατάσταση αλεξικέραυνου, με συνολικό μήκος αγωγών περίπου (260) μέτρων.