«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε μια ακόμη ενημερωτική ημερίδα, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, με θέμα :

«Προστασία από απάτες σε βάρος πολιτών - Ειδικότερη αναφορά για απάτες σε βάρος Ιερέων »

Την Ημερίδα παρακολούθησαν (280) Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών

  

Με ιδιαίτερη επιτυχία, διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, σήμερα 12-1-2017 μια ακόμα ενημερωτική ημερίδα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας,  με θέμα
« Προστασία από απάτες σε βάρος πολιτών – Ειδικότερη αναφορά για απάτες σε βάρος Ιερέων ».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο Αρχιερατικής συνάντησης, στον Παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, στην  Πάτρα, μετά από πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομου και την παρακολούθησαν όλοι  οι Ιερείς, της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Κατά την ημερίδα αναπτύχθηκαν οι εξής θεματικές ενότητες :

·        Προστασία από απάτες στην Δυτική Ελλάδα – Απάτες σε βάρος Ιερέων - Μεθοδολογία δραστών – Ανάλυση πραγματικών περιστατικών – Χρήσιμες συμβουλές.

·        Το φυσιολογικό γήρας – Αλλαγές κατά την τρίτη ηλικία.

·        Καλλιεργώντας τη θετικότητα στην ώριμη ηλικία.

Την εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχαρίστησε την Ελληνική Αστυνομία για τη σημαντική προσφορά της και την άψογη συνεργασία, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Φώτιος Τσόλκας.

Τις θεματικές ενότητες της Ημερίδας ανέπτυξαν, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, Αστυνόμος Α΄ ΣΤΑΘΟΥΛΙΑΣ Ιωάννης,  η Αστυνόμος Β΄ Ειδικών Καθηκόντων – Ψυχολόγος, ΤΣΑΚΩΝΑ Ιωάννα και η Αστυνόμος Β΄ Ειδικών Καθηκόντων Ψυχολόγος Θεοδώρα Χασάπη, ενώ συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Προϊστάμενος του Γραφείου
Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Α΄ ΣΦΕΤΣΟΣ Χαράλαμπος.

Την ημερίδα παρακολούθησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος και (280) Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Σκοπός της ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών, αλλά ιδίως των Ιερέων με σκοπό την προστασία της προσωπικότητάς τους και της περιουσίας τους από επίδοξους απατεώνες.

Κατά την ημερίδα προβλήθηκαν βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις συμπολιτών μας αλλά και Ιερέα, οι οποίοι ήταν θύματα απάτης και μετέφεραν την βιωματική τους εμπειρία.

Κατά την εκδήλωση διανεμήθηκαν φυλλάδια της Ελληνικής Αστυνομίας, με ανάλυση της μεθοδολογίας των απατεώνων και με χρηστικές συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους.

Σημειώνεται ότι η προστασία των ηλικιωμένων, βρίσκεται μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και εντάσσεται στον κεντρικό πυρήνα του ενδιαφέροντός της.

Άλλωστε, η σημαντικότερη αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου, η προστασία των συνανθρώπων μας και η δημιουργία ασφαλών συνθηκών διαβίωσης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν ένα μηνά περίπου, στην Πάτρα, η  Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, είχε πραγματοποιήσει με ιδιαίτερη επιτυχία ανάλογη εκδήλωση την οποία είχε παρακολουθήσει πλήθος πολιτών.


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί παρόμοιες ενημερωτικές δράσεις, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, καθώς και για την ανάπτυξη διαύλου άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας και εξωστρέφειας προς τους πολίτες.

O Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος, Υποστράτηγος Φώτιος  Τσόλκας,  κατά τον χαιρετισμό  του στάθηκε στον προληπτικό ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής :



«Η σημερινή ημερίδα αποτελεί εξαιρετική τιμή για όλους εμάς, καθότι ως Ελληνική Αστυνομία, μας δίνεται η ευκαιρία να προσεγγίσουμε μια ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα συμπολιτών μας, την οποία σεβόμαστε απεριόριστα, ενημερώνοντας παράλληλα για τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν επιτήδειοι δράστες προκειμένου αποσπάσουν χρήματα από αυτούς.



Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια υπήρξαν συμπολίτες μας, μεταξύ των όποιων και Ιερείς, οι οποίοι πείστηκαν στις παροτρύνσεις ψευδών γεγονότων ως αληθινών δίνοντας τους χρήματα.



Ως αστυνομία, διεξαγάγαμε άμεσα ενδελεχείς έρευνες και αξιοποιήσαμε στοιχεία με αποτέλεσμα να εξιχνιάσουμε πολλές περιπτώσεις απάτης και να συλλάβουμε τους δράστες.



Παράλληλα, επικεντρωθήκαμε ιδιαίτερα και στην πρόληψη της νέας αυτής μορφής εγκληματικότητας, με συνεχείς συμβουλές, παραινέσεις και οδηγίες προς τους πολίτες, μέσω συνεντεύξεων και δελτίων τύπου.



Το ίδιο κάνουμε και εδώ σήμερα, ενημερώνουμε τους Ιερείς μας, για τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι απατεώνες ώστε να είναι σε θέση να προστατέψουν τη προσωπικότητα τους και την περιουσία τους,  αλλά και από τη θέση που κατέχουν στις τοπικές κοινωνίες, να μεταδώσουν την οποία γνώση λάβουν σήμερα στους πιστούς των ενοριών τους, ώστε να μπορέσουμε να περιορίσουμε ακόμα περισσότερο τη δράση αυτών των ατόμων.



Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο για την ευκαιρία που μας δίνει σήμερα, να έρθουμε σε επαφή με το κλήρο της Μητροπόλεώς μας, καθώς και για την αμέριστη πνευματική στήριξη που μας παρέχει σε κάθε προσπάθεια μας.»

***
 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής
    
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής            σε βάρος ενός 27χρονου ημεδαπού, ο οποίος χθες το πρωί στο Αίγιο αφαίρεσε από το εσωτερικό ενός ταξί ιδιοκτησίας 39χρονου ημεδαπού, το χρηματικό ποσό των είκοσι ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι ο δράστης είχε διαπράξει  άλλες δύο κλοπές σε αρτοποιείο  και καφενείο στο Αίγιο, εκμεταλλευόμενος την απουσία των ιδιοκτητών τους κατά τις οποίες αφαίρεσε τρόφιμα και εξοπλισμό. Ο δράστης αναζητείται, ενώ τα αφαιρεθέντα αντικείμενα που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο της μητέρας του, κατασχέθηκαν και  αποδόθηκαν στους παθόντες.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Αίγιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, 28χρονος ημεδαπός, διότι σε  αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε τέσσερα γραμμάρια κάνναβης.

Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής και κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, 48χρονος ημεδαπός, διότι  αποπειράθηκε με την χρήση κατσαβιδιού, να διαρρήξει και να θέσει σε κίνηση διαδοχικά επτά σταθμευμένες μοτοσικλέτες, ενώ σε σωματικό έλεγχο που του ενήργησαν οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν ένα κατσαβίδι και ογδόντα πέντε ναρκωτικά δισκία.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο αγνώστων ημεδαπών για απάτη κατά συναυτουργία
   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία σε βάρος δυο ημεδαπών (ενός άνδρα και μιας γυναίκας), οι οποίοι χθες το μεσημέρι στο Αίγιο επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο προσέγγισαν 80χρονη ημεδαπή και με το πρόσχημα τακτοποίησης οικονομικής υπόθεσης της κόρης της, της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ, ενώ στην συνέχεια οι δράστες αφαίρεσαν από την οικία της 80χρονης χωρίς να το αντιληφθεί ακόμη (1.350) ευρώ. Οι δράστες αναζητούνται.

Σύλληψη αλλοδαπής για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, 29χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρουμανίας, η οποία ως προσωρινά υπεύθυνη σε επιχείρηση εμπορίας και ανακύκλωσης μετάλλου  ιδιοκτησίας ημεδαπού,  αγόρασε από 21χρονο ημεδαπό, δεκαέξι τεμάχια μεταλλικών στηθαίων που τοποθετούνται σε Εθνικές Οδούς, συνολικού βάρους περίπου πεντακοσίων κιλών. Επίσης από τους  αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος του 21χρονου ημεδαπού, ενώ αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή κατά συναυτουργία
   
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, δυο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 24 και 19 ετών, διότι προχθές το  μεσημέρι στον Πύργο, αφού έσπασαν παράθυρο πόρτας αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας 50χρονης ημεδαπής, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του το χρηματικό ποσό των δέκα ευρώ.