«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις κλοπές σε καταστήματα στη Βόνιτσα και στον Αστακό
 Δράστης είναι ένας 35χρονος ημεδαπός τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί
Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, τέσσερις κλοπές σε καταστήματα, που έλαβαν χώρα από τον Ιούνιο του 2016 έως το Σεπτέμβριο του 2016, στην Βόνιτσα και στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, σε βάρος ενός 35χρονου ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα....
ο δράστης από την (11-06-2016) έως αρχές Σεπτεμβρίου 2016, ενεργώντας από κοινού με ένα συνεργό του, που αναζητείται, αφαίρεσαν  από τέσσερα καταστήματα και συγκεκριμένα από ένα μίνι μάρκετ, μια καφετέρια και δυο περίπτερα, το χρηματικό ποσό των 860 ευρώ. 
Σημειώνεται ως προς της μεθοδολογία, ότι σε τρεις από τις προαναφερόμενες περιπτώσεις, ένας από τους δύο δράστες, απασχολούσε υπαλλήλους ή ιδιοκτήτες των καταστημάτων και ο συνεργός του αφαιρούσε χρήματα από την ταμειακή μηχανή, ενώ στην τέταρτη εκμεταλλεύτηκαν ολιγόλεπτη απουσία υπαλλήλου του καταστήματος.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λευκάδας, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του συνεχίζονται.
***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος προχθές απογευματινές ώρες στην Πάτρα, αφού παραβίασε παράθυρο μπάνιου οικίας 63χρονου ημεδαπού εισήλθε στο εσωτερικό της και αφαίρεσε κοσμήματα συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.  Ο δράστης αναζητείται.

Σύλληψη δυο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών

   
 Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από  αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, δυο ημεδαποί ηλικίας 18 και 16 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι κατείχαν δυο τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης, τους οποίους είχαν απορρίψει στο έδαφος λίγη ώρα νωρίτερα. 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λεχαινών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών,  οι οποίοι από 28-12-2016 έως 29-12-2016 αφαίρεσαν από τέσσερα απορριμματοφόρα, που ήταν σταθμευμένα στο χώρο στάθμευσης οχημάτων του Δήμου Μυρσίνης Ηλείας, τριακόσια πενήντα λίτρα πετρέλαιο.

Σύλληψη δύο  ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στο ύψος του Λευκοχωρίου Ηλείας, από αστυνομικούς της  Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, δυο ημεδαποί, ηλικίας 47 και 53  ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δύο δράστες, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία χάρτινη συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα  αποξηραμένης κάνναβης. 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη  ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
    
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Βόνιτσα,  από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, 22χρονος ημεδαπός, διότι  σε  αστυνομικό  έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στη κατοχή του και κατασχέθηκε μια αυτοσχέδια  νάιλον συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα αποξηραμένης κάνναβης.

Σύλληψη δυο  ημεδαπών  για κατοχή ναρκωτικών και οπλοκατοχή
   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 39 και 34 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια χάρτινη συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα  ηρωίνης και δύο σουγιάδες, ενώ σε σωματικό έλεγχο που διενεργήθηκε στον 39χρονο βρέθηκε στην κατοχή του μια συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.


***
Συμβουλές για τις μετακινήσεις πολιτών σε περίπτωση κακοκαιρίας

Η Ελληνική Αστυνομία παρέχει, στο πλαίσιο της προστασίας των πολιτών, τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για τις μετακινήσεις τους με οχήματα σε περίοδο κακοκαιρίας.
Σε περίπτωση που μετακινηθείτε εκτός πόλεως:
•    φροντίστε, πριν ξεκινήσετε, να ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου,
•    αν είναι εφικτό, προγραμματίστε το ταξίδι σας, έτσι ώστε να μη συμπέσει με την αιχμή των καιρικών φαινομένων,
•    ελέγξτε την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου σας,
•    βεβαιωθείτε ότι το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας είναι γεμάτο καύσιμα,
•    φροντίστε να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες,
•    φροντίστε να έχετε μαζί σας κουτί πρώτων βοηθειών,
•    να έχετε μαζί σας νερό, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και σταφίδες.
Σε περίπτωση που μετακινηθείτε μέσα στην πόλη:
•    προτιμήστε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,
•    κινηθείτε με ιδιαίτερη προσοχή και ακολουθήστε τις υποδείξεις των Τροχονόμων,
•    αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις.
Σε περίπτωση που αποκλειστείτε:
•    Ειδοποιήστε αμέσως τις Αστυνομικές Αρχές, καλώντας τον αριθμό (100),
•    παραμείνετε στο αυτοκίνητό σας και φροντίστε να ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα,
•    τοποθετήστε στην κεραία του ραδιοφώνου ένα ύφασμα με έντονο χρώμα για τον ευκολότερο εντοπισμό σας από τις διασωστικές ομάδες,
•    εξοπλισμός όπως αδιάβροχα, ομπρέλες, σφυρίχτρα, γαλότσες, φακός, κουβέρτες, νερό, πρόχειρο φαγητό, ξηροί καρποί, σταφίδες, σοκολάτες μπορεί να φανεί χρήσιμος.

***
Δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικού Υποδιευθυντή Θεόδωρου Χρονόπουλου για τη σύλληψη της αναζητούμενης για τρομοκρατική δραστηριότητα Παναγιώτας Ρούπα

Συνελήφθη σήμερα το πρωί (05 Ιανουαρίου 2017), σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η 48χρονη αναζητούμενη για τρομοκρατική δραστηριότητα, Παναγιώτα Ρούπα.
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε την 06.10 ώρα σε διαμέρισμα στην περιοχή της Ηλιούπολης Αττικής.
Είχε μαζί της το ανήλικο παιδί της, το οποίο παραδόθηκε για προστατευτική φύλαξη στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υπό την εποπτεία της Εισαγγελέα Ανηλίκων.
Στη συνέχεια, την 07.00 ώρα περίπου, σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου Αττικής και σε παράλληλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνελήφθη 25χρονη ημεδαπή, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη, καθώς φέρεται να παρείχε συνδρομή στην αναζητούμενη Παναγιώτα Ρούπα.
Και τις δύο επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνέδραμε η Ε.Κ.Α.Μ. και παρίσταντο εκπρόσωποι των Εισαγγελικών Αρχών.
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της αναζητούμενης Παναγιώτας Ρούπα εκκρεμούν:
    απόφαση του Ε΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, από το έτος 2013, με την οποία της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης πενήντα (50) ετών και έξι (6) μηνών, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ" και τη δράση της εν λόγω οργάνωσης έως και το έτος 2010,
    ένταλμα Σύλληψης του 15ου Τακτικού Ανακριτή, από το έτος 2014, που αφορά, μεταξύ άλλων, στα αδικήματα της συγκρότησης - διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης, της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης με πρόθεση από κοινού από την οποία προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο και προκλήθηκαν σωματικές βλάβες, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας με πρόκληση έκρηξης και της διακεκριμένης κλοπής από κοινού.   
    απόφαση του ΣΤ΄ Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, από το έτος 2016, με την οποία ορίστηκε συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα (11) ετών, σχετικά με  έκρηξη Α.Ε.Μ την 10 Απριλίου 2014, έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει με προκήρυξη η τρομοκρατική οργάνωση «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ».
Επιπλέον:
    από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει σχηματισθεί σε βάρος της δικογραφία για συμμετοχή στον σχεδιασμό και την εκτέλεση οργανωμένου σχεδίου απελευθέρωσης εγκλείστων στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, με τη χρήση ελικοπτέρου, την 21 Φεβρουαρίου 2016, υπόθεση για την οποία διενεργείται κυρία ανάκριση από τον Ειδικό Ανακριτή - Εφέτη Αθηνών, ενώ
    στο πλαίσιο της προανάκρισης για την παραπάνω υπόθεση, προέκυψε η συμμετοχή της σε ένοπλη ληστεία υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, εντός του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών "Η ΣΩΤΗΡΙΑ", την 25 Ιουνίου 2015.
Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ενός  ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση, παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων
   
Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 34χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης, ένα στιλέτο και ένα πιστόλι. Από τον έλεγχο των στοιχείων του διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 20 μηνών και χρηματική ποινή (1.000)  ευρώ για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή,  παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

 
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι προχθές το απόγευμα στις Καμάρες αφαίρεσαν καλώδια δικτύου τηλεπικοινωνιών, συνολικού μήκους (140) μέτρων. Οι δράστες αναζητούνται. 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστων δραστών για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από την 01/01/2017 έως την 03/01/2017, αφού παραβίασαν κεντρική πόρτα παιδικού σταθμού στην Γαστούνη αφαίρεσαν τρόφιμα, ηλεκτρονικές συσκευές, μια ψησταριά,  (1500) λίτρα πετρελαίου θέρμανσης και μία μηχανή του γκαζόν.



Σύλληψη  αλλοδαπού για παράβαση της Νομοθεσίας Περί Τελωνειακού Κώδικα
   

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Αρετής, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δυο συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους (662,5) γραμμαρίων. 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη τριών  ημεδαπών για παράνομη οπλοκατοχή
   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στο Λουτρό Αμφιλοχίας, από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 20 και 17 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που  διενεργήθηκε σε όχημα στο οποίο επέβαιναν βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δυο κυνηγετικά όπλα ιδιοκτησίας των γονιών  τους,  οι οποίοι δεν είχαν προβεί στην ανανέωση της άδειας κατοχής τους.