«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για απάτη
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος χθες το μεσημέρι στην Παραβόλα Αγρινίου, μετέβη σε οικία 86χρονης ημεδαπής και με το πρόσχημα ότι...
χρειαζόταν να ανταλλάξει δύο χαρτονομίσματα των εκατό ευρώ σε τέσσερα χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ, παρέλαβε από την παθούσα, το ποσό των διακοσίων ευρώ χωρίς να της παραδώσει το  συμφωνηθέν χρηματικό  αντάλλαγμα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη  αλλοδαπού για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα
  
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαίας, 43χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, διότι σε έλεγχο που του διενεργήθηκε οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν πέντε πακέτα λαθραίων τσιγάρων, ενώ στη συνέχεια ο 43χρονος τους παρέδωσε 408 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και μισό κιλό λαθραίου καπνού, που είχε στην οικία του.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό
       
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αμαλιάδας σχηματίστηκε δικογραφία για τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό, το οποίο έλαβε χώρα χθες το πρωί στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στο ύψος του Λευκοχωρίου Ηλείας, όταν ιδιωτικής χρήσεως φορτηγό αυτοκίνητο οδηγούμενο από  51χρονο ημεδαπό, με κατεύθυνση από  Πύργο προς Πάτρα, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε μεταλλικές μπάρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο 51χρονος. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου λίγη ώρα αργότερα απεβίωσε. 

*** 
Στοχευμένοι έλεγχοι στο Αγρίνιο για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών σε ανηλίκους

Συνελήφθησαν σε ξεχωριστές περιπτώσεις, ένα 17χρονος και ένας 16χρονος, με ναρκωτικά και σιδερογροθιά

Κατασχέθηκαν (18) περίπου γραμμάρια κάνναβης, ζυγαριές ακριβείας και μια σιδερογροθιά

Συνελήφθησαν, σε ξεχωριστές περιπτώσεις, σήμερα το πρωί και το μεσημέρι στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, δύο ημεδαποί ηλικίας 17 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών και όπλου.

Επιπλέον, συνελήφθησαν τρεις από τους γονείς των ανήλικων δραστών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών σε ανήλικους, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, πραγματοποίησαν αστυνομικές έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στους δύο δράστες με τα εξής αποτελέσματα:

Στην οικία του 16χρονου βρήκαν και κατέσχεσαν:

•    πέντε ανισοβαρείς συσκευασίες με κάνναβη, καθαρού βάρους (17,8) γραμμαρίων,
•    μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
•    ένα μεταλλικό τρίφτη με υπολείμματα κάνναβης.

Στην οικία του 17χρονου βρήκαν και κατέσχεσαν:

•    υπολείμματα κάνναβης,
•    μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
•    μια μεταλλική σιδερογροθιά, χρυσού χρώματος.
Σημειώνεται ότι, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες σχετικά με τον τρόπο που προμηθεύτηκαν οι ανήλικοι τις ναρκωτικές ουσίες αλλά και με το αν υπήρχε διάθεση των ναρκωτικών ουσιών σε τρίτα πρόσωπα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

***
Συνελήφθη για κλοπές 33χρονος ημεδαπός στην Ηλεία

Συνελήφθη, χθες (08-01-2017) το βράδυ, στα Σαβάλια Ηλείας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ο δράστης χθες το απόγευμα εισήλθε σε δυο οικίες ημεδαπών, στα Σαβάλια και στη Ροβιάτα Αμαλιάδας, ηλικίας 56 και 60 ετών αντίστοιχα, από τις οποίες αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των εκατόν ενενήντα ευρώ, καθώς και δυο ναρκωτικά δισκία.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, λίγη ώρα αργότερα στα Σαβάλια και σε σωματικό έλεγχο που του ενήργησαν, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν μια χάρτινη συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.    


***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Εργατικό ατύχημα ημεδαπού
  
Από τους αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για εργατικό ατύχημα 51χρονου ημεδαπού, ο οποίος χειριζόμενος χθες το μεσημέρι σκαπτικό μηχάνημα για τον εκχιονισμό του οδικού δικτύου και ενώ κινείτο   προς το Πλατάνι Αχαίας, χτύπησε το κεφάλι του στο τζάμι του μηχανήματος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

***
Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Νέα και στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών λόγω χιονόπτωσης -  παγετού
Για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, λόγω της χιονόπτωσης - παγετού, από σήμερα (09-01-2017) στις 17:00 έως αύριο (10-01-2017) στις 08:00 το πρωί, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Νέας και της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών ως ακολούθως :
•    Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, από τη χιλιομετρική θέση 159,630 στον κόμβο Πούντας Καλαβρύτων έως τη χιλιομετρική θέση 205,300 στο ύψος των διοδίων του Ρίου.
•    Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών, από το ύψος του κόμβου Ακταίου Ρίου Αχαΐας έως τη χιλιομετρική θέση 60,000 (Μαύρα Λιθάρια).
Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί που κινούνται στο οδικό δίκτυο της περιφέρειας μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και να συμμορφώνονται με τα σήματα κυκλοφορίας και τα σήματα των τροχονόμων.
Επιπλέον, υπενθυμίζεται στους οδηγούς και στους χρήστες του οδικού δικτύου, οι παρακάτω χρηστικές συμβουλές:
•    Φροντίζω το όχημά μου να έχει αντιολισθητικές αλυσίδες.
•    Χρησιμοποιώ πάντα τις αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός, κ.λπ.).
•    Φορώ πάντα τη ζώνη ασφαλείας.
•    Ενημερώνομαι για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου πριν ξεκινήσω.
•    Ελέγχω την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου μου.
•    Φροντίζω ώστε να είναι εφοδιασμένο το αυτοκίνητο με αρκετά καύσιμα.
•    Μειώνω ταχύτητα και να αφήνω αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να μπορώ να σταματήσω με ασφάλεια.
•    Δε φρενάρω απότομα γιατί υπάρχει κίνδυνος να εκτραπώ της πορείας μου. Με τον ίδιο τρόπο να λειτουργώ και όταν πρόκειται να επιταχύνω ή να στρίψω.
•    Έχω αναμμένα τα φώτα πορείας για να γίνομαι πιο εύκολα αντιληπτός, ιδιαίτερα όπου δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα.
•    Διατηρώ τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες του οχήματός μου πάντα καθαρούς.
•    Οδηγώ με χαμηλή ταχύτητα για να έχω τη δυνατότητα ελέγχου του οχήματός μου.
•    Είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός όταν διασχίζω γέφυρες, ανισόπεδες διαβάσεις και δρόμους που δεν είναι πολυσύχναστοι.
•    Αν οδηγώ σε επαρχιακό δρόμο, αποφεύγω τους χιονισμένους χωματόδρομους.
•    Έχω στο νου μου ότι ενδεχομένως χρειαστεί πολύ μεγαλύτερος χρόνος για να ακινητοποιήσω το όχημά μου όταν οδηγώ σε παγωμένο δρόμο.
Εάν ακινητοποιηθεί το όχημά μου:
•    Δεν προσπαθώ να «γκαζώσω» για να απεγκλωβιστώ, γιατί οι τροχοί κινδυνεύουν να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά ειδικά σε πολύ χιονισμένα σημεία.
•    Μετακινώ δεξιά και αριστερά τους τροχούς μερικές φορές προκειμένου να διώξω το χιόνι από τους τροχούς.
•    Ειδοποιώ αμέσως τις αστυνομικές αρχές.
•    Παραμένω στο αυτοκίνητό μου και να ανάβω τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα, ελέγχοντας ότι η εξάτμιση είναι καθαρή από χιόνι.
Σε περίπτωση που μετακινούμαι εκτός πόλεως:
•    Φροντίζω, πριν ξεκινήσω, να ενημερωθώ για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
•    Προγραμματίζω το ταξίδι μου, έτσι ώστε να μη συμπέσει με την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
•    Ελέγχω την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου μου.
•    Βεβαιώνομαι ότι το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μου είναι γεμάτο καύσιμα.
•    Φροντίζω να έχω μαζί μου κουτί πρώτων βοηθειών.
Σε περίπτωση που μετακινούμαι μέσα στην πόλη:
•    Προτιμώ τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
•    Κινούμαι με ιδιαίτερη προσοχή και ακολουθώ τις υποδείξεις των Τροχονόμων.
Αποφεύγω τις άσκοπες μετακινήσεις.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (9-1-2017 έως 15-1-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 9-1-2017 και κατά τις ώρες 16:00 έως 23:00 στην   περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ακολουθώντας το   δρομολόγιο, Παναγούλα - Βάρνακας - Κανδήλας – Μύτικας -  Πάλαιρος - Παλιάμπελα – Δρυμός.
•    Την Τρίτη 10-1-2017 και κατά τις ώρες 08.00-15.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αρχοντοχώρι – Αετός - Κομποτή – Τρύφος – Κονοπίνα – Παπαδάτες – Φυτείες.
•    Την Τετάρτη 11-1-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 23:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καλλιθέα - Ταξιάρχης – Λευκό -  Κάτω Χρυσοβίτσα – Μαραθιάς - Παμφίο –  Σιταραλώνες - Κάτω Μυρτιά.
•    Την Πέμπτη 12-1-2017 και κατά τις ώρες 15:00 έως 21:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ποταμούλα - Αμπέλια -  Άγιος Βλάσιος - Χούνη.
•    Την Παρασκευή 13-1-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ανοιξιάτικο – Πτελιά – Λουτρό – Αμπελάκι – Αριάδα – Βαρετάδα – Κεχρινιάς.
•    Το Σάββατο 14-1-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ακολουθώντας δρομολόγιο, Αυλάκι - Βρουβιανά – Περδικάκι – Μαλεσιάδα - Χαλκιόπουλο.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, την ερχόμενη εβδομάδα (9-1-2017 έως 15-1-2017),  θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 9-1-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας - Δαφνούλα – Αλιφείρα – Χάνια Κορμπά - Μυρώνια – Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα - Βρίνα – Κρέστενα.
•    Την Τρίτη 10-1-2017 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Αμαλιάδας, Ανδραβίδας και Γαστούνης, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι – Όλγα – Ρουπάκι - Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.
•    Την Τετάρτη 11-1-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω –  Λέπρεο - Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα - Δραγώγι - Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Νέδας – Λυνίσταινα – Πετράλωνα - Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.
•    Την Πέμπτη 12-1-2017 και κατά τις ώρες 7:00 έως 14:00,  στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Πελοπίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο,  Πύργος - Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο - Καρυά Αγία Άννα - Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό - Αμπελώνας – Πύργος.
•    Την Παρασκευή 13-1-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00 στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Γαστούνης, Βαρθολομιού, Λεχαινών, Ανδραβίδας και Βάρδας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γαστούνη – Λυγιά – Κάστρο - Κυλλήνη – Αρετή – Κουρτέσι – Νέα Μανωλάδα  -  Μανωλάδα – Κουνουπέλι – Ψάρι – Αετοράχη – Μπόρσι – Άγιος Δημήτριος – Κόροιβος – Γαστούνη.
•    Το Σάββατο 14-1-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως και 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας - Δαφνούλα – Αλιφείρα – Χάνια Κορμπά - Μυρώνια – Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα -  Βρίνα – Κρέστενα.
•    Την Κυριακή 15-1-2017 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00 στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Αμαλιάδας, Ανδραβίδας και Γαστούνης, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι – Όλγα – Ρουπάκι - Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.

***
Μηνιαία Δραστηριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας
(Συλλήψεις - Εξιχνιάσεις - Εξαρθρώσεις - Κατασχέσεις)

Η Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, εξιχνιάσεων, εξαρθρώσεων και κατασχέσεων για το μήνα Δεκέμβριο και για όλη την εδαφική της περιφέρεια. 
Κατά τη διάρκεια του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2016, από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας, (Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας) συνελήφθησαν συνολικά - 487 -  άτομα. Ειδικότερα :
  • 2
για απόπειρες ανθρωποκτονίας
  • 2
για ληστείες
  • 7
για διακίνηση λαθρομεταναστών
  • 44
για κλοπές/διαρρήξεις
  • 45
για ναρκωτικά
  • 42
για καταδιωκτικά έγγραφα
  • 131
για παράνομη είσοδος & παραμονή
  • 1
για απάτες
  • 213
για λοιπά αδικήματα

Εξιχνιάστηκαν συνολικά   -265-  υποθέσεις. Ειδικότερα:

  • 2
για ανθρωποκτονίες
  • 5
για ληστείες
  • 126
για κλοπές/διαρρήξεις
  • 38
για ναρκωτικά
  • 94
για λοιπά αδικήματα


Εξάρθρωση εγκληματικών ομάδων :




Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:
  • 14
γραμμάρια ηρωίνης περίπου
  • 15
κιλά κάνναβης περίπου
  • 20
δενδρύλλια κάνναβης
  • 261
δισκία ναρκωτικών
  • 12.264,50
ευρώ
  • 25
μαχαίρια, γκλοπ, γεμιστήρες κ.λπ.
  • 1
πολεμικό τυφέκιο
  • 11
κυνηγητικά όπλα
  • 4
πιστόλια,( πυροβόλα, κρότου, replica),  περίστροφα,
  • 196
Φυσίγγια
·        3050
είδη παραεμπορίου
  • 3.676
πακέτα τσιγάρων
  • 16.826
γραμμάρια λαθραίου καπνού