«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 29χρονος στο Αγρίνιο για κατοχή ναρκωτικών και λαθραίου καπνού
Κατασχέθηκαν περισσότερα από (300) γραμμάρια κάνναβης, λαθραίος καπνός, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και ασύρματοι


Συνελήφθησαν, χθες (17-01-2017) το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, δυο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 29 και 62 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών, της αντίστασης, της  παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα και της παράβασης των ραδιοσυχνοτήτων.

Ειδικότερα...
οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών,  εντόπισαν τον 29χρονο έξω από την οικία του και σε σωματικό έλεγχο που του ενήργησαν, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν μια συσκευασία, που περιείχε αποξηραμένη κάνναβη, συνολικού βάρους (5,2) γραμμαρίων και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνα, που ακολούθησε στην οικία του 29χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν  τα εξής:

•    (325) γραμμάρια κάνναβης,
•    Τέσσερα ναρκωτικά δισκία,
•    (217) γραμμάρια λαθραίου καπνού,
•    Μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
•    Δυο φορητούς ασυρμάτους και
•    (84) ευρώ.

Επιπλέον, στην οικία του δράστη εντοπίστηκε η 62χρονη μητέρα του, στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο ναρκωτικά δισκία, ένα κουτί τσιγάρων, το οποίο περιείχε μικροποσότητα αποξηραμένης κάνναβης και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σημειώνεται, ότι ο 29χρονος θέλοντας να αποφύγει τον έλεγχο,  επιχείρησε να τραπεί σε φυγή, χτυπώντας με τα χέρια και τα πόδια του έναν από τους αστυνομικούς.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.   

***
Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, που διέθετε προς πώληση αγροτικό προϊόν, απατηλά δηλούμενο ως εγχώριο

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος (5) μελών εγκληματικής οργάνωσης, που διέθεταν προς πώληση ποσότητες αγροτικού προϊόντος κοινοτικής προέλευσης (πατάτα), απατηλά δηλούμενο κατ΄εξακολούθηση ως προϊόν εγχώριας παραγωγής, καθώς επίσης και για έκδοση και αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων.
Τα μέλη της οργάνωσης κατηγορούνται για τα - κατά  περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατ’ εξακολούθηση, της διακεκριμένης έκδοσης και λήψης εικονικών φορολογικών στοιχείων.
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκαν παράλληλες και συντονισμένες έρευνες σε περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου, ενώ επακολούθησε διασταυρωτικός έλεγχος των οικονομικών δεδομένων της εμπορικής δραστηριότητας (4) επιχειρήσεων, για τα έτη 2014 και 2015.
Ειδικότερα, η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν από το έτος 2014, με ιεραρχική δομή και διακριτή δράση, ενώ το ρόλο των αρχηγικών μελών είχαν (2) ημεδαποί, εταίροι επιχείρησης με δραστηριότητα το χονδρικό εμπόριο αγροτικών προϊόντων.
Η εν λόγω εταιρεία χρησιμοποιούνταν ως «όχημα» για την «ελληνοποίηση» του προϊόντος, προβαίνοντας στην έκδοση εικονικών παραστατικών, στα οποία το προϊόν δηλώνονταν ως εγχώριας παραγωγής. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, τα μέλη της οργάνωσης  προέβαιναν και στην επεξεργασία του προϊόντος  ώστε αυτό να προσομοιάζει εξωτερικά με αυτό της εγχώριας παραγωγής.

Στο εγκληματικό δίκτυο περιλαμβάνονται ακόμα  (3) ημεδαποί (δυο άνδρες και γυναίκα), οι οποίοι μέσω των εμπορικών επιχειρήσεων που εκμεταλλεύονταν, προέβαιναν στην έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων για ανύπαρκτες συναλλαγές με λήπτη την εταιρεία, που άνηκε στα αρχηγικά μέλη.
Με τον τρόπο αυτό παραπλανούσαν κατ’ εξακολούθηση το καταναλωτικό κοινό που αγόραζε με ψευδή πεποίθηση το προϊόν ως εγχώριας παραγωγής, καταβάλλοντας αντίτιμο σημαντικά υψηλότερο από την εμπορική του αξία.
Κατά το Α’ τρίμηνο του έτους 2015, χρονικό διάστημα για το οποίο πραγματοποιήθηκε ποσοτικός έλεγχος, διαπιστώθηκε ότι με τη χρήση συνολικά (497) εικονικών τιμολόγιων, αξίας 111.139,79 ευρώ, διατέθηκαν στην αγορά (282) τόνοι και (427) κιλά αγροτικού προϊόντος (πατάτας) κοινοτικής προέλευσης, απατηλά δηλούμενο ως εγχώριας παραγωγής.
Για την ολοκληρωμένη διερεύνηση της υπόθεσης λήφθηκαν λογιστικά αρχεία και δεδομένα από επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονταν τα μέλη της οργάνωσης  και προέκυψαν οι εικονικές συναλλαγές που πραγματοποιούσαν.
Ενδεικτικά, από τον Ιανουάριο του έτους 2014 έως τον Απρίλιο του έτους 2015, η εταιρεία που διηύθυναν τα αρχηγικά μέλη:
•    εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας (208.777,91) ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), σε (558) περιπτώσεις, ενώ
•    έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας (57.054,43) ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), σε τουλάχιστον (43) περιπτώσεις.
Σημειώνεται ότι ορισμένα εκ των εικονικών φορολογικών στοιχείων, που έλαβε ή εξέδωσε η παραπάνω εταιρεία, εκδόθηκαν ή λήφθηκαν αντιστοίχως από τις επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονταν τα (3) μέλη της οργάνωσης.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε στην κύρια ανάκριση.
Για τις παραπάνω φορολογικές παραβάσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Επιπλέον κατά την έρευνα προέκυψε η παράνομη δραστηριότητα δημοσίου υπαλλήλου για αδικήματα σχετικά με την υπηρεσία, που αφορούν άλλες υποθέσεις.

***
Εξιχνιάσθηκε κλοπή κοσμημάτων αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ στην Πάτρα

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ενός 35χρονου υπηκόου Ρουμανίας που συμμετείχε στην κλοπή

Ο δράστης μαζί με ακόμη έναν συνεργό του, που αναζητείται, είχαν διαρρήξει κοσμηματοπωλείο

Τα κοσμήματα είχαν βρεθεί μετά από αστυνομική έρευνα κρυμμένα σε εξωτερικές μονάδες κλιματισμού στην ταράτσα του κοσμηματοπωλείου

Εξιχνιάσθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, υπόθεση κλοπής κοσμημάτων, που είχε λάβει χώρα στις 26-12-2014, σε κοσμηματοπωλείο στην Πάτρα.

Για την υπόθεση, αυτή σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, σε βάρος ενός 35χρονου αλλοδαπού υπηκόου Ρουμανίας, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ αναζητείται ακόμη ένας συνεργός του.

Ειδικότερα, οι δράστες αφού παραβίασαν παράθυρο από φωταγωγό που επικοινωνεί με το κοσμηματοπωλείο, εισήλθαν στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν χρυσά και ασημένια κοσμήματα, καθώς και ρολόγια συνολικής χρηματικής αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, είχαν κινητοποιηθεί άμεσα οι αστυνομικοί των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, με αποτέλεσμα οι δράστες, κατά τη διαφυγή τους, να αποκρύψουν όλα τα κοσμήματα πίσω από εξωτερικές μονάδες κλιματισμού στην ταράτσα του κοσμηματοπωλείου.

Κατά την εξερεύνηση του τόπου του περιστατικού οι αστυνομικοί είχαν βρει όλα τα κοσμήματα, τα οποία κατέσχεσαν και τα απόδωσαν στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Από την συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του 35χρονου στην κλοπή, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του συνεργού του.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί άμεσα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.


***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος  Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέντε μηνών για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
 Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, 48χρονος    ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα  ηρωίνης.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, 25χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπού για καταδικαστική  απόφαση και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών
 Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Βάρδα Ηλείας,  από αστυνομικούς του  Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λεχαινών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή 1500 ευρώ για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων του προέκυψε ότι διαμένει παράνομα στην χώρα μας. 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από την 16/01/2017 έως την 17/01/2017, άγνωστοι δράστες, αφού παραβίασαν πόρτα παιδικού σταθμού στη Γαστούνη, εισήλθαν στο εσωτερικό του και  αφαίρεσαν τρόφιμα αξίας (1.000) ευρώ.

Σύλληψη δύο ημεδαπών για παράβαση της  νομοθεσίας περί Αιγιαλού - Παραλίας και παράβαση της νομοθεσίας περί υποβάθμισης περιβάλλοντος
   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στην Παραλία Ζαχάρως, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 40 και 43 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι προέβαιναν σε εργασίες, με σκοπό τη διάνοιξη δρόμου, που είχε ως συνέπεια την μεταβολή της παραλίας.

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
    
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, 64χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Β΄ Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί  ποινή κάθειρξης για ανθρωποκτονία και είχε υπόλοιπο ποινής προς έκτιση έξι έτη και τρεις μήνες.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών 
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Αμαλιάδα,  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας 38χρονος ημεδαπός, διότι έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του, βρήκαν και κατέσχεσαν δυο  χάρτινες συσκευασίες με μικροποσότητα ηρωίνης και μια χάρτινη συσκευασία με μικροποσότητα μίγματος κάνναβης και καπνού.

***
Συνελήφθη 47χρονος στην Κυλλήνη για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (16-01-2017) το μεσημέρι στην Κυλλήνη Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, στο πλαίσιο καταπολέμησης των ναρκωτικών, εντόπισαν το δράστη και σε έρευνα που ενήργησαν στην οικία του, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν τρεις  νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν αποξηραμένη κάνναβη συνολικού βάρους (33,5) γραμμαρίων. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Ανεύρεση χειροβομβίδας   
Αστυνομικοί της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Ο.Ε.Ε.Μ.) της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, περισυνέλεξαν, χθες το πρωί, στην Πάτρα, μια χειροβομβίδα αμυντικού τύπου, μη λειτουργική, η οποία είχε βρεθεί από πολίτη, δίπλα σε κάδο απορριμμάτων. Η χειροβομβίδα θα παραδοθεί στην αρμόδια στρατιωτική Υπηρεσία.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστικές αποφάσεις
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, 33χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πύργου, σύμφωνα με τις οποίες της είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης, είκοσι έξι μηνών και δέκα ημερών, για επαιτεία.