«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Η ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Οι εικόνες με τις σκηνές των προσφύγων μέσα στο χιόνι στη Λέσβο είναι εικόνες ντροπής για τη χώρα μας. H ελληνική Κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση με τη συμφωνία τους με την Τουρκία για το προσφυγικό διατηρούν τους πρόσφυγες σε άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στερώντας τους αφενός τη δυνατότητα να ζήσουν σαν άνθρωποι και αφετέρου τα δικαιώματα που προσφέρουν οι διεθνείς συνθήκες για τους πρόσφυγες.
Ωστόσο η κατάσταση αυτή ισοδυναμεί με ανθρωπιστικό έγκλημα καθώς...
οι άνθρωποι αυτοί, ενώ επέζησαν από τις βόμβες, τους δουλέμπορους και τα κύματα του Αιγαίου κινδυνεύουν τώρα άμεσα από το κρύο και τις απάνθρωπες συνθήκες στα κέντρα της Λέσβου και αλλού.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί από την Κυβέρνηση να πάρει ΤΩΡΑ όλα τα απαραίτητα μέτρα χωρίς άλλη καθυστέρηση, για να μεταφερθούν οι άνθρωποι αυτοί σε ασφαλείς θερμαινόμενους χώρους αξιοπρεπούς διαβίωσης και να εξασφαλίσει την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνική ζωή.
Τώρα είναι η ώρα που μετριούνται η πραγματική αλληλεγγύη απέναντι στην ανθρώπινη ζωή και αποτελεί πρόκληση η αδιαφορία όλων όσων εμφανίζονται ως κοινωνικά ευαίσθητοι σε άλλες περιπτώσεις.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους σε έμπρακτη αλληλεγγύη και θα συνεχίσει να συμβάλλει σε αυτή όσο και στον αγώνα για την εξασφάλιση στους πρόσφυγες μίας αξιοβίωτης ζωής.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας για το θέμα αυτό την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 5:00μμ στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής (Δραγατσανίου 2).