«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη δυο  ημεδαπών για κλοπή
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στη Ρεμπελιά Αγρινίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας,  δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 35 και 31 ετών, διότι από παλαιά καπναποθήκη, ιδιοκτησίας ημεδαπού, αφαίρεσαν ενενήντα τεμάχια κουφωμάτων αλουμινίου παραθύρου, τα οποία φόρτωσαν στο αυτοκίνητο του 31χρονου.     

Τροχαίο ατύχημα με παράσυρση ζώων
Από τους αστυνομικούς του Σταθμού Τροχαίας Αμφιλοχίας σχηματίστηκε δικογραφία για τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα σήμερα τα ξημερώματα στο 102ο  χιλιόμετρο της Ιονίας Οδού στο ύψος της περιοχής Σαρδίνια Αιτωλοακαρνανίας, κατά το οποίο...
φορτηγό που οδηγούσε 62χρονος ημεδαπός, παρέσυρε άλογα τα οποία κινούνταν κατά μήκος του οδοστρώματος με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα τέσσερα από αυτά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Πάτρα,  από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, 51χρονη ημεδαπή, διότι αφαίρεσε από κατάστημα ενδυμάτων, προϊόντα συνολικής αξίας 38 ευρώ.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σχηματισμός Δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου  σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι προχθές πρωινές ώρες εισήλθαν σε οικία 79χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας (10.000) ευρώ.

***
Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – ανάληψης καθηκόντων του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας
Παρέστησαν οι  Διευθυντές Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Κερκύρας, Ακαρνανίας και ο προσωρινός Διευθυντής Αιτωλίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (24-01-2017) στο Αστυνομικό Μέγαρο Αχαΐας, η τελετή παράδοσης – ανάληψης των καθηκόντων του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας.
Στην τελετή παρέστησαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, Ταξίαρχος Ιωάννης ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχος Νικόλαος ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, Αστυνομικός Διευθυντής ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ Δημήτριος, ο προσωρινός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, Αστυνομικός Διευθυντής ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Αθανάσιος.
Επιπλέον, παρέστησαν οι βοηθοί του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας και του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι Διοικητές των αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, όλοι οι αστυνομικοί και το πολιτικό προσωπικό του Επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.
Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Αδαμάντιος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ανέλαβε, στο πλαίσιο μιας λιτής τελετής, τα καθήκοντα του από τον απερχόμενο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Αντιστράτηγό ε.α. Φώτιο ΤΣΟΛΚΑ.
Στην ομιλία του, ο απερχόμενος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, Αντιστράτηγος ε.α. Φώτιος ΤΣΟΛΚΑΣ, επεσήμανε:

 «…Ακολούθησα όλο αυτό το διάστημα, ένα μακρύ ταξίδι με ευχάριστες αλλά και δύσκολες στιγμές και φεύγω με τη συνείδηση μου ήσυχη αλλά και γεμάτος από πλούσιες αναμνήσεις και εμπειρίες… » ενώ απευθυνόμενος στους αστυνομικούς ανέφερε: «…..Θέλω να γνωρίζετε ότι θα παραμείνω ενεργός πολίτης και ταυτόχρονα αρωγός στο δύσκολο έργο που καθημερινά καλείστε να επιτελέσετε ως εγγυητές της ζωής, της περιουσίας και των ατομικών δικαιωμάτων του πολίτη σε μία κρίσιμη καμπή για τη Χώρα μας…».




Τέλος αναφερόμενος στο νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικός Διευθυντή, Υποστράτηγο Αδαμάντιο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ, πρόσθεσε τα εξής:            « Ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, ο Υποστράτηγος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Αδαμάντιος, είναι ιδιαίτερα έμπειρος, επιτυχημένος και καταξιωμένος Αξιωματικός. Εγώ προσωπικά έχω την καλύτερη άποψη για αυτόν και είμαι σίγουρος ότι και εσείς θα αποκτήσετε την ίδια κατά τη συνεργασία σας.
 Σας καλώ να στηρίξετε το νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, σε όλες του τις προσπάθειες με όλες σας δυνάμεις. Η αστυνομία έχει συνέχεια, η ζωή έχει συνέχεια και όλοι πρέπει πάντοτε να εργαζόμαστε με ανιδιοτέλεια, για το κοινό καλό της κοινωνίας μας».

Ακολούθως, ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Αδαμάντιος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, στην ομιλία του τόνισε:
«…Καταρχήν, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Αντιστράτηγο Φώτιο ΤΣΟΛΚΑ, τόσο για τα καλά του λόγια, όσο και για την θερμή υποδοχή του.
Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία με τίμησε προάγοντάς με στο βαθμό του Υποστρατήγου και μου εμπιστεύτηκε την σημαντική θέση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας…..
..… Φυσικά, το αίσθημα της ευθύνης, μεγαλώνει καθώς διαδέχομαι έναν καταξιωμένο και επιτυχημένο Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Αντιστράτηγο  Φώτιο ΤΣΟΛΚΑ, έναν άνθρωπο ο οποίος με ήθος εκπλήρωσε επιτυχημένα τα καθήκοντα του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή και διέγραψε μία σημαντική σταδιοδρομία στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
      Παράλληλα, η ευθύνη είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθότι προκάτοχος του Στρατηγού, ως Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, ήταν ο νυν Υπαρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Αριστείδης ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ».
Τέλος ολοκλήρωσε αναφέροντας : «…..Το έργο μας δεν είναι εύκολο. Αντιθέτως είναι και θα συνεχίσει να είναι επίπονο απαιτώντας τη συστράτευση και την προσπάθεια όλων μας………..
……Θα εξακολουθήσουμε, ενωμένοι, να ανταποκρινόμαστε δυναμικά στις καθημερινές απαιτήσεις, προσδοκίες και ανάγκες των πολιτών……..
Θέλω να τονίσω ότι η Αστυνομία είναι μια και ενιαία και οι επιτυχίες μας, ανταποκρίνονται στο σύνολο των Υπηρεσιών και όχι μόνο σε μερικές. Στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι εξίσου σημαντική η Ασφάλεια, η Τάξη και η Τροχαία. Δεν υπάρχουν αστυνομικές Υπηρεσίες δύο ταχυτήτων και ο στόχος μας είναι να λειτουργούμε με αίσθημα συλλογικότητας ως μια ενιαία ομάδα ».
Κατά την λήξη της τελετής το προσωπικό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, τίμησε τον Αντιστράτηγο (ε.α.) Φώτιο ΤΣΟΛΚΑ προσφέροντας του συμβολικά μια εικόνα που απεικονίζει την εορτή των Θεοφανείων.

***
Ευχαριστήριο μήνυμα του Αντιστράτηγου
 Φώτιου  ΤΣΟΛΚΑ
προς το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό, τους Φορείς, και τους πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας


Με αίσθημα ευθύνης, αλλά και γεμάτος με συναισθήματα συγκίνησης και χαράς, αποχωρώ σήμερα, ύστερα από τριάντα τρία συνεχή χρόνια, γεμάτος αναμνήσεις και εμπειρίες, από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου, στην πολιτική και φυσική Ηγεσία του Σώματος, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, όλα αυτά τα χρόνια, αναθέτοντάς μου σημαντικές θέσεις, σε διάφορες Αστυνομικές Υπηρεσίες, με αποκορύφωμα την προαγωγή μου σε Υποστράτηγο και την τοποθέτησή μου ως Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας.

Ειλικρινά, νιώθω την ανάγκη, να ευχαριστήσω τις Αρχές, τους Φορείς και τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, αλλά κυρίως το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό, όλων των Υπηρεσιών της Περιφέρειας μας, για την αμέριστη στήριξη του, όλο αυτό το διάστημα.

Νιώθω ιδιαίτερη ανάγκη να ευχαριστήσω τους πολίτες της Πάτρας, για την άριστη σχέση που είχαμε, την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, τη φιλία και την αγάπη, που με περιέβαλαν τα τελευταία τρία χρόνια, τους οποίους δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ.

Το έργο που επιτελέσαμε είναι αποτέλεσμα εποικοδομητικής και συλλογικής δουλειάς και δεν απορρέει μόνο από τις προσπάθειες του Προϊσταμένου, αλλά οφείλεται κυρίως στις συνεχείς και άοκνες προσπάθειες τόσο των Αξιωματικών, όσο και των υπολοίπων στελεχών μας.

Παράλληλα, σημαντικότατη συμβολή στο έργο μας, προσέφεραν οι δημοσιογράφοι και τα Μ.Μ.Ε., τους οποίους ιδιαίτερα ευχαριστώ για την άριστη επικοινωνία, που είχαμε στον τομέα της ενημέρωσης των πολιτών σε αστυνομικά θέματα.

Παραμένω ενεργός πολίτης και ταυτόχρονα αρωγός στο δύσκολο έργο που καθημερινά καλείται να επιτελέσει ο Έλληνας αστυνομικός ως εγγυητής της ζωής, της περιουσίας και των ατομικών δικαιωμάτων του πολίτη σε μία κρίσιμη καμπή για τη Χώρα μας, όπου τα πάντα μέσα σε ένα περιβάλλον ρευστότητας, αλλάζουν με πρωτόγνωρη ταχύτητα.

Τέλος, θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, την σύζυγο μου Σπυριδούλα και τα δύο παιδιά μου, Ειρήνη και Αναστάσιο, για την κατανόηση που επέδειξαν και την αμέριστη συμπαράσταση που μου παρείχαν, σε όλη μου την σταδιοδρομία.

Εύχομαι σε όλους υγεία και κάθε καλό σε προσωπικό, οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο. 

Σας ευχαριστώ!

***
Ευχαριστήριο μήνυμα του Υποστράτηγου Ιωάννη ΣΕΙΝΤΗ

Με αισθήματα βαθιάς συγκίνησης και πάνω απ’όλα με ήρεμη την συνείδησή μου, απέρχομαι του Σώματος Ελληνικής Αστυνομίας, ύστερα από απόφαση υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Αποχωρώντας από το Σώμα, μετά από 35 χρόνια αισθάνομαι επιτακτική την ανάγκη να επικοινωνήσω με τους Αστυνομικούς, τους Ειδικούς Φρουρούς και το Πολιτικό Προσωπικό, ώστε να τους εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την καλή συνεργασία και επικοινωνία που είχαμε τα τρία χρόνια παραμονής μου στην θέση του  Δ/ντού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.

Την προσωπική μου Υπηρεσιακή διαδρομή, επέλεξα να την διανύσω εβρισκόμενος πάντοτε στην πρώτη γραμμή σαν απλός στρατιώτης, εκτελώντας το καθήκον μου στο ακέραιο, δίπλα στον πολίτη, αποσκοπώντας πάντοτε στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και στην διασφάλιση της έννομης τάξης επ’ ωφελεία της κοινωνίας, μέχρι και την  τελευταία ημέρα της Υπηρεσιακής μου ζωής.

Θέλω να ευχαριστήσω επίσης, της Αρχές, τους Φορείς, τους συλλόγους και τους επώνυμους και ανώνυμους πολίτες του Νομού Αχαΐας και εύχομαι ο προστάτης μας Άγιος Ανδρέας, να χαρίσει υγεία ατομική και οικογενειακή, δύναμη και προκοπή.
Με εκτίμηση.      

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τεσσάρων  αγνώστων δραστών για ληστεία κατά συναυτουργία
    
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία σε βάρος τεσσάρων αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το απόγευμα στην Πάτρα,  ενεργώντας από κοινού, αφού αρχικά  επιβιβάστηκαν σε ταξί 55χρονου ημεδαπού, στη συνέχεια  κατευθύνθηκαν στην περιοχή Παγώνα Πατρών, όπου ένας από αυτούς με την απειλή μαχαιριού του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ και  κατόπιν τράπηκαν σε φυγή. Οι δράστες αναζητούνται.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για ληστεία
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία σε βάρος 21χρονου ημεδαπού, ο οποίος χθες το απόγευμα στην Πάτρα αφού μετέβη στην οικία του παππού του, ηλικίας  83 ετών του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ. Κατά την διαφυγή του  προκειμένου να διατηρήσει το χρηματικό ποσό χτύπησε τον 83χρονο που τον ακολουθούσε και τον τραυμάτισε ελαφρά στο κεφάλι. Ο δράστης αναζητείται.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη αλλοδαπού  για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Ζαχάρω Ηλείας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, 54χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικό πρόστιμο 200 ευρώ για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.


Σύλληψη  αλλοδαπού για καταδικαστική απόφαση
   

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Ζαχάρω Ηλείας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του   Μονομελούς Πλημμελειοδικείου  Πύργου, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριάντα ημερών και χρηματικό πρόστιμο 150 ευρώ για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
   
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 28 και 35 ετών, διότι λίγη ώρα νωρίτερα στη Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας,  ενεργώντας από κοινού, με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν 230 ευρώ από περίπτερο 67χρονου ημεδαπού και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με αυτοκίνητο.