«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός στο Αγρίνιο για διαρρήξεις καταστημάτων

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά τέσσερις περιπτώσεις

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ενός ακόμη συνεργού του

Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 21χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν, ένα ημεδαπό συνεργό του 21χρονου, ηλικίας 17 ετών, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και ένα ακόμη άγνωστο άτομο.

Ειδικότερα...
ο 21χρονος, προχθές (25-1-2017), τα ξημερώματα, στο Αγρίνιο, ενεργώντας από κοινού με τους συνεργούς του, παραβίασαν πόρτα καφετέριας και αφού εισήλθαν στο εσωτερικό της, αφαίρεσαν δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δύο εξωτερικούς σκληρούς δίσκους μια φωτογραφική μηχανή, δεκαοκτώ φιάλες ποτών καθώς και το χρηματικό ποσό των (830) ευρώ.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, εντόπισαν και συνέλαβαν, χθες στο Αγρίνιο, τον 21χρονο ενώ ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία του 17χρονου συνεργού του.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι οι δράστες, τις τελευταίες δέκα ημέρες, είχαν διαπράξει ακόμη τρεις διαρρήξεις σε καταστήματα, στο Αγρίνιο, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των (230) ευρώ, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και προϊόντα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στα Σαγαίικα Δυτικής Αχαΐας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους (15,7) γραμμαρίων.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας 43χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή και κατασχέθηκαν επτά ναρκωτικά δισκία, ενώ δεν κατείχε την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Σελινούντα Αιγίου, από αστυνομικούς μικτής περιπολίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, που περιπολούσαν στην περιοχή, ένας 24χρονος ημεδαπός, διότι είχε αφαιρέσει από  οικόπεδο ημεδαπού, τριάντα  μεταλλικά τμήματα ραφιών, συνολικής αξίας (4000) ευρώ.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών απάτη
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι παρουσιαζόμενοι μέσω του διαδικτύου ως εταιρεία πώλησης οινοπνευματωδών ποτών, έπεισαν μια 31χρονη ημεδαπή να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των (29.421) ευρώ για την αγορά εμπορεύματος. Η παθούσα κατέβαλε τα χρήματα σε λογαριασμό Γερμανικής Τράπεζας στις (10-1-2017) και μέχρι χθες δεν είχε καμμία ενημέρωση για την παραγγελία της. Δράστες αναζητούνται.


Σύλληψη δύο αλλοδαπών, για κλοπή, πλαστογραφία μετά χρήσης, ψευδής ανωμοτί κατάθεση, σε συνδυασμό με παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών
   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από άνδρες του Λιμεναρχείου Πατρών και από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο 29χρονοι, αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ, οι οποίοι την ίδια ημέρα το πρωί αφαίρεσαν επαγγελματικό αυτοκίνητο εταιρείας και τράπηκαν σε φυγή.
Οι δράστες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο στον Λιμένα Πατρών, ενώ εντοπίστηκαν από λιμενικούς στον ίδιο χώρο και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.
Σημειώνεται ότι ο 29χρονος Βούλγαρος,  για να παραπλανήσει τους αστυνομικούς επέδειξε πλαστό δελτίο ταυτότητας και δήλωσε ψευδή στοιχεία, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση απαγόρευσης εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας 28χρονος ημεδαπός,  διότι σε αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δεκαέξι μηνών για κλοπή.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σύλληψη  ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ένας 33χρονος ημεδαπός διότι σε αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τέσσερα φυτά κάνναβης και μικροποσότητα της ίδιας ουσίας.


Σύλληψη ημεδαπού για κλοπές  
        
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 23χρονος ημεδαπός, διότι χθες αργά το βράδυ στο Αγρίνιο, χρησιμοποιώντας αντικλείδι, ξεκλείδωσε πόρτα αυτοκινήτου και αφαίρεσε ένα ράδιο cd player, καθώς και άλλα αντικείμενα, ενώ στη συνέχεια εισήλθε σε ιδιωτικής χρήσης φορτηγό και αφαίρεσε από το εσωτερικό του ένα κινητό τηλέφωνο και μικρό χρηματικό ποσό.


***
Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός για κλοπές σε καταστήματα στην Πάτρα

Εξιχνιάστηκαν εννέα συνολικά περιπτώσεις

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 40χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Για την ίδια υπόθεση, αναζητείται ένας συνεργός του δράστη, ο οποίος συμμετείχε σε μια περίπτωση και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, ο 40χρονος, χθες (26-1-2017), τα ξημερώματα, ενεργώντας από κοινού με τον συνεργό του,  παραβίασαν γυάλινη πόρτα αρτοποιείου και αφού εισήλθαν στο εσωτερικό του, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ από την ταμειακή μηχανή.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού πραγματοποιήθηκαν άμεσα συντονισμένες αναζητήσεις, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του 40χρονου, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα και τη σύλληψή του.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, ταυτοποιήθηκε ότι ο δράστης, τους τελευταίους τρείς μήνες, είχε διαπράξει ακόμη οκτώ διαρρήξεις σε καταστήματα, στην Πάτρα, κατά τις οποίες  είχε αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των (295) ευρώ.

Σημειώνεται ότι, ο 40χρονος είχε αναπτύξει συγκεκριμένη μεθοδολογία,  δρώντας νυχτερινές ώρες και επιλέγοντας καταστήματα που διέθεταν γυάλινες πόρτες, τις οποίες παραβίαζε με αιχμηρό αντικείμενο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

***
Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός στην Αμαλιάδα για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ο δράστης πυροβόλησε με κλεμμένο κυνηγετικό όπλο προς την οικία 42χρονου ημεδαπού

Τα σκάγια διαπέρασαν την ξύλινη πόρτα της οικίας και τραυμάτισαν τον παθόντα σε διάφορα μέρη του σώματός του

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στα Σαβάλια Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοχρησία και κλοπή.

Ειδικότερα, ο δράστης χθες, αργά το βράδυ, φέροντας κυνηγετικό όπλο, μετέβη έξω από οικία 42χρονου ημεδαπού, στα Σαβάλια, όπου πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές στον αέρα και στη συνέχεια δύο φορές προς την οικία, με αποτέλεσμα τα σκάγια να διαπεράσουν την ξύλινη πόρτα της και να πλήξουν τον παθόντα σε διάφορα μέρη του σώματός του.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, ενώ ο 42χρονος μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών εντοπίστηκε το κυνηγετικό όπλο κρυμμένο σε βάτα, στα Σαβάλια και οπλισμένο με δύο φυσίγγια, ενώ όπως προέκυψε είχε αφαιρεθεί πριν από ένα μήνα περίπου, από οικία ημεδαπού στην Ηλεία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (30-1-2017 έως 05-2-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 30-1-2017 και κατά τις ώρες 16:00 έως 23:00 στην   περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ακολουθώντας το   δρομολόγιο, Παναγούλα - Βάρνακας - Κανδήλας – Μύτικας -  Πάλαιρος - Παλιάμπελα – Δρυμός.
•    Την Τρίτη 31-1-2017 και κατά τις ώρες 08.00-15.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αρχοντοχώρι – Αετός - Κομποτή – Τρύφος – Κονοπίνα – Παπαδάτες – Φυτείες.
•    Την Τετάρτη 01-2-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 23:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καλλιθέα - Ταξιάρχης – Λευκό -  Κάτω Χρυσοβίτσα – Μαραθιάς - Παμφίο –  Σιταραλώνες - Κάτω Μυρτιά.
•    Την Πέμπτη 02-2-2017 και κατά τις ώρες 15:00 έως 21:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ποταμούλα - Αμπέλια -  Άγιος Βλάσιος - Χούνη.
•    Την Παρασκευή 03-2-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ανοιξιάτικο – Πτελιά – Λουτρό – Αμπελάκι – Αριάδα – Βαρετάδα – Κεχρινιάς. 
•    Το Σάββατο 04-2-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ακολουθώντας δρομολόγιο, Αυλάκι - Βρουβιανά – Περδικάκι – Μαλεσιάδα - Χαλκιόπουλο. 

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (30-1-2017 έως 05-2-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 30-1-2017  και κατά τις ώρες 16:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ακολουθώντας δρομολόγιο, Ματαράγκα  –  Άγιος Κωνσταντίνος – Σπάτα – Μιχόι – Κάνδαλος – Άνω Βελιτσές – Κάτω Βελιτσές. 
•    Την Τρίτη 31-1-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γουμένισσα – Δροσάτο – Κορφές – Πετσάκοι – Βάλτα - Πλατανιώτισσα.     
•    Την Τετάρτη 01-2-2017 και κατά τις ώρες 16:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Μοίραλι – Θωμαιικα – Βετέικα – Ρακίτα – Λεόντιο – Δεμέστιχα – Αγρίδι – Ροδιά.  
•    Την Πέμπτη 02-2-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 17:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καστέλι – Κάτω Δρυμός – Κλείτορας – Αροανία – Αγρίδι – Λεχούρι – Λιβάρτζι – Ψωφίδα.    
•    Την Παρασκευή 03-2-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 15:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμπελόκηποι – Βελλά – Όαση – Εξοχή – Περιθώρι  – Σελιάνα – Μοναστήρι – Αιγές.   
•    Το Σάββατο 04-2-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Τράπεζα – Άνω Διακοπτό – Κερνίτσα – Μαμουσιά.
•    Την Κυριακή 05-2-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άλσος – Μάγειρας – Αράχωβα – Αρραβωνίτσα – Μυρόβρυση – Βερίνο – Γρηγόρη – Λάκκα – Μερτίδι – Άγιος Κωνσταντίνος.