«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 21χρονος στο Αγρίνιο για εκβίαση

Συνελήφθη, χθες (25-01-2017) το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση.

Ειδικότερα...
ο δράστης κάνοντας χρήση μέσου κοινωνικής δικτύωσης απαίτησε από 27χρονο ημεδαπό, να του καταβάλλει το χρηματικό ποσό των εκατό ευρώ, προκειμένου να μην δημοσιεύσει προσωπικές του φωτογραφίες και βίντεο, τα οποία του είχε αποστείλει.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου, ταυτοποιήθηκαν άμεσα τα στοιχεία του 21χρονου και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν, ενώ κατέσχεσαν και το κινητό τηλέφωνο, που χρησιμοποίησε για την εκβίαση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του Νόμου περί όπλων   
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, 53χρονος ημεδαπός, διότι χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, προκάλεσε με την χρήση μαχαιριού επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε 50χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Κίνας, η οποία μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου. Κατά τη σύλληψη του δράστη οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και σε σωματική έρευνα που του ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή του το μαχαίρι, που  χρησιμοποίησε κατά την τέλεση της πράξης, το οποίο και κατέσχεσαν.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, 42χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε,  διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, για κλοπή κατά συναυτουργία.


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, 37χρονος ημεδαπός, διότι σε  αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης επτά μηνών.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Λευκοχώρι Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης  και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, 53χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της  εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με την οποία της είχε επιβληθεί  ποινή φυλάκισης τριών μηνών για κλοπή.

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην διασταύρωση Αρετής, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας,    54χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε,  διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δυο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κομοτηνής, σύμφωνα με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης εννιά μηνών και χρηματική ποινή 1.600 ευρώ για παράβαση του Νόμου περί επιταγών και εργατικών εισφορών.

***
Πατέρας και δυο γιοί κατηγορούνται για ληστεία και κλοπές στο Τραγανό Ηλείας

Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί, ενώ αναζητείται ένα ακόμα άτομο

Οι δράστες είχαν διαπράξει τον τελευταίο μήνα μια ληστεία και τρεις κλοπές σε οικίες

Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί στο Τραγανό Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας, δυο ημεδαποί άνδρες, (πατέρας και γιός), ηλικίας 45 και 22 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη ληστείας και διακεκριμένων κλοπών.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και τον 21χρονο γιό του 45χρονου, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Ειδικότερα, οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, διέπραξαν τον τελευταίο μήνα στο Τραγανό Ηλείας, μια ληστεία και τρεις κλοπές σε οικίες, αφαιρώντας κοσμήματα, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα και χρήματα. Πιο συγκεκριμένα :

•    Πριν ένα μήνα περίπου, ο 21χρονος εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο σε οικία 63χρονης ημεδαπής και με την άσκηση σωματικής βίας, της αφαίρεσε δυο χρυσές αλυσίδες από το λαιμό της.
•    Την 14/01/2017 παραβίασαν πόρτα οικίας 52χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 45 ευρώ και δυο κινητά τηλέφωνα.
•    Την 25/01/2017 διέρρηξαν το ίδιο σπίτι και αφαίρεσαν κοσμήματα, αξίας 1500 ευρώ.
•    Την 15/01/2017 ο 21χρονος εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο σε οικία 37χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε κοσμήματα και τιμαλφή, αξίας 500 ευρώ.

Για τη διάπραξη των κλοπών οι δράστες είχαν αναπτύξει συγκεκριμένο τρόπο δράσης ενεργώντας με διακριτούς ρόλους. Ο 21χρονος παραβίαζε τις οικίες και πραγματοποιούσε τις κλοπές, ενώ την ίδια στιγμή ο 45χρονος πατέρας του και ο 22χρονος αδελφός του, επιτηρούσαν τις οικίες εξωτερικά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού τους, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ανδραβίδας.

***
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών

Οι ρυθμίσεις αποσκοπούν στην διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων
 

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι, στο πλαίσιο εκτέλεσης εργασιών, κατά την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης κατολίσθησης, στη χιλιομετρική θέση (190,200) της  Νέας Εθνικής Οδούς Αθηνών – Πατρών, θα συνεχιστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με σκοπό την διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι και τις 2-2-2017 εκτρέπεται η κυκλοφορία και των δύο κατευθύνσεων κυκλοφορίας της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών – Αθηνών, μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Σελιανιτίκων, στη χιλιομετρική θέση (183) και του ανισόπεδου κόμβου Ρίου, στη χιλιομετρική θέση (206), στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών.

Από 2-2-2017 μέχρι και 15-2-2017 θα ισχύσουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, στον ανισόπεδο κόμβο Σελιανιτίκων, στη χιλιομετρική θέση (183), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα, θα εκτρέπεται η κυκλοφορία στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών, μέχρι και τη χιλιομετρική θέση (196), με προσωρινή πρόσβαση από Παλαιά στη Νέα Εθνική Οδό, στο ύψος της Ροδινής.

Συνιστούμε στους οδηγούς να τηρούν τις ρυθμιστικές πινακίδες κυκλοφορίας, τους φωτεινούς σηματοδότες και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.