«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, στον Πλάτανο Καλυβίων, με εξοπλισμό για λαθρανασκαφή

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο Πλάτανο Καλυβίων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 40, 59 και 61 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και της παράνομης οπλοκατοχής.

Ειδικότερα...
 οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πάταξη της εγκληματικότητας,   εντόπισαν τους τρεις δράστες να κινούνται με αυτοκίνητο  στον Πλάτανο Καλυβίων και σε έρευνα που τους πραγματοποίησαν βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν τα εξής:

•    Ένα χάλκινο μετάλλιο άγνωστης προέλευσης και χρονολογίας,
•    Ένα μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων (δίσκος),
•    Έναν ανιχνευτή μετάλλων χειρός,
•    Δυο μηχανήματα με ενισχυτή για ανίχνευση λιρών
•    Δυο ζεύγη κυάλια,
•    Μια πυξίδα,
•    Δυο χάρτες χειροποίητοι κωδικοποιημένοι,
•    Είκοσι πέντε έγχρωμες φωτογραφίες, ορεινών περιοχών και σπηλαίων,
•    Διάφορα σκαπτικά εργαλεία και μηχανήματα και
•    Έναν κάλυκα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 61χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα επιπλέον μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

***
Εξιχνιάστηκε απάτη στην Παραβόλα Αγρινίου

Δράστης είναι ένας 35χρονος ημεδαπός τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί


Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, απάτη, σε βάρος 86χρονης ημεδαπής, που είχε συμβεί πριν δέκα μέρες περίπου, στην Παραβόλα Αγρινίου.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος ενός 35χρονου ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, την 08-01-2017 το μεσημέρι, ο δράστης προσέγγισε την 86χρονη  και με το πρόσχημα ότι χρειαζόταν να ανταλλάξει δυο χαρτονομίσματα των εκατό ευρώ, σε τέσσερα χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ, της απέσπασε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, χωρίς να παραδώσει το συμφωνηθέν αντίτιμο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 35χρονου θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπής για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, 48χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσαν δυο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με τις οποίες της είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης δέκα μηνών για κλοπή. 

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή  ναρκωτικών
   
Συνελήφθησαν,  χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, δυο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 21 και 17 ετών αντίστοιχα, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε να κατέχουν από κοινού μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία και κατασχέθηκε.


Σύλληψη ενός ημεδαπού και σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο  αγνώστων ημεδαπών για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία

Συνελήφθη, επ΄αυτοφώρω χθες το απόγευμα, στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, στο Αίγιο,  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας  Αιγίου, 21χρονος ημεδαπός, διότι ενεργώντας από κοινού μαζί με ακόμα δυο συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται, εισήλθαν σε υπό κατασκευή σήραγγα και   αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν κατασκευαστικά υλικά.

Σύλληψη ημεδαπού, για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, 21χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.

Σύλληψη δυο   ημεδαπών για κλοπή κατά συναυτουργία και ενός ημεδαπού για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου

   
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο Ρίο Πατρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δυο 14χρονοι ημεδαποί, οι οποίοι αφαίρεσαν πενήντα μέτρα καλωδίου ηλεκτροδότησης από χώρο Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Πάτρας. Το καλώδιο ανευρέθηκε και παραδόθηκε στον εκπρόσωπο του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, ενώ λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη και ο 45χρονος πατέρας του ενός δράστη για παραμέληση της εποπτείας του.