«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 16 Γενάρη 2017

Στο Φόρουμ Αυτοδιοίκησης και Επιχειρηματικότητας η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τον βραβείο της «Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Περιφέρειας για το 2017»


Στο 3ο Φόρουμ Αυτοδιοίκησης και Επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία προσκλήθηκε για να παρουσιάσει το βραβείο που έλαβε ως «Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια για το έτος 2017».
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ο κ. Καρπέτας παρουσίασε αναλυτικά την πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την οποία...
και τιμήθηκε από την Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης το περασμένο καλοκαίρι, και τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και ιδιαίτερα το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας με τίτλο «Συμμαχία για την επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα».
Τόνισε ότι η βράβευση της Περιφέρειας, ήταν η ανταμοιβή μιας συλλογικής και μεγάλης προσπάθειας, δικαίωσης των πρακτικών της και της στρατηγικής της, ενώ συνάμα δίνει νέα ώθηση στο Δίκτυο, ώστε να το καταστήσει κινητήριο δύναμη για την εκ βάθρων αλλαγή του επιχειρηματικού και παραγωγικού μοντέλου της περιοχή μας.
Περιέγραψε το Δίκτυο, το οποίο λειτουργεί στηριζόμενο στις αρχές της κοινής βούλησης και συνεργασίας με όλους τους παραγωγικούς φορείς σε όλα τα επίπεδα της περιοχής και έχει στόχο στην υλοποίηση σημαντικών και στοχευμένων δράσεων, όπως η δημιουργία ενός μητρώου προμηθευτών που θα αποβλέπει στην ενίσχυση των τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η ενημέρωση για συγκεκριμένα προγράμματα, η ευαισθητοποίηση για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, η  ενθάρρυνση του επιχειρηματικού διαλόγου, η πρόσκληση για ερευνητικές μελέτες, η δημιουργία προγραμμάτων υποστήριξης επιχειρηματικών μεταφορών και γυναικείας επιχειρηματικότητας, καθώς και η ίδρυση γραφείου στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Κλείνοντας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Καρπέτας κατέληξε ότι η συμμετοχή στο εγχείρημα ένωσης δυνάμεων του επιχειρείν και η συνέπεια απέναντι σε κοινές δεσμεύσεις μπορούν να σφυρηλατήσουν μια νέα πορεία. 

***

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Ορθοπεδικά είδη σε πρόσφυγα με παραπληγία

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων διέθεσαν σε πρόσφυγα με παραπληγία, αμαξίδιο και ποδήλατο παθητικής γυμναστικής.
Ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη αποκατάστασης και βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης Σύρων προσφύγων με παραπληγία, που διαμένουν σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Ρίου, η Περιφέρεια βρίσκεται στο πλευρό τους, στις δύσκολες στιγμές που διαβιούν τα τελευταία χρόνια.
Τα ορθοπεδικά είδη είχαν ζητηθεί μετά από επίσκεψη στο χώρο του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα με τον βοηθό Περιφερειάρχη και Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αντώνη Χαροκόπο, στο τέλος Δεκεμβρίου 2016.
Χθες, Κυριακή 15 Ιανουαρίου, ο κ. Χαροκόπος, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια και την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, συναντήθηκε με τον Σύρο πρόσφυγα και διέθεσε τα ορθοπεδικά είδη με την πεποίθηση ότι με αυτό τον τρόπο θα βελτιωθεί αισθητά η αυτονομία τους.