«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 12 Γενάρη 2017



Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του ΣΚΕΑΝΑ για τη διοργάνωση της Westia για το 2017

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει συνδέσει την παραγωγική ανασυγκρότησή της με την στήριξη της επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων με αναδιάρθρωση, εκσυγχρονισμό και οικονομική διαφοροποίηση, προσανατολισμένη στους τομείς προτεραιότητας.
Για το σκοπό αυτό στηρίζει ανάλογες δράσεις που γίνονται από φορείς που έχουν ως στόχο να....
δώσουν ώθηση στην τοπική και περιφερειακή επιχειρηματικότητα και να προβάλλουν νέες ιδέες, ευκαιρίες και δυνατότητες.
Σε συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρουσιάστηκε στον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα από τον πρόεδρο του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) Γιώργο Κοτοπούλη και τη διοίκηση του, ο αναλυτικός απολογισμός για την περσινή διοργάνωση της κλαδικής έκθεσης Westia 2016.
Στο επίκεντρο της συνάντησης στην οποία συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας, τέθηκε η μεγάλη επιτυχία που είχε, φιλοξενώντας δεκάδες εκθέτες και χιλιάδες επαγγελματίες και επισκέπτες σε έναν ιδιαίτερα φιλόξενο χώρο, ενώ συζητήθηκαν και οι επιπλέον δράσεις που έγιναν καθ’ όλη τη χρονιά στο πλαίσιο της Westia.
Παράλληλα, συζητήθηκε και ο σχεδιασμός για την φετινή διοργάνωση και η στενότερη συνεργασία που θα υπάρχει με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
«Η Περιφέρειά μας θα είναι και φέτος αρωγός στη διοργάνωση της κλαδικής έκθεσης Westia, η οποία έχει θεσμοθετηθεί ως το ετήσιο ραντεβού των επαγγελματιών του συγκεκριμένου κλάδου με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή μας. Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας έχει τεθεί ως επίκεντρο των στρατηγικών μας ως Περιφερειακή Αρχή και για εμάς είναι αυτονόητη η στήριξη τέτοιων διοργανώσεων» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας πως θα υπάρξει στενότερη συνεργασία του Κ. Καρπέτα με τη διοίκηση του ΣΚΕΑΝΑ.

***


Συνάντηση του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα με τους εξωτερικούς φρουρούς των φυλακών Αγίου Στεφάνου Πατρών

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με το προεδρείο της Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών.
Ζήτησαν τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ιδίως του ίδιου του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, ο οποίος λόγω της θητείας του στη θέση του Υφυπουργού Δικαιοσύνης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε αυτά τα θέματα, για τα ζητήματα που παρουσιάζονται στην εκτέλεση της υπηρεσίας τους σε καθημερινή βάση.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εξωτερική ασφάλεια του σωφρονιστικού καταστήματος που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας, καθώς τα προβλήματα στις κτιριακές υποδομές είναι αρκετά, με αποτέλεσμα να μην παρέχεται η πλήρης προστασία των ίδιων των υπαλλήλων, αλλά και η σωστή φύλαξη του χώρου κράτησης. Μάλιστα έθεσαν προς συζήτηση την εκπόνηση μελέτης για την εξωτερική ασφάλεια του καταστήματος.
Παράλληλα, τέθηκε το θέμα της μη ύπαρξης λεωφορείου για την μεταφορά των εξωτερικών φρουρών από και προς το σωφρονιστικό κατάστημα, κάτι που θεωρείται, όπως τόνισαν επιτακτική ανάγκη, πλέον, λόγω της οικονομικής κρίσης, αφού οι περικοπές στους μισθούς τους είναι συνεχείς τα τελευταία χρόνια.
Να σημειωθεί πως το μοναδικό λεωφορείο που διαθέτουν οι φυλακές είναι αυτό που είχε διατεθεί, κατά την περίοδο που ήταν Υφυπουργός ο κ. Κατσιφάρας και μεταφέρει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, όμως το ωράριο είναι διαφορετικό από αυτό των εξωτερικών φρουρών και έτσι δεν μπορούν να εξυπηρετούνται όλοι.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, όσον αφορά την εκπόνηση της μελέτης, τόνισε πως παρά το γεγονός πως δεν πρόκειται για αρμοδιότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς δεν μπορεί για λόγους ασφαλείας να δοθεί το σχέδιο των φυλακών ώστε να γίνει η μελέτη, και έτσι θα παρέμβει στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., ώστε να πιέσει για προς την υλοποίηση αυτής.
Αναφορικά με την προμήθεια λεωφορείου που ζητήθηκε, τόνισε ο κ. Κατσιφάρας πως θα μεσολαβήσει, μήπως βρεθεί κάποιο όχημα μέσω Τελωνείου ή ΟΔΔΥ.
«Συνεργαστήκαμε μαζί μόλις για 11 μήνες όταν βρισκόμουν στη θέση του Υφυπουργού. Κάθε φορά που συναντιέμαι με τους εργαζόμενους των σωφρονιστικών καταστημάτων, είναι σαν να μην έχει περάσει ούτε μέρα…. Αυτό το χρονικό διάστηκα στις φυλακές της Πάτρας λειτούργησε το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας για τους ενήλικους κρατουμένους, διαθέσαμε το λεωφορείο. Και από αυτή τη θέση όμως, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε για τα δικαιώματα υπαλλήλων και κρατουμένων, για τα αυτονόητα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.