«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 18 Γενάρη 2017

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης με στελέχη του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις της παραγωγής


Την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς που έχει πληγεί η φυτική και ζωική παραγωγή τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν προσφάτως την περιοχή μας, ζήτησε από τον ΕΛΓΑ ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος.
Ο κ. Μητρόπουλος μαζί με τον Γενικό Διευθυντή Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σταύρο Βέρρα, επισκέφθηκαν τα Γραφεία  του ΕΛ.Γ.Α. Πάτρας, όπου και συναντήθηκε με...
τον Διευθυντή  της Υπηρεσίας Γεώργιο Κεχαγιά, παρουσία της Επόπτριας τη Π.Ε. Ηλείας, γεωπόνου Αγγελικής Πανταζοπούλου και της Υπεύθυνης των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, γεωπόνου Αγγελικής Θανοπούλου.
Στη συνάντηση έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις καταστροφές που προξένησε η πρόσφατη κακοκαιρία στον πρωτογενή τομέα στην Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα στα εσπεριδοειδή.
Επίσης, συζητήθηκε η πορεία των εκτιμήσεων των ζημιών αυτών, αλλά και προηγούμενων καταστροφών τόσο στη φυτική παραγωγή, όσο και στο πάγιο κεφάλαιο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Μητρόπουλος τόνισε στα στελέχη του ΕΛ.Γ.Α. ότι πρέπει άμεσα  να αρχίσουν οι εξατομικεύσεις στις πληγείσες περιοχές, έτσι ώστε να καταβληθούν έγκαιρα  οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς που χάνουν ένα σημαντικό μέρος του εισοδήματός τους.