«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών για τις εκλογές του Συλλόγου της 21ης Δεκεμβρίου 2016


ΣΥΛΛΟΓΟΥ Π.Ε. ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΘΕΡΜΟΥ
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση και στις εκλογές του Συλλόγου της 21ης Δεκεμβρίου 2016 για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

        Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που με την ψήφο τους έδωσαν δύναμη στη φωνή του ΠΑΜΕ και όσους μας εμπιστεύτηκαν και μας ψήφισαν για πρώτη φορά.
Το αποτέλεσμα των εκλογών για την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών κρίνεται θετικό, καθώς...
καταφέραμε να αυξήσουμε τις δυνάμεις μας και να καταλάβουμε 1 μια έδρα στο ΔΣ.
          Παρόλα αυτά, θεωρούμε πως ο συσχετισμός δυνάμεων στο Σύλλογό μας παραμένει ισχυρά αρνητικός για την πορεία ανασύνταξης του κινήματος, για τη διεκδίκηση των απωλειών μας, για να μπει φραγμός στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η νέα συγκυβέρνηση.
 Αυτό εκδηλώνεται από τη μικρή συμμετοχή των συναδέλφων τόσο στις Γενικές Συνελεύσεις όσο και  στη συμμετοχή στις απεργίες. Ο συσχετισμός αυτός για να ανατραπεί απαιτείται η συστηματική συμμετοχή όλων μας στο σωματείο και στο ανώτατο όργανο του, στις Γενικές Συνελεύσεις, όπου με συλλογικές αποφάσεις μπορούμε να ανατρέψουμε το συμβιβασμό που καλλιεργεί ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός και οι συνιστώσες του.
Συνάδελφοι, στον κλάδο μας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ανοίγει διαρκώς νέα μέτωπα, με την αξιολόγηση προ των πυλών προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η κατηγοριοποίηση των σχολείων,  με νέα φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, με αλλαγές στο ασφαλιστικό, αυτοαξιολόγηση,  περιγραφική-αξιολόγηση με «κόφτη» στα κρατικά κονδύλια για την Ειδική Αγωγή και τις θεραπείες των ΑμΕΑ , την απόφαση της ΚΕΔΕ  για μεταφορά συγκροτημένων δομών στην τοπική αυτοδιοίκηση, τις δηλώσεις της κας Φωτίου για σχολεία που θα λειτουργούν μέχρι στις  οκτώ 8 το απόγευμα…….   κτλ.
Οργή και αγανάκτηση μας προκαλεί η σικέ αντιπαράθεση που στήνεται τις τελευταίες ημέρες, από τη μια για τους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, από την άλλη για τους εκπαιδευτικούς «φαντάσματα» που ανακάλυψε η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, κ. Κεραμέως
 Άλλωστε και οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλη ότι «τα προηγούμενα χρόνια γινόταν πάρτι με τις προσλήψεις αναπληρωτών καθώς και ότι…οι παθογένειες στη λειτουργία των σχολείων, που αφορούν όχι τα πραγματικά κενά αλλά τα τεχνητά κενά» δεν απέχουν και πολύ από την τοποθέτηση της Ν.Δ.
       Δική τους ευθύνη είναι, οι μηδενικοί διορισμοί εδώ και 7 χρόνια, η σημαντική μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών λόγω των χιλιάδων, κοντά 30.000, αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης, η γενίκευση των συμβασιούχων και ελαστικά εργαζόμενων στην εκπαίδευση.
Την ίδια πολιτική, της μείωσης των εργαζομένων συνολικά στη κρατική διοίκηση και πιο συγκριμένα στη Εκπαίδευση, υπηρέτησαν από κοινού όλα τα κόμματα της αστικής διαχείρισης και όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.
 Αυτή την στρατηγική υπηρέτησαν οι 2000 συγχωνεύσεις σχολείων επί ΠΑΣΟΚ, η απόφαση για να τεθούν σε διαθεσιμότητα περίπου 2000 εκπαιδευτικοί επί ΝΔ, οι σχεδόν 5000 αναπληρωτές που απέλυσε στην ουσία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τη φετινή χρονιά μέσα από τις γνώστες Υπουργικές αποφάσεις για το Ολοήμερα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία τις περικοπές στη Β΄ θμια κ.τ.λ.
Κυβέρνηση και ΝΔ επιχειρούν να παγιδεύσουν και να εξαπατήσουν όχι μόνο τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς αλλά συνολικά τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό που βλέπει να τσακίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών του από τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά στα σχολεία.
 - Να σταματήσει η κυβερνητική κοροϊδία και να γίνουν, επιτέλους, μαζικοί διορισμοί μόνιμου προσωπικού στα σχολεία που να καλύψουν όλες τις πραγματικές ανάγκες.
-Όλες οι προσλήψεις αναπληρωτών να είναι πλήρους ωραρίου.
-- Όχι στο καθεστώς της ωρομισθίας και της απλήρωτης εργασίας.
-Να παρθούν μέτρα στήριξης των αναπληρωτών (δωρεάν σίτιση, μετακίνηση, επίδομα στέγασης, πληρωμή χωρίς καθυστέρηση). -Δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας ανεξαρτήτως ημερών εργασίας
 -Να παρθεί πίσω κάθε εισήγηση του υπουργείου Εργασίας και κάθε νομοθετική ρύθμιση  της μετατροπής του ΟΑΕΔ σε δουλεμπορικό γραφείο.
Κανένα παιδί με ειδικές ανάγκες έξω από τη δημόσια εκπαίδευση.
ΟΧΙ κόφτης  στις θεραπείες των αναπήρων !  
 Γενναία χρηματοδότηση των δημόσιων σταθερών δομών της ειδικής εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Μόνιμος διορισμός εκπαιδευτικών και όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων στις δομές της ειδικής εκπαίδευσης.
Καμία σκέψη για μεταφορά των Νηπιαγωγείων στην ευθύνη της Τοπικής Διοίκησης !!
-Αναγνώριση όλων των μισθολογικών κλιμακίων (προϋπηρεσία, μεταπτυχιακά, διδακτορικό κλπ).
-Είναι επιτακτική ανάγκη η αύξηση της χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών και η αποκατάσταση μιας σειράς σημαντικών προβλημάτων στις σχολικές υποδομές.
Οι δυνάμεις που συσπειρώνοντας στο ΠΑΜΕ προτείναμε όλα τα παραπάνω στο διοικητικό συμβούλιο και υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με συνέπεια τα ταξικά συμφέροντα όλων των εργαζομένων χωρίς να γινόμαστε ουρά καμιάς κυβέρνησης.
Δίνουμε λοιπόν Αγωνιστικό ραντεβού στο δρόμο του Αγώνα για να ανατρέψουμε κάθε πολιτική που καταστρέφει τις ζωές και την μόρφωση των παιδιών μας, για την ανάκτηση όλων των απωλειών.
Συνεχίζουμε να παλεύουμε για τη ΖΩΗ που μας ΑΞΙΖΕΙ
                                                  
                                                                                                                                         ΓΕΝΑΡΗΣ 2017