«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ενημέρωση από το Ε. Κ. Αγρινίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ε.Κ.Α.

Προς όλα τα σωματεία μέλη του Ε.Κ.Α.

Συνάδελφοι , σας κάνουμε γνωστό ότι οι αρχαιρεσίες  για την ανάδειξη  της νέας Διοίκησης  και των άλλων οργάνων του Ε.ΚΑ.  θα γίνουν την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου  2017  και από ώρες 11:30 έως 18:30  στην αίθουσα του Ε.ΚΑ. , Ελ. Βενιζέλου 13 Αγρίνιο.
Όσοι θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα για τη Διοίκηση  και τα λοιπά όργανα , να υποβάλλουν στην Εφορευτική Επιτροπή  αίτηση υποψηφιότητας στις παρακάτω ημερομηνίες  και ώρες :

Τρίτη      1 /2/2017   από 19:30 – 20:30
Τετάρτη  2/2/2017    από 19:30 – 20:30


Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

ΝΤΑΛΑΜΑΓΚΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΒΑΡΑ


*** 
Το 32ο Συνέδριο του Ε. Κ. Αγρινίου 


 Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017  στο Ε.Κ.Α. το 32ο Συνέδριό του .
Συζητήθηκε  ο απολογισμός δράσης  του απερχόμενου Δ.Σ. , η Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής  για τα οικονομικά του Ε.ΚΑ.  και το πλαίσιο διεκδίκησης.
Μετά από γόνιμη συζήτηση που έγινε  , μεταφέροντας την πείρα τους οι αντιπρόσωποι  από τη δράση των σωματείων,  ψηφίστηκε ομόφωνα  το πλαίσιο διεκδίκησης- δράσης  για το επόμενο διάστημα.
Στο 32ο Συνέδριο  του Ε.Κ.Α. παρευρέθηκε και έκανε παρέμβαση ο συνάδελφος  Πέρρος Γιώργος, μέλος της  Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ .
Επίσης παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Αιτωλ/νίας  κ. Καραμητσόπουλος Γιώργος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου  κ. Μπεσίνης Παναγιώτης  και ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ Αιτωλ/νίας  κ. Τσούνης Φίλιππος .
Τέλος  εκλέχτηκε  τριμελής Εφορευτική Επιτροπή  για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών του Ε.Κ.Α.

Ε.Κ.Α.
***

Συνάντηση Συνταξιούχων με τον Πρωθυπουργό

Στις 20/1/2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων με τον κ. Πρωθυπουργό μετά από αίτημα των συνταξιούχων, που εκκρεμούσε από την μεγάλη Πανελλαδική Συγκέντρωση μας 15/12/2016

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, έβαλαν προς συζήτηση με τον προκαθήμενο της κυβέρνησης τα προβλήματα των πολύπαθων συνταξιούχων και απαίτησαν λύσεις σ’ αυτά όπως π.χ. αποκατάσταση των συντάξεων, 13η – 14η σύνταξη, ΕΚΑΣ, ανακεφαλαιοποιήση των ταμείων, τα προβλήματα υγείας, περίθαλψης και άλλα εκφράζοντας παράλληλα και την ανησυχία τους για το μέλλον των συντάξεων.

Σχετικά με αυτό και παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού «ότι δεν πρόκειται να γίνουν άλλες μειώσεις» οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων του δήλωσαν ότι δεν πείθονται περί τούτου αφού το νομικό πλαίσιο που υπάρχει και ψηφίστηκε από όλες και από αυτή την κυβέρνηση  είναι αρνητικό για κάτι τέτοιο περιλαμβάνοντας πέραν των άλλων την «προσωπική διαφορά» τον «δημοσιονομικό κόφτη» βασικά εργαλεία για νέες περικοπές συντάξεων…

Επίσης έκαναν καθαρό ότι οι εισφορές μιας ζωής δεν μπορούν να ανταποδίδονται με ευκαιριακά επιδόματα – ψίχουλα όπως αυτό των Χριστουγέννων αλλά με σταθερές και για όλους παροχές δώρα – επίδομα αδείας κτλ.

Στη συζήτηση με τον Πρωθυπουργό αναφέρθηκε αναλυτικά και το θέμα των πάνω από 2.000 συνταξιούχων του ΟΑΕΕ στους οποίους ενώ τους έχει εγκριθεί η σύνταξη δεν τους αποδίδεται λόγω οφειλών στο ταμείο τους πάνω από 20.000 ευρώ. Η κατάσταση αυτή πρέπει να εξαλειφτεί να αποδοθεί η σύνταξη και να υπάρξει ένας συμψηφισμός για την είσπραξη οφειλών τους. Δηλώθηκε ότι το ζήτημα θα εξεταστεί προς λύση.

Όσο αφορά την παρακράτηση για κοινωνικό τουρισμό από τον ΟΑΕΕ που σήμερα έχουν συσσωρευτεί γύρω στα 21.000.000 ευρώ δεν έχει εφαρμοσθεί κανένα τέτοιο πρόγραμμα, πράγμα που θεωρείται απαράδεκτο και οπωσδήποτε πρέπει να εφαρμοστεί το πρόγραμμα για το οποίο έχουν εισπραχθεί τα χρήματα.

Σημειώθηκε ιδιαίτερα η καθυστέρηση στην έκδοση πάνω από 100.000 συντάξεων που δημιουργεί δυσβάστακτο πρόβλημα στις οικογένειες των δικαιούχων και η απάντηση ήταν ότι οι συντάξεις και το εφάπαξ θα αποδοθούν μέχρι τον Ιούνη.    

Καθ’ όλη τη συζήτηση ο Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τη πολιτική της κυβέρνησης που η διάθεση της δεν δείχνει να λύνει τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων παίρνοντας υπ’ όψιν της όλα τα παραπάνω αλλά έχοντας και την πείρα από τους αγώνες που έχουν αναπτυχθεί καλεί τους συνταξιούχους και τα Σωματεία σε αποφασιστικότερους αγώνες ενάντια σε όλες τις πολιτικές Ε.Ε. – κεφαλαίου που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Νέοι αγώνες θα ξετυλιχθούν σύντομα και όλοι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε μαζικά και αποφασιστικά. Μπορούμε να τους σταματήσουμε.         



Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις