«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές στο Μεσολόγγι και στη Γαβαλού

Σχηματίστηκαν τρεις ξεχωριστές δικογραφίες σε βάρος τεσσάρων δραστών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου και του Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς, σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, τρεις κλοπές που έλαβαν χώρα από τον Αύγουστο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2016.

Πιο συγκεκριμένα...
από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου εξιχνιάστηκαν δυο κλοπές και σχηματίστηκαν ισάριθμες ποινικές δικογραφίες ως εξής:

•    Σε βάρος δυο 18χρονων ημεδαπών, για κλοπή που έλαβε χώρα πριν έξι μήνες, στο Μεσολόγγι, κατά την οποία οι δράστες ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν από οικία, ιδιοκτησίας 73χρονου ημεδαπού, δυο κινητά τηλέφωνα και μια τραπεζική κάρτα ανάληψης χρημάτων, συνολικής αξίας 100 ευρώ. 

•    Σε βάρος ενός 38χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή που έλαβε χώρα πριν από ενάμιση μήνα περίπου, στο Μεσολόγγι, κατά την οποία ο δράστης αφαίρεσε από οικία και αποθήκη, ιδιοκτησίας 68χρονου ημεδαπού, μια οικιακή συσκευή, είδη ρουχισμού, γεωργικά εργαλεία και 600 κιλά ελαιόλαδο, συνολικής αξίας 4.000 ευρώ.

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού εξιχνιάστηκε κλοπή, που έλαβε χώρα πριν τρία χρόνια στην Γαβαλού και σχηματίστηκε  δικογραφία σε βάρος ενός 20χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε αφαιρέσει από οικία 68χρονης ημεδαπής, δυο χρυσά δαχτυλίδια.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των δραστών θα υποβληθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.   

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Ανεύρεση πυροβόλου όπλου τύπου περιστρόφου
Χθες το μεσημέρι προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα Ναυπάκτου 36χρονος ημεδαπός και παρέδωσε  ένα περίστροφο σε δερμάτινη θήκη και ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, τα οποία είχε βει πριν λίγη ώρα σε οικία συγγενικού του προσώπου, του οποίου αποτελεί κληρονόμος. Ενεργείται προανάκριση.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπές
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, 34χρονος ημεδαπός, διότι από 22-01-2017 έως 23-01-2017 αφαίρεσε από δυο οχήματα ημεδαπών, δύο μπαταρίες εκκίνησης κινητήρα, είδη ρουχισμού και διάφορα εξαρτήματα από το εσωτερικό των οχημάτων, συνολικής αξίας (2000) Ευρώ.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στη Πάτρα, από αστυνομικούς του Α΄ και του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, 35χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στα Σαγαιικα Αχαΐας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαίας, 22χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε,   βρέθηκε στην  κατοχή του και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε κάνναβη συνολικού βάρους  (6,8) γραμμαρίων.

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, 37χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δυο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, σύμφωνα με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης έξι μηνών, για απόπειρα κλοπής.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το βράδυ στα Ζαχλωρίτικα Αιγίου, έκοψαν και αφαίρεσαν εκατόν είκοσι μέτρα καλώδιο χαλκού, εξακοσίων  ζευγών που εξυπηρετούσε τις τηλεπικοινωνίες του Δημοτικού Διαμερίσματος Ελαιώνα του Δήμου Αιγιαλείας, με αποτέλεσμα να διακοπούν όλες οι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στην περιοχή.  Από έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου εντόπισαν στην περιοχή Σελινούντα το καλώδιο που οι δράστες είχαν αφαιρέσει, το οποίο κατέσχεσαν, προκειμένου να αποδοθεί στον εκπρόσωπο της εταιρείας. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λεχαινών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι την 18/01/2017 το πρωί στα Λεχαινά, αφού παραβίασαν συρτάρι γραφείου Δημοτικού Σχολείου, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων (500) ευρώ.  

***
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην Πάτρα για κλοπές

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας 37χρονος ημεδαπός, ενώ έχουν εξιχνιασθεί τρείς συνολικά περιπτώσεις


Συνελήφθησαν, στις (22-1-2017), το βράδυ στην Πάτρα, από αστυνομικούς, του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 54 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Για την ίδια υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 37χρονος ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, ο 54χρονος και ο 30χρονος, στις 22-1-2017 το βράδυ, στην Πάτρα μετέβησαν με αυτοκίνητο σε συνεργείο οχημάτων και αφαίρεσαν δύο μπαταρίες αυτοκινήτου, τις οποίες φόρτωσαν στο αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Πατρών, οι οποίοι εντόπισαν τους δύο δράστες, να κινούνται με το προαναφερόμενο αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα τους, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δεκαοκτώ  μεταχειρισμένες μπαταρίες αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων και αυτές που είχαν αφαιρέσει καθώς και δύο μαύρα γάντια.

Επιπλεόν, από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι:

•    ο 30χρονος στις 12-1-2017, στην περιοχή Ταμπακαριά Μεσολογγίου, είχε αφαιρέσει το κινητό τηλέφωνο ενός ημεδαπού, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του, κατασχέθηκε και θα αποδοθεί στον παθόντα.

•    Ο 54χρονος με τον 37χρονο στις 8-12-2016, στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, είχαν αφαιρέσει από κατάστημα επεξεργασίας και εμπορίας καφέ, επτά ξύλινες παλέτες, τις οποίες φόρτωσαν σε αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν αύριο (26-1-2017) στον Ανακριτή Πατρών.   

***
Συνελήφθη 36χρονος στην Πάτρα που αναζητούνταν με έντεκα καταδικαστικές αποφάσεις

Είχε καταδικαστεί σε έντεκα σχεδόν χρόνια φυλάκισης και χρηματική ποινή (30.500) ευρώ

Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 36χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις δικαστηρίων.

Ειδικότερα, σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσαν έντεκα καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης δέκα ετών και δέκα μηνών, καθώς και χρηματική ποινή (30.500) ευρώ για παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορά τις επιταγές.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.