«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

"ΨΙΘΥΡΟΙ ΤΟΥ ΒΑΡΔΑΡΗ" - Βιβλιοπαρουσίαση στη "Διέξοδο"

Ο Κοινωφελής Πολιτιστικός  μας  Οργανισμός  έχοντας στραμμένο το ενδιαφέρον του πρωτίστως στην Ιστορία και τα Γράμματα και πιστεύοντας ότι οι μαθητές της Ιεράς Πόλεως είναι η αυριανή "Διέξοδος"  της πατρίδας,  με εξαιρετική χαρά αγκάλιασε  την καινοτόμο ιδέα  των μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Μεσολογγίου να δημιουργήσουν ομάδα φιλαναγνωσίας.

Έτσι το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 στις 7.30 το βράδυ  η "Διέξοδος" θα υποδεχθεί στο Ιστορικό της   Μουσείο  την  συγγραφέα και προσκεκλημένη των μαθητών Σοφία Βόικου η οποία  θα παρουσιάσει  το μυθιστόρημά της "Ψίθυροι του Βαρδάρη" που κυκλοφορεί...
από τις εκδόσεις "Ψυχογιός" ενώ  στη συνέχεια θα συνομιλήσει  τόσο με τους φιλαναγνώστες μαθητές όσο  και με το κοινό που θα παρακολουθήσει,  με ελεύθερη είσοδο, την εκδήλωση.

Οι "Ψίθυροι του Βαρδάρη" είναι ένα ιστορικό  μυθιστόρημα που εξελίσσεται στη Σαλονίκη το 1917, την εποχή δηλαδή που η πόλη των τριών θεών, των χριστιανών, των μουσουλμάνων και των εβραίων προσπαθούσε  να βρεί την δική της ταυτότητα.