«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη δύο ημεδαπών για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 23 και 18 ετών, διότι ενεργώντας από κοινού με ακόμη έναν άγνωστο συνεργό τους, ο οποίος αναζητείται, αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε οικία ημεδαπού στην Πάτρα, χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για...
απόπειρα ληστείας και παράβαση του νόμου περί όπλων
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος στις (29-1-2017) αργά το βράδυ, στο Διακοπτό Αιγιαλείας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, με κουκούλα τύπου full face, διέρρηξε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής και εισήλθε στο εσωτερικό της όπου ακινητοποίησε την παθούσα απειλώντας την με όπλο.  
Κατά την πράξη του έγινε αντιληπτός από περιοίκους και τράπηκε σε φυγή χωρίς να αφαιρέσει κάποιο αντικείμενο.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 53χρονος ημεδαπός, διότι είχε αφαιρέσει λίγη ώρα νωρίτερα, από σουπερμάρκετ μια φιάλη οινοπνευματώδους ποτού.
Η κλοπή είχε γίνει αντιληπτή από υπάλληλο του καταστήματος, ο οποίος ακινητοποίησε τον δράστη κι ενημέρωσε τους αστυνομικούς.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας, για παράβαση της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Δυτική Αχαΐα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25 και 22 ετών,  διότι σε αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι  είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη Χώρα.

Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση μέθης
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Πούντας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ένας 41χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε φορτηγό ιδιωτικής χρήσης, υπό την επίδραση αλκοόλ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Ζαχάρω Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας 52χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Σύλληψη ενός αλλοδαπού παράνομη είσοδο και παραμονή στη Χώρα
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Ανδραβίδα Ηλείας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη Χώρα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για ζωοκλοπή
Από τους αστυνομικούς, του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών για ζωοκλοπή, οι οποίοι από τις 27-1-2016 μέχρι και 28-1-2016 το πρωί, στο Λεσίνι Αιτωλοακαρνανίας, αφαίρεσαν από αγρόκτημα ημεδαπής δύο σκυλιά και ένα χοίρο, ενώ πριν ένα μήνα περίπου είχαν αφαιρέσει ακόμη δύο χοίρους.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή
Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ στο Παναιτώλιο Αγρινίου, από αστυνομικούς της ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια σιδερογροθιά.

***
  Εθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση


Ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχος ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος, με αφορμή τη πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του, επισκέφθηκε σήμερα (31-1-2017) το πρωί, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, Υποστράτηγο Αδαμάντιο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας και εξήρε τον σπουδαίο ρόλο και την σημαντική προσφορά του Πυροσβεστικού Σώματος στο κοινωνικό σύνολο, ενώ διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία των δυο Υπηρεσιών θα συνεχίσει να είναι άψογη και δεδομένη.

Τον Αρχιπύραρχο ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο, συνόδευαν ο Διοικητής της 6ης  ΕΜΑΚ, Αντιπύραρχος ΚΑΡΑΜΑΛΙΚΗΣ Ιωάννης και ο Πυραγός ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ Θεόδωρος, ενώ στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Δυτικής Ελλάδας, Αστυνομικός Διευθυντής ΤΣΟΥΡΑΣ Βασίλειος.

Στη συνέχεια ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας επισκέφτηκε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή της, Ταξίαρχο Νικόλαο ΚΟΤΡΩΝΙΑ.

***
 Ήχηση σειρήνων συναγερμού στην Πάτρα

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, μεθαύριο Πέμπτη (2-02-2017) και από ώρα 08:30 μέχρι 13:00, θα ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού στην Πάτρα, στα πλαίσια τακτικού ελέγχου και συντήρησης των κυκλωμάτων τους.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση των πολιτών προς αποφυγή πανικού.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Κάτω Αχαία, από  Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαίας, 35χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε τέσσερα γραμμάρια κάνναβης. 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Εξιχνίαση κλοπής
- σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού
   
Εξιχνιάστηκε έπειτα από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, κλοπή που έλαβε χώρα πριν τέσσερις ημέρες, στην Αμαλιάδα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 36χρονου ημεδαπού. Ειδικότερα ο δράστης είχε αφαιρέσει ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, από 48χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Ρωσίας.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σύλληψη δυο ημεδαπών για κλοπή 
   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στην Κατούνα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, δυο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 18 και 34 ετών, οι οποίοι την 29/01/2017 αφαίρεσαν στην περιοχή Νήσσα Κατούνας, ένα χαλύβδινο σωλήνα μήκους έξι μέτρων, ο οποίος προορίζονταν για την κατασκευή αρδευτικού δικτύου, συνολικής αξίας πεντακοσίων ευρώ.


***
Τρεις ακόμα  έμποροι ναρκωτικών συνελήφθησαν στην Αχαΐα

Εντοπίστηκε η καβάντζα, στην οποία έκρυβαν τα ναρκωτικά

Κατασχέθηκαν περισσότερα από οκτώ κιλά κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (29-01-2017) το μεσημέρι, στις Καμάρες Αιγίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, τρεις αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33, 27 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση, κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που οργάνωσε και υλοποίησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, οι τρεις αλλοδαποί εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι, να εισέρχονται  σε αποθήκη, στην οποία είχαν κρύψει ποσότητα κάνναβης 7.995 γραμμαρίων, καθώς και μια ηλεκτρονική ζυγαριά.

Επισημαίνεται, ότι οι τρεις διακινητές ναρκωτικών, κατά τις μετακινήσεις τους, χρησιμοποιούσαν δυο οχήματα εναλλάξ, (ένα Ι.Χ. Φορτηγό και ένα Ι.Χ. Επιβατηγό), λαμβάνοντας ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης όταν προσέγγιζαν την αποθήκη, η οποία βρισκόταν σε αγροτική τοποθεσία και την χρησιμοποιούσαν ως καβάντζα αποθήκευσης των ναρκωτικών.

Σε έρευνες που ενεργήθηκαν στις οικίες και στα οχήματα των δραστών, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν άλλα 21 γραμμάρια κάνναβης, ενώ η συνολική αξία των ναρκωτικών που κατασχέθηκε, ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν ως μέσα επικοινωνίας δυο κινητά τηλέφωνα, καθώς και τα δυο οχήματα που οι δράστες χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά των ναρκωτικών. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.