«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Εργατική πάλη οικοδόμων - Ανακοίνωση για το 32ο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου

Διανύουμε μια δύσκολη εποχή για τα λαϊκά και εργατικά συμφέροντα. Η περίοδος της οικονομικής κρίσης, επτά και πλέον χρόνων που χτυπά τη χώρα μας και τον ανεπτυγμένο κόσμο, δεν δείχνει σημεία ανάκαμψης και επανεκκίνησης της καπιταλιστικής οικονομικής ανάπτυξης. Οι διαβεβαιώσεις των κυβερνώντων για ανάκαμψη σε σύντομο χρονικό διάστημα αποτελούν ψέματα και σχέδιο εξαπάτησης του λαού, ώστε να αποδεχτεί την κατάσταση που αυτοί δημιούργησαν μαζί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις των μνημονίων.
Τα μέτρα που ψηφίζουν  μας λένε πως είναι τα τελευταία, αλλά αυτά τα έχουμε ξανακούσει και από τους προηγούμενους. Τα δύσκολα για τους εργαζόμενους...
και το λαό, η εξαθλίωση, η ανέχεια, η ανεργία, η φτώχεια, οι απολύσεις, η άγρια φορολογία, η διάλυση της κοινωνικής ασφάλειας, το κόψιμο των συντάξεων και η αύξηση του ορίου ηλικίας, η ελαστική και μερική απασχόληση, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας(ΔΕΗ, νερό ,τρένα κ.α.) η κατάργηση εργατικών κατακτήσεων, θα συνεχίσουν μέχρι να μην μείνει τίποτα όρθιο.
Για να περάσουν όλα τα παραπάνω  αντιλαϊκά μέτρα των τριών μνημονίων, αλλά και αυτά της αξιολόγησης που έρχονται, έχουν επιστρατευτεί όλοι οι μηχανισμοί του αστικού κράτους (κεφάλαιο, ΜΜΕ, δικαιοσύνη, μηχανισμούς καταστολής) και με τη βοήθεια των ξένων συνεργατών τους Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., Ε.Κ.Τ., θεσμούς(τρόικα) δέχτηκαν οι ξένοι  με το αζημίωτο ,δάνεια με όρους τοκογλυφίας και μαζί με τους έλληνες κεφαλαιοκράτες θέλουν να φορτώσουν την κρίση που αυτοί δημιούργησαν στους εργαζόμενους και στο λαό.
Στο ίδιο κόλπο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, μετατρέποντας το όχι του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα το 2015 σε ναι με πραξικοπηματικό τρόπο, ψήφισαν όλοι μαζί στη βουλή με την αντιπολίτευση το τρίτο μνημόνιο και τώρα το εφαρμόζουν. Έχουν φέρει μεγάλη απογοήτευση στο λαό, με την εμμονή τους ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και βαρύ πλήγμα στις αριστερές ιδέες .
Ο λαός πρέπει να καταλάβει ότι οι κυβερνητικές λύσεις και οι αλλαγές κυβερνήσεων δεν πρόκειται να φέρουν κανένα αποτέλεσμα αν δεν στηρίζονται από ένα ισχυρό λαϊκό εργατικό κίνημα. Με τον λαό οργανωμένο στο δρόμο δεν θα τολμήσουν να περάσουν τέτοια μέτρα .Η συσπείρωση στα εργατικά σωματεία αποτελεί την αρχή για μια τέτοια προσπάθεια. Η ανασυγκρότηση του ταξικού εργατικού κινήματος πρέπει να είναι υπόθεση των εργαζομένων ξεπερνώντας τις λογικές ανάθεσης στους ειδικούς περιμένοντας κάποιος άλλος να τους λύσει το πρόβλημα. Να μην σκύψουμε άλλο, μπορούμε με ψηλά το κεφάλι.
Το πρόβλημα του υποταγμένου συνδικαλισμού στα αστικά συμφέροντα, οι λογικές εξυπηρέτησης κομματικών και παραταξιακών συμφερόντων, είναι διασπαστικές και τις ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα με τις ξεχωριστές απεργιακές συγκεντρώσεις και στην πόλη του Αγρινίου, δεν οδηγούν τους αγώνες σε νίκες. Η ανατροπή της επίθεσης που δεχόμαστε απαιτεί ενότητα με όλους όσους πιστεύουν σε αυτή, κοινό μέτωπο αγώνα παρατάξεων, εργατικών σωματείων, σωματείων για κοινωνικά ζητήματα, επιτροπές αγώνα γειτονιάς, εργατικές λέσχες και κοινό συντονισμό με επαγγελματοβιοτέχνες, αγρότες κτλ. Σε αυτή την κατεύθυνση στο 32ο συνέδριο του εργατικού κέντρου Αγρινίου, καλούμε τους εργαζόμενους σε συσπείρωση, χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η κομματική, θρησκευτική, εθνική ταυτότητα του κάθε εργαζόμενου, αλλά αυτά που μας ενώνουν  τα κοινά μας συμφέροντα.
Το Αγωνιστικό Μέτωπο Ενέργειας  (σωματείο ΕΤΕ ΔΕΗ σε συνεργασία με την Εργατική Πάλη Οικοδόμων ) συγκροτεί ψηφοδέλτιο για την νέα διοίκηση του Ε.Κ.Α. και καλούμε αντιπροσώπους  και άλλων σωματείων που συμφωνούν μαζί μας να συμπαραταχθούν. Θέλουμε η φωνής μας να βγει πιο δυνατή σε αυτό το συνέδριο. Η συνεργασία μας και με άλλες παρατάξεις θα εξαρτάται πάντοτε από το πρόγραμμα πάλης και αν η τακτική του ενώνει και όχι με μοίρασμα εδρών και αξιωμάτων.

Αγωνιστικό Μέτωπο Ενέργειας
Εργατική πάλη οικοδόμων