«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 26 Γενάρη 2017

Αύριο η 1η Ολομέλεια του Δικτύου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα»

 Η 1η Ολομέλεια του Δικτύου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» πραγματοποιείται αύριο Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 11 το πρωί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών 32 και Αμερικής, ισόγειο).
Στη συνάντηση εργασίας που γίνεται, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ως Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια 2017, έχουν προσκληθεί και θα παραστούν τα ιδρυτικά μέλη του «Δικτύου».
Στην Ολομέλεια θα παρουσιαστούν:

- Το καταστατικό/κανονισμός λειτουργίας και θα συζητηθούν τα  επόμενα οργανωτικά βήματα,
- Ο προγραμματισμός των δράσεων για το τρέχον έτος από τον συντονιστή του Δικτύου (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας),
- Θα συζητηθούν οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν με  τη συνεργασία όλων των μελών  του  Δικτύου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα
10.45 π.μ. Προσέλευση συμμετεχόντων,
11 π.μ. Χαιρετισμοί από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και τον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας Ευστράτιο Ζαφείρη,
11.15 π.μ. Παρουσίαση καταστατικού/κανονισμού λειτουργίας και προγραμματισμός δράσεων από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνο Καρπέτα,
11.30 π.μ. Συζήτηση – παρουσιάσεις, μέλη Δικτύου,
12.45 μ. Σύνοψη συζήτησης, επόμενα βήματα.

Τα ιδρυτικά μέλη του «Δικτύου»
Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού - Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, Επιμελητήριο Αχαΐας, Επιμελητήριο Ηλείας, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στην Βιομηχανική Περιοχή Πατρών (ΣΕΒΙΠΑ), Σύνδεσμος Τεχνολογικών Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας  (ΣΤΕΔΕ), Πανεπιστήμιο Πατρών, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας/ Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής - ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, Οργανισμός Enterprise Greece, Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ομοσπονδία Επαγγελματικών – Βιοτεχνικών - Εμπορικών Σωματείων Ν. Αχαΐας (Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α.), Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & ΝΔ Ελλάδας, Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Ελλάδας, Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

***

Παράταση ισχύος δελτίων εμβολιασμού για τον μελιταίο πυρετό

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σας ενημερώνει πως εκδόθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εγκύκλιος, με βάση την οποία τα δελτία εμβολιασμού και δελτία ορολογικού ελέγχου για τον μελιταίο πυρετό των αιγοπροβάτων που έληξαν το 2016 παρατείνουν την ισχύ τους μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2017, προς διευκόλυνση της παράδοσης γάλακτος από τους αιγοπροβατοτρόφους.
«Οι δυσκολίες εφαρμογής του προγράμματος του μελιταίου πυρετού, λόγω αντικειμενικών συνθηκών, όπως η καθυστέρηση στην έκδοση της ΚΥΑ για τις οικονομικές αποζημιώσεις και ενισχύσεις, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό πρόβλημα στον κτηνοτροφικό κόσμο της Περιφέρειας, ο οποίος δεν μπορεί να παραδώσει το γάλα στις γαλακτοβιομηχανίες», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος.
Και συνεχίζει ο κ. Μητρόπουλος: «Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας κατάφερε με συντονισμένες ενέργειες να αναδείξει το πρόβλημα στο Υπουργείο και τελικά να δοθεί μια προσωρινή λύση προς όφελος των κτηνοτρόφων, οι οποίοι, όμως, δεν πρέπει να εφησυχάσουν. Αντίθετα θα πρέπει να προχωρήσουν στον εμβολιασμό των ζώων τους το πρώτο εξάμηνο του 2017, ώστε να μην αντιμετωπίσουν ανάλογες δυσκολίες παράδοσης του γάλακτος κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτος».
Για τα ανωτέρω έχουν ενημερωθεί οι γαλακτοβιομηχανίες, τα τυροκομεία που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και θα πράξουν αναλόγως.