«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξιχνιάσθηκε κλοπή σε οικία στο Θέρμο

Δράστης είναι ένας 35χρονος αλλοδαπός τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, κλοπή σε οικία στο Θέρμο.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 35χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα...
το Μάιο τους έτους 2015, ο δράστης εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο σε οικίας ημεδαπής και αφαίρεσε το πορτοφόλι της που περιείχε το χρηματικό ποσό των εκατό ευρώ, καθώς και δύο χρυσά κοσμήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 35χρονου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

***
Εξιχνιάστηκαν έξι κλοπές σε καταστήματα στην Πάτρα

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία του 34χρονου δράστη

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, έξι κλοπές σε καταστήματα, στην Πάτρα.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε βάρος ενός 34χρονου ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, ο δράστης τον Σεπτέμβριο του έτους 2015 και από τον Μάρτιο μέχρι και τον Δεκέμβριο του έτους 2016, διέπραξε έξι κλοπές σε καταστήματα, στην Πάτρα, από τα οποία αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ, τέσσερις ηλεκτρονικούς υπολογιστές και προϊόντα συνολικής αξίας 2500 ευρώ.

Ο 34χρονος είχε αναπτύξει συγκεκριμένη μεθοδολογία,  δρώντας νυχτερινές ώρες και επιλέγοντας καταστήματα που διέθεταν γυάλινες πόρτες, τις οποίες παραβίαζε με αιχμηρό αντικείμενο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
   
Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 43χρονος ημεδαπός, ο οποίος αφού διέρρηξε μίνι μάρκετ, αφαίρεσε από το εσωτερικό του δώδεκα φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, συνολικής αξίας 250 ευρώ.


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, με τις οποίες είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης εννέα μηνών για παράβαση υγειονομικών διατάξεων.


 Συλλήψεις τριών αλλοδαπών για παράνομη διαμονή στη Χώρα
   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα και στο Αίγιο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας και του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, δύο υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ στην Πάτρα, από  αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 22χρονος ημεδαπός διότι σε αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε να κατέχει μικροποσότητα κάνναβης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη διωκόμενου με ένταλμα σύλληψης
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στη Βαρβάσαινα, Ηλείας από αστυνομικούς της  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου,  ένας 47χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε  Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Ηλείας, για φορολογικές παραβάσεις.


Σύλληψη αλλοδαπής για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Ηλεία, από αστυνομικούς του  Tμήματος Ασφαλείας Aμαλιάδας  μια 41χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, διότι σε  έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών και κροτίδων
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Βαρθολομιό Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας 39χρονος ημεδαπός διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πενήντα κροτίδες και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου του μια συσκευασία με τέσσερα γραμμάρια κάνναβης.


Σύλληψη  ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Αρετής από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας 26χρονος ημεδαπός διότι σε αστυνομικό έλεγχο  διαπιστώθηκε ότι κατείχε ένα τσιγάρο με μίγμα καπνού και κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ένας 38χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του πραγματοποιήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, ένα τσιγάρο με μίγμα καπνού και κάνναβης. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε μια συσκευασία που περιείχε κάνναβη συνολικού βάρους (15) γραμμαρίων.


Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη διαμονή στη Χώρα
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη Χώρα.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (16-1-2017 έως 22-1-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 16-1-2017 και κατά τις ώρες 16:00 έως 23:00 στην   περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ακολουθώντας το   δρομολόγιο, Παναγούλα - Βάρνακας - Κανδήλας – Μύτικας -  Πάλαιρος - Παλιάμπελα – Δρυμός.
•    Την Τρίτη 17-1-2017 και κατά τις ώρες 08.00-15.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αρχοντοχώρι – Αετός - Κομποτή – Τρύφος – Κονοπίνα – Παπαδάτες – Φυτείες.
•    Την Τετάρτη 18-1-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 23:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καλλιθέα - Ταξιάρχης – Λευκό -  Κάτω Χρυσοβίτσα – Μαραθιάς - Παμφίο –  Σιταραλώνες - Κάτω Μυρτιά.
•    Την Πέμπτη 19-1-2017 και κατά τις ώρες 15:00 έως 21:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ποταμούλα - Αμπέλια -  Άγιος Βλάσιος - Χούνη.
•    Την Παρασκευή 20-1-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ανοιξιάτικο – Πτελιά – Λουτρό – Αμπελάκι – Αριάδα – Βαρετάδα – Κεχρινιάς. 
•    Το Σάββατο 21-1-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ακολουθώντας δρομολόγιο, Αυλάκι - Βρουβιανά – Περδικάκι – Μαλεσιάδα - Χαλκιόπουλο. 

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (16-1-2017 έως 22-1-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 16-1-2017  και κατά τις ώρες 16:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ακολουθώντας δρομολόγιο, Ματαράγκα – Άγιος Κωνσταντίνος – Σπάτα – Μιχόι – Κάνδαλος  - Άνω Βελιτσές – Κάτω Βελιτσές. 
•    Την Τρίτη 17-1-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κούτελη – Κέρτεζι – Καλλιφώνιο – Λαγοβούνι – Κάνδαλος – Πριόλιθος.     
•    Την Τετάρτη 18-1-2017 και κατά τις ώρες 16:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Βαλμαντούρα – Ελληνικό – Λακκώματα - Καλούσι.  
•    Την Πέμπτη 19-1-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Τριπόταμα – Άγιος Βασίλειος  - Πάος – Βεσίνι – Χόβολη – Πεύκο – Αμυγδαλιά – Σκοτάνι – Φίλια – Λευκάσιο.    
•    Την Παρασκευή 20-1-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 15:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Πλάτανος – Καλαμιά – Πύργος  - Βαλίμη – Αγία Βαρβάρα -Ζαρούχλα – Περιστέρα – Μεσορρούγι.    
•    Το Σάββατο 21-1-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άλσος – Μάγειρας – Αράχωβα – Αρραβωνίτσα – Μυρόβρυση – Βερίνο – Γρηγόρη – Λάκκα – Μερτίδι – Άγιος Κωνσταντίνος.
•    Την Κυριακή 22-1-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καστέλι – Κάτω Δρυμός – Κλείτορας – Αροανία – Αγρίδι – Λεχούρι – Λιβάρτζι – Ψωφίδα.