«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Μαζική και μαχητική η αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στη Βάση του Ακτίου

Με τη συμμετοχή δεκάδων μαζικών φορέων από την ευρύτερη περιοχή της βορειοδυτικής Ελλάδας και της Αιτωλοακαρνανίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η κινητοποίηση ενάντια στην βάση του Ακτίου και ακολούθησε στη συνέχεια πορεία στους δρόμους της Λευκάδας.
Στην κινητοποίηση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Μέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΕΕΔΥΕ πήραν μέρος, μεταξύ άλλων...
οι Επιτροπές Ειρήνης Αγρινίου, Άρτας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, Πρέβεζας, τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, τα Σωματεία ΟΤΑ Πρέβεζας, ΟΤΑ Λευκάδας, Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας, Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Άρτας, φοιτητικοί σύλλογοι από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και άλλοι μαζικοί φορείς της Βορειοδυτικής Ελλάδας.
Το αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο ήταν το μαζικότερο των τελευταίων χρόνων ενώ πρωτοφανής ήταν η παρουσία των κατασταλτικών δυνάμεων που είχαν αποκλείσει με τρεις διμοιρίες ΜΑΤ τη βάση του Ακτίου.
Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής η Ειρήνη Παπαδημητρίου ενώ χαιρέτησαν ακόμη ο Βασίλης Γκέκας εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Πρέβεζας και ο Δημήτρης Ντούσης εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Άρτας. Μετά την επίδοση του ψηφίσματος στον διοικητή της βάσης οι διαδηλωτές, που σε όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης απαιτούσαν την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή και το κλείσιμο της βάσης, έγραψαν με κόκκινη μπογιά στον μαντρότοιχο της βάσης τα συνθήματα: «Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου» και «Έξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα».
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Λευκάδας με αφετηρία το πάρκο παραλίας και τερματισμό μέσω του κεντρικού πεζόδρομου πάλι στην παραλία όπου συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις.
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Χρήστος Μαργανέλης μέλος της Γραμματείας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) ενώ χαιρέτησαν ο Μάκης Βεροιώτης από το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας και ο Λεωνίδας Λεοντάρης από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό αφιέρωμα στο εργατικό λαϊκό τραγούδι.