«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, ένας 65χρονος ημεδαπός, διότι αφαίρεσε δέκα τσιμεντένιες πλάκες, του Δήμου Αγρινίου,  που προορίζονταν για την ολοκλήρωση πεζοδρόμησης δημοτικής οδού.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
    
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Λουτρό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ένας 29χρονος ημεδαπός, διότι...
σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη ημεδαπού με εισαγγελικής παραγγελία
   
Συνελήφθη, προχθές το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 54χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άμφισσας για να εκτίσει υπόλοιπο ποινής ενός έτους, τριών μηνών και εικοσιτεσσάρων ημερών, που του είχε επιβληθεί για υπόθεση κλοπής.


Σύλληψη δύο ημεδαπών για απόπειρα κλοπής, απείθεια και αντίσταση
   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 24 και 20 ετών, διότι ενεργώντας από κοινού, παραβίασαν μπαλκονόπορτα εξοχικής οικίας 41χρονου ημεδαπού και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν οικιακό εξοπλισμό προκαλώντας  φθορές σε αυτόν.

Επιπλέον, σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στους δράστες βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν μεταλλική κλαδευτήρα και ένα σιδεροπρίονο, ενώ οι δράστες αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς κατά την σύλληψή τους.


Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράν,  διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε κάνναβη συνολικού βάρους (3,5) γραμμαρίων.
   

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 18χρονος ημεδαπός, διότι μετέβη σε κατάστημα ενδυμάτων που βρισκόταν σε λειτουργία και προσποιούμενος τον πελάτη, αφαίρεσε ρούχα συνολικής αξίας 30 ευρώ.


Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράβαση του Τελωνειακού κώδικα  και του νόμου περί αλλοδαπών
   
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 21χρονος, υπήκοος Αφγανιστάν και ένας 17χρονος, υπήκοος Πακιστάν, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (280) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και (500) γραμμάρια λαθραίου καπνού.

Επιπλέον, από τον έλεγχο των εγγράφων του 21χρονου προέκυψε ότι διέμενε παράνομα στη Χώρα μας.


 Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε κάνναβη συνολικού βάρους επτά γραμμαρίων.


 Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε κάνναβη συνολικού βάρους δυο γραμμαρίων.

Σύλληψη δυο ημεδαπών για κλοπή κατά συναυτουργία και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου
   
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Κάτω Αχαΐα, δύο ανήλικοι ημεδαποί, ηλικίας  17 και 12 ετών, διότι ενεργώντας από κοινού, νωρίτερα την ίδια ημέρα διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα και ηλεκτρονικές συσκευές, συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.

Επίσης, συνελήφθησαν οι μητέρες των δύο ανήλικων δραστών για το αδίκημα της παραμέλησης της εποπτείας τους.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ   

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στα Δουναιικα Ηλείας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 39χρονος ημεδαπός, διότι έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα γυάλινο βάζο, που περιείχε κάνναβη συνολικού βάρους (4,2) γραμμαρίων.


Σύλληψη ημεδαπού για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στα Δουναιικα Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 65χρονος ημεδαπός, διότι έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν τέσσερα φυτά κάνναβης, ύψους έως εξήντα εκατοστών, καθώς  και (53,4) γραμμάρια κάνναβης, που είχε αποκρύψει ο δράστης σε ντουλάπα υπνοδωματίου της οικίας του.


Σύλληψη ημεδαπού για υποκλοπή μεταφορικού έργου

Συνελήφθη, χθες το πρωί, σε περιοχή της Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, ένας ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Δημόσιας Χρήσεως Λεωφορείο,   μεταφέροντας (40) μαθητές, χωρίς να κατέχει άδεια τουριστικού γραφείου.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος επτά ημεδαπών για Έκθεση και Παραμέληση αποτροπής από επαιτεία
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος επτά ημεδαπών και συγκεκριμένα τεσσάρων γυναικών και τριών ανδρών, διότι όπως διαπιστώθηκε χθες το μεσημέρι στο Κατάκολο, εξωθούσαν σε επαιτεία, συνολικά έξι ανήλικα παιδιά τους, τα οποία ζητούσαν χρήματα από πεζούς και οδηγούς γύρω από λιμάνι του Κατακόλου, με εμφανή κίνδυνο να παρασυρθούν διότι δεν είναι σε θέση, λόγω της ηλικίας τους και χωρίς τη βοήθεια άλλου ενήλικου να προστατεύσουν τους εαυτούς τους.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Σύλληψη τριών ημεδαπών για κατοχή  ναρκωτικών
    
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο Κάτω Σαμικό, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 26, 26 και 27 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που  διενεργήθηκε σε όχημα στο οποίο επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 12 γραμμαρίων και δυο τρίφτες κάνναβης.

***
Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί στην Αμαλιάδα για διακεκριμένες κλοπές

Οι δράστες είχαν διαπράξει οκτώ διαρρήξεις σε εξοχικές κατοικίες σε διάφορες περιοχές της Αμαλιάδας


Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 49 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας πρόεκυψε ότι οι δυο δράστες ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει τις τελευταίες δυο εβδομάδες οκτώ διαρρήξεις σε εξοχικές κατοικίες, από όπου αφαιρούσαν ηλεκτρικές συσκευές, είδη οικιακής χρήσης και εργαλεία.

Ειδικότερα οι κλοπές είχαν διαπραχθεί από 26/04/2018 μέχρι και εχθές 09/05/2018 στον Άγιο Ιωάννη, στα Σκουπέικα, στα Σαβάλια και στην Κεραμιδιά Ηλείας.

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στις οικίες και στα οχήματα των δραστών, βρήκαν και κατέσχεσαν δυο πλυντήρια, μια κουζίνα, ένα ψυγείο, ένα φούρνο μικροκυμάτων και ένα κρουστικό δράπανο, τα οποία ήταν προϊόντα κλοπής και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένα πλυντήριο, μια κουζίνα και ένα ψυγείο, για τα οποία δεν μπόρεσαν οι δράστες να δικαιολογήσουν την κατοχή τους.

Τέλος, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε όχημα του 49χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.