«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 39χρονος διακινητής ναρκωτικών στην Πάτρα

Κατασχέθηκαν 80 γραμμάρια κοκαΐνης, περισσότερα από 200 γραμμάρια κάνναβης και ένα πιστόλι με φυσίγγια στη γεμιστήρα του

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αξιοποιώντας πληροφορίες και στοιχεία, οργάνωσαν και υλοποίησαν συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκε ο 39χρονος, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής :


•    Δυο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού βάρους 80 γραμμαρίων,
•    Δυο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 208 γραμμαρίων,
•    Ένα πιστόλι, με επτά φυσίγγια στη γεμιστήρα του,
•    Μια ηλεκτρονική ζυγαριά, με υπολείμματα κάνναβης και κοκαΐνης και
•    Δυο ακόμα φυσίγγια διαφορετικού διαμετρήματος από το κατασχεμένο όπλο.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε και συνελήφθη και ένας ακόμα  ημεδαπός, ηλικίας 28 ετών, στην κατοχή του οποίου οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ένα φιξάκι – δόση κοκαΐνης.

Η συνολική αξία των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν, ανέρχεται στις 8.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ κατασχέθηκε και το κινητό τηλέφωνο του 39χρονου ως μέσο επικοινωνίας για την διακίνηση των ναρκωτικών.
 
2018
ΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δυο ετών και τεσσάρων μηνών για κλοπή και απάτη.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ, στο Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 43χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες, που περιείχαν 7,5 γραμμάρια κάνναβης.


Σύλληψη αλλοδαπού για πλαστογραφία πιστοποιητικών
  
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στον αερολιμένα Ακτίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου  - Βόνιτσας, ένας 28χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ιράν, διότι επιχείρησε να εξέλθει παράνομα από Χώρα μέσω πτήσης με προορισμό το Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου, χρησιμοποιώντας ταξιδιωτικό έγγραφο (διαβατήριο  Καναδικών Αρχών, στο οποίο είχε επικολλήσει τη φωτογραφία του.
Επιπλέον, από τον έλεγχο των εγγράφων του προέκυψε ότι διέμενε παράνομα στη Χώρα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού με ένταλμα σύλληψης  
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 19χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Μεσολογγίου για κλοπή και ληστεία.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ  

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κατοχή  ναρκωτικών
   
Κατασχέθηκαν, χθες το βράδυ, στο 41ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργο, στο ύψος της Νέας Μανωλάδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δυο αυτοσχέδιες συσκευασίες, που περιείχαν 17,4 γραμμάρια κάνναβης και σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών σε βάρος αγνώστων δραστών. 


Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Τελωνειακού κώδικα
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στη Νέα Μανωλάδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 60χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν πενήντα πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

***
Συνελήφθη 37χρονος στην Ηλεία για κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 210 γραμμάρια κάνναβης

Ο δράστης είχε κρύψει τα ναρκωτικά σε ειδική κρύπτη σε κομοδίνο


Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Σπιάντζα Πύργου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, ενήργησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του δράστη, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

•    Μια νάιλον συσκευασία, που περιείχε κάνναβη συνολικού βάρους 206 γραμμαρίων, την οποία ο δράστης είχε κρυμμένη σε ειδική κρύπτη στο τελευταίο συρτάρι κομοδίνου υπνοδωματίου.
•    Μια συσκευασία καπνού με κάνναβη, συνολικού βάρους 7,7 γραμμαρίων και
•    Ένα ναρκωτικό δισκίο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.


2018
ΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


***
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για παράνομη ιστoσελίδα τυχερών παιγνίων στο διαδίκτυο


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο στοχευμένων διαδικτυακών δράσεων και ερευνών για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχηματισμού και των τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για ιστοσελίδα που παρείχε υπηρεσίες τυχερών παιγνίων, χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίσθηκε ο παραπάνω ιστότοπος, ο οποίος προσέφερε παράνομο στοιχηματισμό σε χρήστες του διαδικτύου και ταυτοποιήθηκε η χώρα αδειοδότησης της εταιρείας που λειτουργούσε η ιστοσελίδα, στην αλλοδαπή.

Για την εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη διερεύνηση της υπόθεσης, ακολούθησε επικοινωνία - αλληλογραφία με τις αρμόδιες Αρχές της χώρας αδειοδότησης της ιστοσελίδας και εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του κατόχου της, ο οποίος  όπως πρόκυψε έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις ελληνικές Αρχές για εγκληματική οργάνωση, απάτη και παράνομη διοργάνωση τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ σχετικά με την υπόθεση ενημερώνεται και η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.).

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, η παροχή μη αδειοδοτημένων υπηρεσιών τυχερών παιγνίων αποτελεί ιδιαίτερα βαρύ ποινικό αδίκημα, κακουργηματικού χαρακτήρα και η συμμετοχή παικτών σε μη αδειοδοτημένα τυχερά παίγνια διώκεται επίσης ποινικά.
         
Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας :
              Τηλεφωνικά: 111 88
              Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
              Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios - android : FEELSAFE e-Commerce
              Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Aler»: https://twitter.com/CyberAlertGR
              Μέσω της Διαδικτυακής Πύλης (Portal) της Ελληνικής Αστυνομίας: https://goo.gl/UWkku9
Επίσης σχετική ενημέρωση από το δικτυακό τόπο: http://cyberalert.gr/feelsafe/