«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 49χρονος στη Βόνιτσα για διάπραξη κλοπών

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις

Συνελήφθη, την 24/05/2018 το απόγευμα, στη Βόνιτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου  - Βόνιτσας, ένας 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα...
ο δράστης αφαίρεσε από επιχείρηση σίδερα – μπετόβεργες, συνολικού βάρους σαράντα κιλών, τα οποία φόρτωσε σε αυτοκίνητο του, αλλά εντοπίστηκε από αστυνομικούς που μετέβησαν άμεσα στην περιοχή και συνελήφθη.

Από την έρευνα που ακολούθησε, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου  - Βόνιτσας εξιχνίασαν ακόμα τέσσερις κλοπές, τις οποίες είχε διαπράξει ο 49χρονος στη περιοχή. Αναλυτικότερα :

•    Την 29/11/2017 αφαίρεσε από αυλή οικίας ημεδαπού αντικείμενα του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας (βάνες – συλλέκτες υδροληψίας) συνολικής αξίας 400 ευρώ, που προορίζονταν για επισκευή του υδραυλικού δικτύου.
•    Την 12/04/2018 ο δράστης αποπειράθηκε να αφαιρέσει μπαταρία από αγροτικό μηχάνημα ημεδαπού.
•    Την 23/05/2018 αποπειράθηκε να αφαιρέσει σιδερένιο καπάκι από ρολόγια επιχείρησης ύδρευσης.
•    Την ίδια ημέρα, αφαίρεσε από αποθήκη ημεδαπού αλουμίνια, τα οποία φόρτωσε σε όχημά του.

Ο δράστης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λευκάδας, ενώ το όχημα του κατασχέθηκε ως μέσο διάπραξης κλοπών.  

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος από 26/05/2018 έως 29/05/2018 διέρρηξε φαρμακείο ημεδαπού στο Αγρίνιο και αφαίρεσε  το χρηματικό ποσό των 517 ευρώ, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, έγγραφα και μικρή ποσότητα φαρμακευτικών δισκίων.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπής για απόπειρα κλοπής   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, μια 24χρονη ημεδαπή, διότι με τη μέθοδο της απασχόλησης, αποπειράθηκε να αφαιρέσει μία χρυσή αλυσίδα από 37χρονο ημεδαπό.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση    Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 64χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που  του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δυο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Πατρών, σύμφωνα με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης δεκαέξι μηνών για σωματική βλάβη από αμέλεια και για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του Αιγιαλού.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή    
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 41χρονος ημεδαπός, διότι μετέβη σε κατάστημα με οικιακά είδη και αφαίρεσε από τις προθήκες κλινοσκεπάσματα, συνολικής αξίας 135 ευρώ.

Σύλληψη πέντε  αλλοδαπών για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών
   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αχαΐας, δυο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Μπαγκλαντές, ηλικίας 47 και 37 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν αντί χρηματικού ποσού τρεις ομοεθνείς τους, ηλικίας 40, 33 και 17 ετών.

Από το έλεγχο των στοιχείων των τριών τελευταίων προέκυψε ότι  διέμεναν παράνομα στη Χώρα, ενώ κατασχέθηκε το αυτοκίνητο ως μέσο διάπραξης της αξιόποινης πράξης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ   

Σύλληψη ημεδαπού για καλλιέργεια ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Λέπρεο Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα φυτό κάνναβης, το οποίο ο δράστης  καλλιεργούσε σε πλαστική γλάστρα στην αυλή του, ενώ βρέθηκε επίσης και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 18χρονος ημεδαπός, διότι αφαίρεσε από αποθήκη 64χρονου ημεδαπού στον Πύργο, διάφορα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, συνολικής αξίας (2.000) ευρώ.
Επισημαίνεται ότι τα κλεμμένα είδη βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα.

***
Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ημεδαπής στην Πάτρα

Δράστης είναι ένας 24χρονος, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν  ταυτοποιηθεί


Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ληστεία που διαπράχθηκε πριν έξι μήνες στην Πάτρα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, ο 24χρονος τα ξημερώματα της 04/11/2017, προσέγγισε 21χρονη ημεδαπή κατά την είσοδο της σε πολυκατοικία και με την άσκηση σωματικής βίας, της αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό και το κινητό της τηλέφωνο.

Για την διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκε ενδελεχής έρευνα από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση των πλήρη στοιχείων του 24χρονου, τον εντοπισμό του και την προσαγωγή του.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.

***
Συνελήφθη ένας ακόμα διακινητής λαθραίων καπνικών προϊόντων στην Πάτρα
Κατασχέθηκαν περίπου 80.000 λαθραία τσιγάρα και περισσότερα από δεκατέσσερα κιλά λαθραίου καπνού

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 19χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών για την παράνομη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων, ενήργησαν έλεγχο στον 19χρονο, ο οποίος μόλις είχε παραλάβει δέματα από μεταφορική εταιρεία.
Κατά την έρευνα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν (3.930) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και (290) συσκευασίες με λαθραίο καπνό. Συνολικά κατασχέθηκαν 78.600 λαθραία τσιγάρα και ποσότητα καπνού, βάρους 14.500 γραμμαρίων. 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ όλα τα λαθραία καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν.