«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΤΣΕΛΙΟΥ – Ασφαλτόστρωση & κατασκευή νέων φρεατίων 

Ολοκληρώθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις στην οδό Δήμου Τσέλιου με ασφαλτόστρωση και  παράλληλη κατασκευή νέων φρεατίων  στα τμήματα  που παρουσιάζουν δυσχέρειες στην απορροή των ομβρίων υδάτων.
Το έργο εντάσσεται...
στην μελέτη:«ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ -ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ» προϋπολογισμού 400.000,00 Ευρώ (με Φ.Π.Α.) . Οι παρεμβάσειςαφορούν ακόμη  τμήματα των οδών Γοργοποτάμου, Β. Παναγοπούλου, Ι. Σταίκου,Καψάλη, Παπαποστόλου, Φιλελλήνων, Θυσίας, Ρήγα Φεραίου, Κωνσταντινουπόλεως.

Σκοπός του έργου είναι η αποκατάσταση των φθορών σε  τμήματα πουδημιουργούν προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων και εγκυμονούν κινδύνους για την κυκλοφορία των πεζών.
ΟΔήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίουτόνισε σχετικά με την πορεία των έργων: «Πρόκειται για μια σειρά παρεμβάσεων μείζονος σημασίας για την καθημερινότητα των δημοτών μας. Μετά από έναν δύσκολο χειμώνα καταφέρνουμε να ξεκινήσουμε εργασίες στους κεντρικούς δρόμους και να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης. Τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και να αποδοθούν στους πολίτες δρόμοι ασφαλείς για την μετακίνησή τους. Η προσπάθεια, να γίνει το Αγρίνιο μια βιώσιμη πόλη με  επαρκείς  υποδομές και υπηρεσίες είναι συνεχής.Και αυτή παραμένει η μεγαλύτερη φιλοδοξία της Δημοτικής Αρχής».

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

***
Μήνυμα του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου  για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.

«Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Μια μαύρη σελίδα της ιστορίας, όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Είναι όμως και ημέρα τιμής. Σε ένα ζωντανό κομμάτι του Ελληνισμού που ξεριζώθηκε από την πατρογονική του εστία και πάλεψε να σταθεί όρθιο διαφυλάσσοντας αναλλοίωτη την ελληνική συνείδηση.
Η σημερινή ημέρα μας υπενθυμίζει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι η σημασία του Έθνους, η  θρησκευτική ταυτότητα και  η ιστορική μνήμη αποτελούν διαχρονικά στοιχεία για την επιβίωσή μας.  
Καμία πράξη βίας δεν μπορεί να σβήσει τα ιδανικά και τις αξίες ενός υπερήφανου Λαού».

   ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


***

ΔΥΟ ΝΕΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίουεπισκέφθηκε  μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της  Εταιρείας  «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» Βασίλη Καραγιάννηκαι τον πρώην Διευθυντή του Πολ. Γραφείου του Υπουργού  Υποδομών και Μεταφορών Σταύρο Καραγκούνη τα δύο νεοανεγερθέντα  Νηπιαγωγεία στην οδό Μιλτιάδη Μαλακάση.

Ο κ. Καραγιάννης περιηγήθηκε στους χώρους των δύο κτιρίων και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί  από τον Διευθυντήτης Α ΒάθμιαςΕκπαίδευσης Χρήστο Κολοβό και τον Αντιδήμαρχο Σπύρο Αδάμηγια την κατάσταση των σχολικών κτιρίων στον Δήμο Αγρινίου.
Ικανοποιημένος από την θετική εξέλιξη δήλωσε ο Δήμαρχος Αγρινίου:«Δύο  νηπιαγωγεία, που μέχρι τώρα στεγάζονταν σε ενοικιαζόμενα και ακατάλληλα κτίρια, θα λειτουργήσουν σε σύγχρονες κτιριακές δομές. Η αξιοποίηση αυτών των δύο κτιρίων ανακουφίζει τις ανάγκες για στέγαση μαθητών νηπιαγωγείων. Το πρόβλημα ωστόσο είναι μεγάλο και μέλημα μας παραμένει  η ανεύρεση λύσεων. Συζητήσαμε με τον κ. Καραγιάννη τις ελλείψεις  σε κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές. Με ικανοποίηση ακούσαμε την πρόθεση της  Εταιρείας για κάλυψη των κενών σε αρκετές περιπτώσεις. Η σημερινή Δημοτική Αρχή  αποδίδει μεγάλη σημασία στα έργα που αφορούν στις σχολικές δομές καθώς αποτελούν τμήμα του  συνολικού  σχεδιασμού μας για ολοκληρωμένη  αστική  ανάπτυξη».

   ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

***
«Αχελώος. Το ποτάμι μιλούσε…»




Το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου, παρουσίασε την Τρίτη 15 και την  Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, σε ένα ασφυκτικά γεμάτο Δημοτικό Θέατρο τη μουσικοθεατρική παράσταση «Αχελώος. Το ποτάμι μιλούσε…», με θρύλους και τραγούδια της Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου, κ. Μαρία Παπαγεωργίου, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιδεικνύει το Τμήμα, καθώς και τη συμβολή του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας ενώ τόνισε την ποιότητα που διέπει τις παραστάσεις του Τμήματος. Τη σκηνοθεσία, κείμενο και τη διδασκαλία ομάδας χορωδίας υπογράφει η κ. Ευσταθία Γρέντζελου, ενώ υπεύθυνος ορχήστρας, ενορχήστρωση, σύνθεση πρωτότυπης μουσικής ο κ. Γιώργος Αθανασόπουλος. Συμμετείχε το Τμήμα Παραδοσιακών Κρουστών με υπεύθυνο τον κ. Μάκη Φεγγούλη. Τα σκηνικά επιμελήθηκε ο κ. Βασίλης Ραμμόπουλος και τον φωτισμό ο κος Δημήτρης Παπαδάκης.  
Η παράσταση αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για τον τόπο, μιας και στη σκηνή του θεάτρου ζωντάνεψαν μύθοι, θρύλοι και τραγούδια, που συνέβησαν στο διάβα του ποταμού Αχελώου.… Ιστορίες και τραγούδια φυλαγμένα στο σεντούκι του τόπου μας, που μαρτυρούν την ομορφιά και τον πλούτο της Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
 «…από τότε που το ποτάμι μιλούσε…»

                           ***

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΠΑΔΑΤΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΩΝ
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Ø 7.00 μ.μ Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός
           Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων    & Ισαποστόλων Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης
Συμμετέχει: η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου
Ø 8.00 μ.μ  Παράσταση Χορευτικών Συγκροτημάτων


Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Ø          7.00 π.μ. Όρθρος & Θεία Λειτουργία
Ø 6.00 μ.μ Παράκληση προς τιμήν των Αγίων
              Κωνσταντίνου και Ελένης


***
Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Μαΐου  2018 εκδηλώσεις που διοργάνωσαν ο  Δήμος Αγρινίου, το Γενικό Νοσοκομείο Αιτ/νίας, Νοσηλευτική μονάδα Αγρινίου – Τμήμα Αιμοδοσίας Αγρινίου ,στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη στην Πλατεία Δημοκρατίας με την συμμετοχή του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου και την Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι : Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου κ.Παπαγερωργίου Μαρία και η Δ/ντρια της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου κ.Βασιλική Πουρνάρα οι οποίες τόνισαν, την αξία της πράξεως της εθελούσιας αιμοδοσίας διότι το ΄΄αίμα δεν είναι βιομηχανικό προϊόν , είναι ένα αγαθό που μόνο ΔΩΡΙΖΕΤΑΙ ΄΄.
Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν επίσης , Σκυταλοδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, Τραγούδια από τη φιλαρμονική και χορούς από χορευτικά του Παγκρήτιου Συλλόγου Αιτ/νιας και του Συλλόγου Αγραφιωτών-Σαρακατσαναίων.

***

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ

ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

16-21 Μαΐου 2018

Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγ. Κων/νου


Από την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 ξεκίνησαν στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγ. Κων/νου οι θρησκευτικές  εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης των Ισαποστόλων Κων/νου & Ελένης καθώς και οι επετειακές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού (1919) και στη μαρτυρική πορεία των Μικρασιατών προσφύγων (1922).
Οι φετινές εκδηλώσεις έχουν διάρκεια έξι ημέρες και για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων συνεργάστηκαν ο Δήμος Αγρινίου με  το Τοπικό Συμβούλιο του Αγίου Κων/νου, το Σύλλογο Ποντιών Αιτ/νίας ΄΄Δ.Ψαθάς΄΄ και το σύλλογο Μικρασιατών Προσφύγων Αιτ/νίας.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για σήμερα Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 έχει ως εξής :

19:30 Πορεία Μνήμης
Λαμπαδηφορία, προς τιμήν των 353.000 ψυχών της Γενοκτονίας των Ποντίων
Εκκίνηση: Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου
Τερματισμός: Πλατεία Δημοκρατίας, Αγρίνιο    

21:30 Λαϊκή Βραδιά
Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου
 

***

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΑΒΑΛΟΥΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΒΑΛΟΥΣ
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΑΒΑΛΟΥΣ
ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΚΟΥΤΡΕΛΕΙΚΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

7.00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.
8.30 μ.μ.  Παράσταση Χορευτικών Τμημάτων.

Άυλειος χώρος εκκλησίας Αγίου Κων/νου και Ελένης Γαβαλούς  - Συνοικία Κουτρελέικα


Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

7.00 π.μ. Όρθρος & Θεία Λειτουργία

***

΄'Οι δρόμοι των εφημερίδων'΄



Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου
διοργανώνει την παρουσίαση
του βιβλίου  ΄'Οι δρόμοι των εφημερίδων'΄
του  Βλάση Δημ. Αλμπάνη τ.Πράκτορα Αθηναϊκού τύπου
τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018και ώρα 7.00 μ.μ
στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου.

 Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
 κ. Παναγιώτης Σόμπολος ,Δημοσιογράφος Τ.Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α.
 κ. Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου ,Φιλόλογος-Συγγραφέας
 Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Νικόλαος Κανής ,Δημοσιογράφος, Εκδότης της εφημερίδας΄΄ ΜΑΧΗΤΗΣ΄΄.

Στον ίδιο χώρο θα εκτίθενται και ιστορικά πρωτοσέλιδα παλαιών Αθηναϊκών Εφημερίδων.