«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Μπριτζ - Περιφερειακό Πρωτάθλημα Βορειοδυτικής Ελλάδας 2018

Εκατόν δέκα οκτώ (118) αθλητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας πήραν μέρος στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Βορειοδυτικής Ελλάδας 2018 που διεξήχθη στην παλιά Λαχαναγορά από 26 έως 29 Μαΐου. Από αυτούς οι σαράντα δύο (42) ήταν αθλητές του Ομίλου της ΚΕΔΑ ενώ οι υπόλοιποι εβδομήντα έξι (76) ήρθαν από Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Λευκάδα και Καλαμάτα....


Από οργανωτικής πλευράς τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ καλά. Ο εξαιρετικός χώρος της Αίθουσας Γλυπτοθήκης προσέφερε ιδανικές αγωνιστικές συνθήκες, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες του αγώνα. Η εκδρομή για καφέ και φαγητό στην λίμνη αλλά και το Σαββατιάτικο τραπέζι με παραδοσιακά εδέσματα χαρακτηρίστηκαν εξαιρετικά από τους φιλοξενούμενους. Κάθε βράδυ οι περισσότεροι αθλητές συνέχιζαν να σχολιάζουν τις διανομές του αγώνα και να διασκεδάζουν σε ταβέρνες και μπαρ της πόλης μας. Το μπριτζ για μια ακόμη φορά αποτέλεσε τον πρεσβευτή της Αγρινιώτικης φιλοξενίας και έβαλε τις βάσεις ώστε να μας επισκεφθούν ξανά οι αθλητές από τις άλλες πόλεις.

Από αγωνιστικής πλευράς οι συμμετοχές ήταν πολύ πάνω από τις αναμενόμενες. Μεταξύ άλλων, τον αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ κ. Αλέκος Αθανασιάδης, η Αντιπρόεδρος κα Λίνα Μαμιδάκη, ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάκης Μαρσώνης όπως και οι πρόεδροι όλων των όμορων σωματείων.

Οι διακρίσεις των αθλητών της Κοινωφελούς Επιχείρησης ήταν πολλές:
Στις Ομάδες Ενότητας 1-9 νικητές αναδείχθηκαν οι Γκουρνέλος Αντρέας, Παππάς Κωνσταντίνος, Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος και Καρράς Ευάγγελος και δευτεραθλητές οι Κώτση Δήμητρα, Αραπογιάννης Αντρέας, Σταμάτη Ντίνα και Τσάμης Χρήστος.

Στις Ομάδες Ενότητας Open ο Μερίτσης Άνθιμος αγωνίστηκε με αθλητές των Ιωαννίνων και της Κέρκυρας και η ομάδα του κατέλαβε την πρώτη θέση ενώ οι Παπασπύρου Δημήτρης, Τζογάνης Θεόδωρος και Κούρτης Δημήτρης αγωνίστηκαν με αθλητές της Κέρκυρας και κατέλαβαν την τρίτη θέση.

Στα ζεύγη Ενότητας 1-6 νικητές αναδείχθηκαν οι Κατσαντώνη Ελένη και Κατσακιώρης Σπύρος, την δεύτερη θέση κατέλαβαν οι Μπεληγιάννης Γρηγόρης και Μπεληγιάννη Αδαμαντία (το μπριτζ είναι από τα λίγα αθλήματα που μπορεί να είναι συμπαίκτες και να κάνουν πρωταθλητισμό πατέρας και κόρη) και την τρίτη οι Τσιτσιμελή Αθανασία και Ποσοτίδου Μαρία. Στην ίδια Ενότητα οι Καλλιακμάνης Βασίλειος και Τασόπουλος Σωκράτης ήταν οι νικητές της τρίτης ημερίδας, οι φετινοί μαθητές Κόκοτος Λουκάς (μαθητής Γυμνασίου) και Πλαστήρας Βασίλειος αναδείχθηκαν νικητές της δεύτερης Ημερίδας, ενώ στην κατηγορία Μαθητών πρώτευσαν οι Μήτσης Θεόδωρος και Αλεξίου Αντωνία.

Στα ζεύγη Ενότητας 1-9 οι Σταμάτη Ντίνα και Τσάμης Χρήστος κατέλαβαν την δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη ενώ οι Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος και Καρράς Ευάγγελος ήταν οι νικητές της πρώτης ημερίδας.

Τέλος στα ζεύγη Ενότητας Open ο Μερίτσης Άνθιμος αγωνίστηκε με τον Σπύρο Κοτινά της Κέρκυρας και τερμάτισαν στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης ενώ ο Παπασπύρου Ιάσονας αγωνίστηκε με τον Αθηναίο Σιδέρη Δημήτρη και αναδείχθηκαν νικητές της πρώτης ημερίδας


***
Παραδοση αμαξιδιων στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο «Μαρία Δημάδη»

Την Πέμπτη 31 Μαΐου στις 11.00 π.μ. ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου θα παραδώσει στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο «Μαρία Δημάδη»( Πεζόδρομος Μανδηλαρά) 5 αναπηρικά αμαξίδια για τους μαθητές του σχολείου.
Τα χρήματα για την αγορά τους συγκεντρώθηκαν από τα έσοδα εκδήλωσης  που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου Προγράμματος του Δήμου Αγρινίου.

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ