«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη ανήλικου ημεδαπού με ένταλμα βίαιης προσαγωγής
   
Συνελήφθη, προχθές το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 14χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής του κ. Ανακριτή Μεσολογγίου, για υπόθεση διακεκριμένων κλοπών.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι...
χθες τα ξημερώματα στην Ροδοδάφνη Αιγιαλείας, ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν εμπορικό κατάστημα και αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ, καθώς και έγγραφα της επιχείρησης.

Διενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για παράβαση του νόμου περί προστασίας δεσποζομένων κι αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Από τους αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία ημεδαπού, σε προγενέστερο χρόνο, στο Κάτω Καστρίτσι, παρείχε δηλητηριασμένη τροφή σε τρεις αδέσποτους σκύλους, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο θάνατος τους.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ   

Σύλληψη ημεδαπών για πρόκληση απλών σωματικών βλαβών και παράβαση του νόμου περί αθλητικής βίας

   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο Δημοτικό Στάδιο Αμαλιάδας και το βράδυ στον Πύργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 36 και 44 ετών, διότι κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα, μεταξύ των ομάδων Αστέρας Αμαλιάδας – Ηρόδοτος  Κρήτης, ο μεν 36χρονος εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και με τα άκρα του τραυμάτισε δύο παίκτες και έναν αστυνομικό, ενώ ο δε 44χρονος συμμετείχε σε ομάδα ατόμων που  τραυμάτισαν έναν παράγοντα και τρεις παίκτες.

Οι τραυματίες διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό

   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ήλιδας σχηματίστηκε δικογραφία για τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό, το οποίο συνέβη χθες το απόγευμα, στον Άγιο Δημήτριο Αμαλιάδας, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε  37χρονος αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Βουλγαρίας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 37χρονου.

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ήλιδας ενεργείται προανάκριση για την πλήρη διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου ατυχήματος.

***
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση διαδικτυακής απάτης

Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας υπόθεση διαδικτυακής απάτης και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 56χρονης ημεδαπής για απάτη μέσω διαδικτύου και παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη καταστήματος, όπου μεταξύ άλλων πωλούνται προπληρωμένες κάρτες, σύμφωνα με την οποία άγνωστο άτομο τον κάλεσε και προφασιζόμενο τον τεχνικό διευθυντή εταιρείας προπληρωμένων καρτών τον έπεισε να εκτυπώσει και να του αποστείλει τις προπληρωμένες κάρτες, με το πρόσχημα της βλάβης του μηχανήματος έκδοσης των καρτών.
Από την αστυνομική και ψηφιακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι δράστιδα της απάτης ήταν η 56χρονη ημεδαπή, η οποία, όπως προέκυψε, εξαργύρωνε τις προπληρωμένες κάρτες σε παράνομες ιστοσελίδες διαδικτυακού στοιχηματισμού.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στις αρμόδιε Εισαγγελικές Αρχές, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή της και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.
Με αφορμή την συγκεκριμένη υπόθεση η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να μην πείθονται από αγνώστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως τεχνικοί εταιρειών προπληρωμένων καρτών για επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχουν προηγουμένως καλέσει.


Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
•    Τηλεφωνικά: 11188
•    Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): FEELSAFE E-COMMERCE
•    Μέσω twitter: @CyberAlertGR

***
Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές σε χωριά των Καλαβρύτων

Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, ενώ εξιχνιάσθηκαν συνολικά επτά κλοπές


Συνελήφθησαν, προχθές το πρωί, στην Κέρτεζη Καλαβρύτων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, τέσσερις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 52, 46, 37 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, οι τέσσερις δράστες προχθές το πρωί, ενεργώντας από κοινού μετέβησαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής, στην Κέρτεζη Καλαβρύτων και  με τη μέθοδο της απασχόλησης, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρήματα και κοσμήματα, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, οι οποίοι εντόπισαν τους δράστες στην επαρχιακή οδό Κέρτεζης – Καλαβρύτων, να διαφεύγουν με αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν.

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, πρόεκυψε ότι οι τέσσερις δράστες, με διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, είχαν διαπράξει συνολικά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, σε ορεινά χωριά των Καλαβρύτων, δυο κλοπές και πέντε απόπειρες κλοπών σε οικίες, από όπου είχαν αφαιρέσει χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Από τον έλεγχο των στοιχείων των δραστών προέκυψε ότι, έχουν απασχολήσει κατ΄ επανάληψη τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα ενώ είχαν σχηματιστεί, κατά περίπτωση, σε βάρος τους, δικογραφίες, από τις Υπηρεσίες Ασφαλείας Πάτρας, Αιγίου, Κάτω Αχαΐας, Πύργου, Αμαλιάδας, Μεσολογγίου, Αγρινίου, Ναυπάκτου, Ναυπλίου, Κορίνθου, Άργους, Λαμίας, Αμφίκλειας, καθώς και Υπηρεσιών της Αττικής.



Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαβρύτων, ενώ το όχημα που χρησιμοποίησαν, κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης των αξιόποινων πράξεων τους.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησαν οι  αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων.