«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 48χρονος στο Νεοχώρι Μεσολογγίου για κατοχή ναρκωτικών, όπλων και λαθραίου καπνού

Κατασχέθηκαν 55 γραμμάρια κάνναβης, περισσότερα από (500) γραμμάρια λαθραίου καπνού, ένα πιστόλι,(39) φυσίγγια και δύο σουγιάδες

Συνελήφθη, χθες (27-5-2018) το απόγευμα, στο Νεοχώρι Μεσολογγίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου ένας 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα...
στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, πραγματοποίησαν αστυνομικό έλεγχο στον 48χρονο κατά τον οποίο βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν δύο σουγιάδες και ένα τσιγάρο με μίγμα καπνού και κάνναβης.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν επιπλέον και κατέσχεσαν τα εξής :

    (54,8) γραμμάρια κάνναβης,
    Ένα πιστόλι με γεμιστήρα,
    39 φυσίγγια πιστολιού,
    537 γραμμάρια κάνναβης,
    Σπόρους κάνναβης,
    Ένας τρίφτης κάνναβης


Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά   

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 46χρονος υπήκοος Συρίας διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 14 ναρκωτικά – φαρμακευτικά δισκία που κατείχε χωρίς συνταγή, ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων του διαπιστώθηκε ότι είχε παραβιάσει τους περιορισμούς διαμονής που του είχαν επιβληθεί.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες τα ξημερώματα, σε χωριό του Αιγίου, μετέβησαν με κλεμμένο αυτοκίνητο σε φαρμακείο, όπου αφού διέρρηξαν την κεντρική του θύρα, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ και διάφορα φαρμακευτικά δισκία.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, βρήκαν στον Λόγγο και κατέσχεσαν το κλεμμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήσαν οι δράστες, καθώς και το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ που αποδόθηκε στον παθόντα.

Διενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ   


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αλλοδαπών για υπεξαίρεση   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαίρεση σε βάρος ενός 45χρονου υπηκόου Ιταλίας και ενός ακόμη συνεργού του που αναζητείται, διότι σύμφωνα με καταγγελία ημεδαπού υπεξαίρεσαν σαράντα διώροφα κρεβάτια με στρώματα, που είχαν τοποθετηθεί για φύλαξη σε αποθήκη του 45χρονου.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Νεοχώρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 39χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικός έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν έξι ναρκωτικά – φαρμακευτικά δισκία, τα οποία κατείχε χωρίς την απαιτούμενη συνταγή.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών και λαθραίου καπνού   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Νεοχώρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 49χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικός έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ένα ναρκωτικό – φαρμακευτικό δισκίο, που κατείχε χωρίς την απαιτούμενη συνταγή.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη, παρουσία δικαστικού λειτουργού οι αστυνομικοί βρήκαν επιπλέον και κατέσχεσαν (70) γραμμάρια λαθραίου καπνού, μισό ναρκωτικό – φαρμακευτικό δισκίο, ένα πιάτο και τέσσερις τηλεκάρτες με υπολείμματα καστανόχρωμης σκόνης.

***
Συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί στο Αεροδρόμιο Ακτίου για χρήση κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων
Οι δράστες επιχείρησαν να εξέλθουν  από τη Χώρα χρησιμοποιώντας κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα Νότιας Κορέας και Γαλλίας

Συνελήφθησαν, σε ξεχωριστές περιπτώσεις, χθες (26-5-2018), στο αεροδρόμιο του Ακτίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου - Βόνιτσας, δυο αλλοδαποί και συγκεκριμένα μια 36χρονη υπήκοος Κονγκό και ένας 38χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για χρήση κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων και απόπειρα παράνομης εξόδου από την Χώρα.
Ειδικότερα, οι δυο αλλοδαποί επιχείρησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς από το Άκτιο, με δύο πτήσεις που είχαν ως προορισμό την Ολλανδία και την Γερμανία, αντίστοιχα, επιδεικνύοντας στους αστυνομικούς κατά τον διαβατηριακό έλεγχο διαβατήριο Νότιας Κορέας και δελτίο ταυτότητας Γαλλίας, τα οποία ήταν κλεμμένα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λευκάδας, ενώ τα ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.


***
Απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων

H Γενική Περιφερειακής Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, ενημερώνει τους πολίτες ότι, έπειτα από εισήγηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, εκδόθηκε απόφαση από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γεώργιο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, σύμφωνα με την οποία, κατά την διεξαγωγή του αγώνα καλαθοσφαίρισης  για τα PLAY OFF του Πρωταθλήματος Ελλάδας BASKET LEAGUE Ανδρών, που θα διεξαχθεί την Τρίτη 29/5/2018 και ώρα 20:30, στο κλειστό γυμναστήριο Δ. Τόφαλος, στην Πάτρα, μεταξύ των ομάδων Προμηθέας Πατρών – Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. απαγορεύεται οποιαδήποτε οργανωμένη μετακίνηση οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας για το Κλειστό Γυμναστήριο.

***

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, μια 25χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε  καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άμφισσας, με την οποία της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης (10) μηνώ για κλοπή.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα
   
Από τους αστυνομικούς του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος χθες το πρωί απέκρυψε, πίσω από θάμνους, κοντά σε λαϊκή αγορά, μια συσκευασία που περιείχε (125) πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Τα λαθραία καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν και θα παραδοθούν στο Τελωνείο Πατρών.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ   

Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα   
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα στα Σαβάλια Ηλείας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες που περιείχαν (373) γραμμάρια λαθραίου καπνού.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Αμφιλοχία, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τέσσερα τσιγάρα που περιείχαν μίγμα καπνού – κάνναβης.


***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας 

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, την ερχόμενη εβδομάδα (29-05-2018 έως 03-06-2018), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Τρίτη 29-05-2018 και κατά τις ώρες 8:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο – Καρυά – Αγία Άννα – Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό – Αμπελώνας – Πύργος.
•    Την Τέταρτη 30-05-2018 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας – Ανδρίτσαινα - Κάτω Μυγδαλιές  - Λιβαδάκι – Αμυγδαλιές  - Κεραμίδι – Μυρώνια – Βρεστό - Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα -  Βρίνα – Κρέστενα.
•    Την Πέμπτη 31-05-2018 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πηνειού, Ανδραβίδας, Κυλλήνης και Βουπρασίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γαστούνη – Λυγιά – Κάστρο - Κυλλήνη – Αρετή – Κουρτέσι – Νέα Μανωλάδα – Μανωλάδα – Κουνουπέλι – Ψάρι – Αετοράχη – Μπόρσι – Άγιος Δημήτριος – Κόροιβος – Γαστούνη.
•    Την Παρασκευή 01-06-2018 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο – Καρυά – Αγία Άννα – Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό – Αμπελώνας – Πύργος.
•    Το Σάββατο 2-06-2018 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Διασταύρωση Θολού – Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Λυνίσταινα – Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Δραγώγι – Πέτρα - Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.

•    Την Κυριακή 3-06-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας – Ανδρίτσαινα - Κάτω Μυγδαλιές  - Λιβαδάκι – Αμυγδαλιές  - Κεραμίδι – Μυρώνια – Βρεστό - Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα -  Βρίνα – Κρέστενα.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (29-05-2018 έως 03-06-2018), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :


•    Την Τρίτη 29-05-2018 και κατά τις ώρες 08.00 - 15.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καλλιθέα - Ταξιάρχης – Λευκό -  Κάτω Χρυσοβίτσα – Μαραθιά – Παμφίο – Σιταράλωνα – Κάτω Μυρτιά.
•    Την Τετάρτη 30-05-2018 και κατά τις ώρες 15.00 - 22.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αυλάκι – Βρουβιανά – Περδικάκι – Μαλεσιάδα - Χαλκιόπουλο.
•    Την Πέμπτη 31-05-2018 και κατά τις ώρες 8:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο,  Αρχοντοχώρι - Αετός - Κομποτή - Τρυφός - Κονοπίνα – Παπαδάτος – Φυτείες.
•    Την Παρασκευή 01-06-2018 και κατά τις ώρες 15:00 έως 22:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου  - Βόνιτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παναγούλα – Βάρνακα  - Κανδύλα – Μύτικα – Πάλαιρο – Παλιάμπελα - Δρυμός.
•    Το Σάββατο 02-06-2018 και κατά τις ώρες 8:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ανοιξιάτικο – Πτελιά – Λουτρό – Αμπελάκι – Αριάδα – Βαρετάδα - Κεχρινιάς.