«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

΄'Οι δρόμοι των εφημερίδων'΄


Με μεγάλη επιτυχία, σε μια αίθουσα ασφυχτικά γεμάτη, πραγματοποιήθηκε η παρουσίασητου βιβλίου  ΄'Οι δρόμοι των εφημερίδων'΄του  ΒλάσηΔημ.Αλμπάνη,  τ.Πράκτορα Αθηναϊκού τύπου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκετη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου...


Ο δημοσιογράφοςΠαναγιώτης Σόμπολος, τ.Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α.αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του βιβλίου τονίζοντας ότι θα αποτελέσει στο μέλλον μια σημαντική πηγή πληροφοριών για όσους θα ασχοληθούν με τη διανομή του Τύπου εκείνης της εποχής.

Η κ. Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου,Φιλόλογος-Συγγραφέαςτόνισετη μοναδικότητα του βιβλίου του ΒλάσηΔημ.Αλμπάνη τονίζοντας ότι είναι η πρώτη επιτυχημένη συγγραφική προσπάθεια για την ιστορία του Τύπου από την πλευρά των πρακτορείων. 

Συγχαρητήρια στην  εξαιρετική προσπάθεια του Βλάση Αλμπάνη έδωσε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίουεπισημαίνοντας ότι με την έκδοση αυτή ο συγγραφέας τιμά μια ολόκληρη γενιά σκληρά εργαζόμενων στην διακίνηση του Τύπου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Παπαγεωργίου Μαρία η οποία τόνισε ότι αν και είναι τόσο κοντά μας χρονολογικά, φαίνεται να είναι μια αλλά μακρινή εποχή, μακριά από εμάς, λόγω της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού τύπου.
Την εκδήλωση συντόνισεμε επιτυχία ο δημοσιογράφος Νίκος Κανής, Εκδότης της εφημερίδας΄΄ ΜΑΧΗΤΗΣ΄΄.

Στον ίδιο χώρο εκτίθοντανκαι ιστορικά πρωτοσέλιδα παλαιών Αθηναϊκών Εφημερίδων.*** 
Εγγραφές για τα θερινά τμήματα του ΚΔΑΠ «Φαντασία»

 

Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


(ΚΟΙ.Π.Α.)

ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥΟ Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δ. Αγρινίου και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Φαντασία» του Δήμου Αγρινίου, σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές για τα θερινά τμήματα του ΚΔΑΠ «Φαντασία», πληροφορίες στο τηλέφωνο :26410 32134

Ο πρόεδρος του
Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α. Δ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Βασιλείου Ιωάννης
***
ΔΡΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

  
 Την  Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 οι μαθητές των δυο τμημάτων της Γ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κωνσταντίνου με τις δασκάλες τους  επισκέφτηκαν  το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αγρινίου στα πλαίσια ευαισθητοποίησης των μικρών μαθητών σε θέματα προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο του  Κοινωνικού Φαρμακείου και ενημερώθηκαν  για τον τρόπο λειτουργίας,την καθημερινή εξυπηρέτηση των δικαιούχων και την πολύ μεγάλη και σημαντική ανταπόκριση των πολιτών σε δωρεές φαρμάκων.

   Η  Κοινωνική Λειτουργός κατόπιν, ενημέρωσε τους μικρούς μαθητές και τις δασκάλες τους για το έργο και τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι τρεις δομές -Κοινωνικό Ιατρείο- Κοινωνικό Φαρμακείο- Κοινωνικό Οδοντιατρείο στους  πολίτες  και συζήτησε με τα παιδιά τρόπους και δράσεις στις οποίες μπορούν να λάβουν μέρος ως ευαισθητοποιημένοι και αλληλέγγυοι πολίτες. Επίσης συμμετείχαν σε βιωματικό παιχνίδι συναισθημάτων με την ψυχολόγο του Κοινωνικού Ιατρείου και διαπίστωσαν έμπρακτα την έννοια του εθελοντισμού καθώς υποβλήθηκαν σε προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο από εθελόντρια οδοντίατρο του  Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγρινίου. Παιδιά, εκπαιδευτικοί και προσωπικό δεσμεύτηκαν ότι σύντομα θα ξανασυναντηθούν σε μια κοινή δράση  προσφοράς και αλληλεγγύης.

   Οι τρείς παραπάνω δομές αποτελούν μέρος ενός δικτύου Δομών Κοινωνικής Προστασίας, Βασικών Αγαθών και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου που  στόχο έχουν την πρόληψη, τη στήριξη και την ενδυνάμωση των πιο ευπαθών ομάδων του πληθυσμού του.

   Από το Δεκέμβριο του 2017 ο Δήμος Αγρινίου στελέχωσε με εξειδικευμένο προσωπικό το Κοινωνικό Φαρμακείο εντάσσοντας τη δομή στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδος ΕΣΠΑ 2014-2020.

   Το Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργεί καθημερινά από τις 7:00π.μ  μέχρι τις 15:00 μ.μ παρέχοντας δωρεάν φαρμακευτικά και παραφαρμακευτικά προϊόντα στους δικαιούχους του, υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και παράλληλα


δέχεται δωρεές φαρμάκων και παρα-φαρμακευτικών προϊόντων. Πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας και για δωρεές  στο τηλέφωνο 26410-33580 και 33582  ή στη διεύθυνση Παλαμά 20 .